Autor
|
Wtek: Sniadanie (Przeczytany 3166069 razy)
|
renia
|
Pójdę popatrzeć znowu...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dzięki. Ale za późno zobaczyłam. Oglądałam na parterze z mężem. On spał a ja patrzałam... na rzut wolny go obudziłam...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Wyszedl fajny, taki kwaskowaty nieco, dziewczyny w pracy mowia, ze "wytrawny" i bardzo dobry
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
"wytrawny"
wytrawny ? może twaróg był podfermentowany ? ------------ ja nie zrobiłem białkowego śniadania jak uchodźcy : http://tvnmeteoactive.tvn24.pl/dieta,3016/szybka-i-prosta-salatka-z-tunczykiem-w-nowej-odslonie,181978,0.htmlz jajkiem ! ----- Zrobiłem sobie gofry ( 13 jajek, kostka masła, 2 łyżki mąki gryczanej, orzechy zmielone łyżka-dwie): Chlebek gofrowy posmarowałem masłem. Dostałem wczoraj dobrą wątrobiankę, a część z mortadelą. Papryka czerwona o tej porze jest dość smaczna. Czekając na wypiek, zjadłem kaszankę gryczaną, niedobra bo za dużo kaszy miała. Do kawy - sernik optymalny z cukrem pudrem i czekoladą ------- Na obiad będzie fritata z brokuła jesiennego ( masło , cheddar tarty , śmietana gęsta , żółtka )
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
"wytrawny"
wytrawny ? może twaróg był podfermentowany ? Twarog wzialem "Sernikowy" w wiaderku, okazal sie taki mocno kremowy i lekko kwasnawy. Dodalem troche cukru a reszte wyrownalem rodzynkami, bo nie lubie slodkiego. No i wyszedl calkiem niezly, taki "mokry" i i kwaskowato slodkim smaku. Dla niektorych za malo slodki ale to dla tych uzaleznionych
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Nie, nie, nie. Nie kupuje się twarogów w wiaderkach ! To mamałyga z wodą. Podstawa sernika to dobry twaróg. Jak używam śmietankowy ( 19 volt T, 11 B ) z Czarnkowa ( w kostkach, jest już zmielony ) , może być także Mazurski Smak czy coś takiego ( czerwone opakowanie - tłusty - też dobry ).
My robimy sernik niby słodki jest , a jak liczę - to węgli za mało w nim jest . A rodzynek Zosia nie cierpi.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Twaróg 11g białka to też jakiś rozwodniony... A u nas na śniadanie: Ja: jajecznica z 4 jaj, na maśle, z 4 plastrami sera żółtego, filiżanka śmietanki. Córa: omlet z 4 żółtek, na odrobinie masła z kroplą oliwy, z cukrem pudrem i suchy tost z dżemem domowym z jabłek. Pies: żołądki gęsie, micha, plaster masła i dwie kostki cukru. Żaba: rozmrożony osesek szczurzy z pęsety.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
ja miałbym smaka na śniadanie .... te z żołądkami .... psa. Super Twaróg 11g białka to też jakiś rozwodniony... białka znaleźć w produktach to nie problem, wszędzie sporo, aczkolwiek głównie sojowego i drobiowego - fuj
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Zrobiłem sobie gofry ( 13 jajek, kostka masła, 2 łyżki mąki gryczanej, orzechy zmielone łyżka-dwie): Chlebek gofrowy posmarowałem masłem. Dostałem wczoraj z mortadelę smaczniejsza niż poprzednia. Zakupiłem też wędzonkę boczkową ( takie paski wąskie tłustego boczku ) i na spróbunek szynkę tradycyjnie wędzoną nie napompowaną, o dziwo - dość tłusta i tłuszcz nie przyklejany , ino oryginalny , ujdzie w smaku na obiad będzie frittata ( ziemniaczki na podgardlu wędz, , kawałek brokuła , papryka gril. , żółtka , ser tarty zapieczony i masło )
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Super dzień, hiper purynowy. Super śniadanie. Super puryny. Super tanie. pasztet orzechowy z wątroby wołowej ( 50 % wątroba, 50 % podgardle ze skórką) 1:2,5:0,2 - posmarowany bardzo mientkim masłem. Dodatkiem były przemrożone i przesmażone owoce aronii z gruszką Konferencją. Pasowało (z wyjątkiem surowej papryki do zagryzienia vit C ). Kawa ze śmietanką30. Na obiad będzie zupa krem z papryki grilowanej z kości wołowych szpikowych, z masłem i gęsta śmietaną. ( zagęszczona ziemniakiem mix ) Na deser kości do obgryzienia Na jutro - tort z kremu mascarpone z tortową 36 i żółtek. Mniam
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ostra jazda.
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ja wczoraj zjadlem sniadanie, potem wrocilem z pracy, nie zdazylem kawy dopic nawet, bo hale wynajeli tak, ze ledwo plecak spakowalem, lyknalem ino smietanki pol kubka i polecaialem. Na hali zmachalem sie okrutnie, bo tlenu brak, duszno. A jak wrocilem, to bylem taki zmeczon, ze prawie zaraz poszlem spac i nie zjadlem nic. No i kalorii deficyt zrobilem, jak zyc?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
dziś zwykłe śniadanie. 6 żółtek na pachnącej zrównoważono zwędzonej słonince. Bez dodatków. Musiałem spróbować też pasztetu grzybowego ( z wątroby woł) , cienki plasterek z masłem i z ogórkiem kiszonym. Za mało prawdziwków dodałem.
- na obiad ogórkowa. Może ziemniaczki na jakimś tłuszczu.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ja wczoraj zjadlem sniadanie, potem wrocilem z pracy, nie zdazylem kawy dopic nawet, bo hale wynajeli tak, ze ledwo plecak spakowalem, lyknalem ino smietanki pol kubka i polecaialem. Na hali zmachalem sie okrutnie, bo tlenu brak, duszno. A jak wrocilem, to bylem taki zmeczon, ze prawie zaraz poszlem spac i nie zjadlem nic. No i kalorii deficyt zrobilem, jak zyc? Kalorii masz dostatek w tkance tłuszczowej, IMTG, wątrobie, glikogenie mięśniowym i wątrobowym, aminokwasy wątrobowe i te, które odzyska organizm ze złuszczonego nabłonka jelitowego i innych śmieci tamże.
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
Ja wczoraj zjadlem sniadanie, potem wrocilem z pracy, nie zdazylem kawy dopic nawet, bo hale wynajeli tak, ze ledwo plecak spakowalem, lyknalem ino smietanki pol kubka i polecaialem. Na hali zmachalem sie okrutnie, bo tlenu brak, duszno. A jak wrocilem, to bylem taki zmeczon, ze prawie zaraz poszlem spac i nie zjadlem nic. No i kalorii deficyt zrobilem, jak zyc? Celniesz na dzisiejsza kolacje 0,5kg karczycha i bilans tygodniowy bedzie sie korekt
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A nie lepsze serduszka drobiowe duszone (na gazie o mocy świeczki) z koncentratem pomidorowym, naprawdę dużą ilością pieprzu i oliwą dodaną już na talerzu? A przedtem jedno serduszko zjedzone na surowo, że by bakterie w Jelitkowe miały ubaw.
|
|
|
|
|
|
|
|
|