grenis
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
A nie lepsze serduszka drobiowe duszone (na gazie o mocy świeczki) z koncentratem pomidorowym, naprawdę dużą ilością pieprzu i oliwą dodaną już na talerzu? A przedtem jedno serduszko zjedzone na surowo, że by bakterie w Jelitkowe miały ubaw. Kuszaca propozycja, a czy do tego szczypta szpinaku nie zaszkodzi?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Może nawet pomóc, do tego jeszcze jąderko z cukrem pudrem i naprawdę nie ma się do czego przyczepić.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ja wczoraj zjadlem sniadanie, potem wrocilem z pracy, nie zdazylem kawy dopic nawet, bo hale wynajeli tak, ze ledwo plecak spakowalem, lyknalem ino smietanki pol kubka i polecaialem. Na hali zmachalem sie okrutnie, bo tlenu brak, duszno. A jak wrocilem, to bylem taki zmeczon, ze prawie zaraz poszlem spac i nie zjadlem nic. No i kalorii deficyt zrobilem, jak zyc? Kalorii masz dostatek w tkance tłuszczowej, IMTG, wątrobie, glikogenie mięśniowym i wątrobowym, aminokwasy wątrobowe i te, które odzyska organizm ze złuszczonego nabłonka jelitowego i innych śmieci tamże. No to wiem, ze od razu na niedobor kalorii nie zejde Pare dni tak mozna, w nieparzyste glodowka, bo wylaczona lodowka
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
Idę robić jajecznicę na boczku ze szczypiorkiem. Tak mnie wzięło...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
a Zosię wzięło na placki racuszki ( 144 przepis ? ) na gorąco (z mniejsza ilością piany) z plasterkami masła i czereśniami w sosie własnym. Nawet niezłe. Mam z 20 kg świeżego łoju z młodych opasów rasy Charolaise ( czyt. szarole ), więc chyba powtórzę niebawem
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Po jajecznicy grozi przebialczenie.....
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
Właśnie! Problem przebiałczenia na Diecie Optymalnej jakoś ucichł! A szkoda...
|
|
|
|
|
|
|
Maniek
Jr. Member
wiadomoci: 4136
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
a Zosię wzięło na placki racuszki ( 144 przepis ? ) na gorąco (z mniejsza ilością piany) z plasterkami masła i czereśniami w sosie własnym. Nawet niezłe. Mam z 20 kg świeżego łoju z młodych opasów rasy Charolaise ( czyt. szarole ), więc chyba powtórzę niebawem Wy takie wyszukane dania sobie serwujecie, a ja jem po chłopsku... plaster salcesonu sobie jeszcze do jajecznicy dorzuciłam (osobno)...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Idę robić jajecznicę na boczku ze szczypiorkiem. Tak mnie wzięło... Dziwne, bo Doktor mówi, że tylko jakaś "żółtkownica"... Było to tak... (bociana nie było ) usmażyłam 50g boczku wędzonego pokrojonego w kostkę, na to wrzuciłam 3 żółtka, wymerdałam to... posypałam szczypiorkiem i już. Na talerzyk jeszcze dołożyłam sobie plaster jasnego salcesonu (dawno go nie miałam). Potem herbata z cytryną, żeby do kolagenu była witamina C.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Po jajecznicy grozi przebialczenie.....
To może się przemienię z białki w chłopa...
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A ja dzisiaj zjadłem na śniadanie kawałek galarety z nóżek, 4 żółtka gotowane i 100g twarogu. Czyli wyrosną mi pióra, dzióbek, ratki i różki?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Potreningowo wpadła jajecznica z 5 całych jaj na połowie kostki masła z trzema plasterkami sera żółtego i sporą ilością keczupu.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
na obiad gęś owsiana się nie rozmroziła i pewnie następne trzy dni jeszcze nie odtaje więc na obiad zjadłem tort: proporcje - nie wiem, ale sądząc po stopniu sytości - całkiem dobre krem to - 12 żółtek , pół litra tortowej 36, mascarpone 250 gr, 2 x Zoot śmietanka 30 - 200 ml , 2 łyżki cukru, czekolada do posypania, powidła do przesmarowania biszkoptu. biszkopt: http://forum.dr-kwasniewski.pl/index.php?topic=5234.0
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Pedalskie to jedzenie, ale skład ma super.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Czyli pedałować można po tym ? Tak ile, z 40 km ? Chciałbym nieśmiało zauważyć, iż jest to żółto-brązowe, a nie tęczowe .
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ooo, to na pewno, ze 120km jak się da radę. Trochę z zazdrości piszę, bo nie mam takiej Zosi.
|
|
|
|
|
|
|
|