administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
To działa jak swego czasu prohibicja w USA. Przy zakazie najwięcej alkoholu się przelewało z pełnego w próżne...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Właśnie dlatego zawsze dziwiła mnie chęć optyfatyków narzucenia wszystkim Diety Optymalnej, jako jedynie słusznego modelu odżywiania! I to w imię Doktora, choć wcale tego nie wymagał! Na szczęście jest to niemożliwe.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Optyfanatycy też mieli ciągoty do uregulowania sprzedaży w sklepikach szkolnych, oczywiście w dobrej wierze jak obecni rządzący.
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
pół kostki masła , zeszkliłem łyżkę stołową pora, dodałem grillowanej papryki (z zamrażarki) łyżkę, pogrzałem 9 żółtek. Na talerzu posypałem startym cheddarem i natką. 1: 3,7 : 0,04 btw
Kawa ze śmietanką i czekolada gorzka.
Na obiad będzie sernik opty z polewą czekoladową ( chyba 540 z kk-700 ) bez podkładu i bez bakalii. Z najlepszych półproduktów. Udoskonaliłem, więcej żółtek , mniej piany z białek.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Starasz się...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Na obiad będzie sernik opty z polewą czekoladową ( chyba 540 z kk-700 ) bez podkładu i bez bakalii. Z najlepszych półproduktów. Udoskonaliłem, więcej żółtek , mniej piany z białek.
Daj ten ulepszony przepis jezeli nie jest tajny
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
skądże lepiej tylko, aby nieoptymalni tego nie jedli bo ''umrą'' na wątrobę http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=5208.0tu jest przepis : http://babkawmrowkach.pl/sernik-bez-kruchego-spodu/ : ja robię wszystk o razy 2 (tak jak w originale) , bo to za mało . Razy 1 na jeden raz starczy ino. 125g masła 15050g cukru 402. Następnie naprzemiennie dodajemy: 120g żółtek [ok6-7szt.] 8-9 szt 250g białego sera 3. Dodajemy 10g mąki ziemniaczanej 10g proszku do pieczenia lub sody oczyszczonej pół łyżeczki kwasku cytrynowego 50g płatków migdałowych25g rodzynek25g skórki pomarańczowej smażonej w cukrze 25g pokrojonych suszonych morelitrochę aromatu rumowego, migdałowego lub waniliowego. 4.Delikatnie mieszamy z 125g ubitych białek 6 szt z 9 szt ogółem trzeba wszystko bardzo dokładnie wymieszać i napowietrzyć mikserem. Po upieczeniu i wystudzeniu polewamy masłem z czekoladą i czekamy na zastygnięcie lub nie . Ja nie czekałem . Tą porcję zofijeczki wciągneliśmy we dwójkę w trymiga . 19 żółtek dziś zużyłem, z 13 białek, pół kilo śmietankowego twarogu, 300 g masła. Skreślone - wiadomo , wywaliłem z przepisu lub zamieniłem ilość. Wyrósł jak nigdy ( długo kręcony mikserem ) . Z 15-20 minut roboty ( bez pieczenia). Smak oczywiście zależy od półproduktów, smaczny twaróg - smaczny sernik. Podwójną ilość piec 1:15 h w temp 160-170 i nie sobie ostygnie w piekarniku.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ok, jak skoncze pieroga krupiaka to zrobie sernik. 40g smiercionosnego cukru to 4 plaskie lyzki stolowe?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
zależy, ile wsypiesz na nią i jaka łyżka. Powiedzmy, że tak. Nie jesteś uzależniony, więc kopiastych nie będziesz sypał ino strzepnięte. Ale i tak za mało Ww chyba wyjdzie. Masło roztapiam na patelni i wlewam do miski i ucieram z cukrem. I dalej jak linku zofijówki. W pracy lub na śniadanie jadam z dodatkowym masłem , a do kawy z pudrem. Lub oba dodatki. Lub bez .
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
sie piecze
|