Diogenes z Synopy
Go
|
W składzie tylko skrobia i soja, w analizie mają 4g Ww. Ale ja tam im nie wierzę. przyjmij to jako posiłek białkowo ( soja i trochę MOM ) - węglowodanowy Chyba, że trochę oleju dolali .
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Tak całkiem to nie mogą fantazjować w składzie, tam ma być 90% mięsa, MOM mi nie przeszkadza, białko z okostnej jest spoko.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
ja ostatnio odkryłem w kiełbasie staropolskiej wieprzowej pół składu drobiowego. Wyrzuciłem ją. Niesmaczna.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
No tak to jest, jak się kupuje wędliny. Trzeba się liczyć z lipą. Gdzieś czytałem, że obecnie 90% żywności nie przeszłoby kontroli wg norm, które mieliśmy w kraju przed EU.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Jakby owsianka na sucho w kawałkach i z tłuszczem: Orzechy włoskie 250g, duszone do miękkości: BTW 40:150:30 (1 : 3.7 : 0.7) 1700kcal
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
mnie przestały orzechy smakować jako takie . Nieraz dodam do gofrów czy deseru. Przestałem nawet obierać. Po dawce orzechów ( podczas obierania jadłem ) miałem ostatnio bąkowe popołudnie. Słaby to produkt dla mnie. Chyba tylko głodny w puszczy mógłbym się na to skusić w większej ilości. Ser żółty z masłem zjadłem na śniadanie. I 2 łyżki kaszy gryczanej na smalcu z boczkiem. Kawa i bita śmietanka.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
mnie przestały orzechy smakować jako takie . Nieraz dodam do gofrów czy deseru. Przestałem nawet obierać. Po dawce orzechów ( podczas obierania jadłem ) miałem ostatnio bąkowe popołudnie. Słaby to produkt dla mnie. Chyba tylko głodny w puszczy mógłbym się na to skusić w większej ilości. Dziwak z ciebie, nie je sie czegos, bo smaczne, ale sie je, bo zdrowe, chocby smakowalo jak cholewa gumowca Zdrowie, zdrowie uber alles
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
A mnie masło orzechowe smakuje niezmiennie, niedawno dorwałem masło z orzeszków piniowych. A potreningowo wciągnąłem: -6 żółtych kulek -plastry boczku 100g -kubek śmietany 200ml z dwiema łyżkami majonezu -pomidorki koktajlowe 5 sztuk. A teraz widzę nowe słodycze się na hinduskim stoisku pojawiły, skosztujemy później.
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Dziwak z ciebie, nie je sie czegos, bo smaczne, ale sie je, bo zdrowe, chocby smakowalo jak cholewa gumowca Zdrowie, zdrowie uber alles właśnie ostatnio sobie puściłem video nakręcone podczas karmienia córki 25 lat wcześniej. Zastanawiałem się wtedy, dlaczego dziecko wypluwa zdrowe zupki polecane przez dziecięcych dietetyków. Zupa warzywna bez soli posłodzona Ile trudu to kosztowało, aby choć ze 3 łyżki stołowe chciała zjeść tego '' zdrowia '' .
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
5 jajec ze śmietanką plus pomidor - w kółko to samo. Ja wczoraj tak jadlem, ostatnio tak do pracy biore taki zestaw, 5 zoltek plus kubek smietanki, czasami z maslem zjem.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
A mnie masło orzechowe smakuje niezmiennie, niedawno dorwałem masło z orzeszków piniowych. A potreningowo wciągnąłem: -6 żółtych kulek -plastry boczku 100g -kubek śmietany 200ml z dwiema łyżkami majonezu -pomidorki koktajlowe 5 sztuk. A teraz widzę nowe słodycze się na hinduskim stoisku pojawiły, skosztujemy później. Niedawno w TV pokazywali jak te orzeszki się zbiera. Nie chciałbym tego robić... Ale Producent ich domek miał niezły...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ja to bym nie chciał zbierać czegokolwiek. No może drobne żabki w puszczy równikowej, ale tylko na urlopie.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Dlatego dogada się z nimi na czarno. I tak państwo tworzy szara strefę.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Oczywista oczywistość. Właściciel warzywniaka na mojej ulicy za łeb się łapie, że zaś będzie zwalniał pracowników i sam od rana do wieczora będzie tyrał...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Bo lewacy dopasowuja swiat do ich urojen zamiast odwrotnie. Niestety idea panstwa opiekunczego dla wielu nierobow i niedojd jest ciagle kuszaca
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Blackend
|
Prywaciarze potrafią być bardzo innowacyjni, bo na tym polega ich praca - oberwą jak zwykle ci najmniej zaradni, którzy wierzą w państwowego Janosika.
|
|
|
|
|
|
|
|