Diogenes z Synopy
Go
|
pole to improwizacji jest przeogromne. Strzelam, że z papryką, która do południa będzie się odbijać
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ciekawe z czym dzisiaj będzie jajecznica? Może będzie jakaś niespodzianka? A my już po obiedzie... tak nam ten przestawiony czas poprzestawiał...
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ano tak się złożyło. Zaraz idę na spotkanie naszego Pomorskiego Oddziału. Oddział - jak to głupio brzmi...
|
|
|
|
|
|
|
jukor
Go
|
Szpik w pudełeczku. Cielęcy i wieprzowy był, w szoku, bo pierwszy raz w tym sklepie widziałem, ale tylko po cztery pudełka leżały. właśnie, o co chodzi? dla kogo i w jakim celu oni to produkują? Także nie spotkałem tego nigdy. W stolicy to jednak wszystko jest. I kawior i ośmiorniczki . Nawet kości nie muszą łupać. I gdzie tu sprawiedliwość ? Ja taką tackę kupiłem kilka dni temu w interrmarche. Całkiem przyzwoity kawałek za 55 gr. http://naforum.zapodaj.net/a29252963dea.jpg.html
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Ja i tak jestem pod wrażeniem organizacyjnym .
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Jak Renia nie przyjdzie ,to będzie zamkniety
|
|
|
|
|
|
|
|
jukor
Go
|
piękny kawałek, ale ostro przepłaciłeś. Za ta cenę mam kilogram. Ale dodać transport i jedno wyjdzie W NL za taką tackę to by wyszło kilka euro. I nabywcy się znajdują.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
W NL za taką tackę to by wyszło kilka euro. I nabywcy się znajdują.
pewnie na zupę, pewnie Polacy . Dobry wywar wołowy to podstawa wielu dań, nie tylko optymalnych.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
To co oni tam nie wiedzą, że najlepiej jest 5xwio, a czerwone mięso jest rakotwórcze?
|
|
|
|
|
|
|
|
jukor
Go
|
pewnie na zupę, pewnie Polacy . Dobry wywar wołowy to podstawa wielu dań, nie tylko optymalnych. Rodacy okupują się w większości w kurczaka a bardziej operatywni jeżdżą bezpośrednio do ubojni, gdzie wcześnie rano można kupić wszystko z nocnego uboju po atrakcyjnych cenach. Trzy kg mięsa za 5 euro /karkówka, łopatka, mielone/.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Trzy kg mięsa za 5 euro /karkówka, łopatka, mielone/.
A mi zawsze mówili, że na Zachodzie żarcie jest drogie. Taniej niż u nas.
|
|
|
|
|
|
|
jukor
Go
|
To co oni tam nie wiedzą, że najlepiej jest 5xwio, a czerwone mięso jest rakotwórcze? Miejscowi bardzo cenią sobie warzywka i zjadają ich dużo /prócz ziemniaków, te jadają z umiarem/. Chleb a la wata posmarowany lub posmarowany czymś słodkim też ma wielu zwolenników.
|
|
|
|
|
|
|
jukor
Go
|
Trzy kg mięsa za 5 euro /karkówka, łopatka, mielone/.
A mi zawsze mówili, że na Zachodzie żarcie jest drogie. Taniej niż u nas. W sklepach mięso jest drogie, w przeliczeniu na złotówki karkówka wychodzi jakoś 23-25 zł/kg
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Na hali w Gdansku kosztuje 19 zł kg i żadne cudo nie jest ,samo białko ,tłuszczu nic ,teraz boczek to karkówka kiedyś
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|