Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Będziesz miał parę telefonów od nowych osób.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Salceson czarny posmarowany masłem posypany natką był na przystawkę. Daniem głównym był omlet z niskosłodzoną konfiturą z czereśni na maśle. Kawa damska - arabica 100 % na biało z pianką jasno-kasztanową. Tam wyglądało dzisiejsze śniadanie. Na jutro mam już upieczony sernik. Zapodam dodatkowo z dobrym masłem.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A zdrowo to tak co ranek inne śniadanie? U mnie jedyna zmiana w tej dziesięciolatce, to zastąpienie papryki pomidorem i tyle... Bo nuda jest fajna.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
tak co ranek inne śniadanie? ależ urozmaicenie , z tych samych składników w kółko! Narząd nie używany zanika, to samo z wrażliwością kulinarną. Zanika. A gdzie krewetki w sosie curry, uprzednio skąpane w winnej polewie, z dodatkiem czosnku. Z zestawem trzech sałat, z oliwą z pierwszego tłoczenia w sosie z ostrej papryki, ścięte miodem. A do tego ryż basmati zabarwiony kurkumą, lekko podsmażony na oleju kokosowym z szalotką. Kurkuma jeno mi ostała. Dodaje do omleta, żeby był najs.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Potrawy z jaj są nie do przebicia w różnorodności smakowej.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Jaja od rana muszą być, weselej dzień się układa.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
dziś totalna wiocha. Więcej dodatków aniżeli żółtek. Żółtkownica po wiejsku. Cała cebula (!) , ze 100 gr słoninki wędzonej i tylko 3 żółtka. Wszystko podgrzane , nie spieczone. Ogórek kisz. B:T:W 1: 9,2: 0,3 do kawy - sernik plus dżem czereśniowy . na obiad zjem pierś z gęsi i buraczki i może frytki lub placki ziem.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Ja inaczej już nie potrafię, 5 żółtek dużo masła kawałek sera ,a potem śmietana z sokiem pomidorowym pycha.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
jedna pani tu chyba pisała, że przetrzesz czy przyzwyczaisz jeden szlak metaboliczny. Ja rotuje . Raz jajka z masłem, raz ze słoninką lub smalcem, raz ze śmietanką i nieraz z łojem. Bywa, że ze wszystkimi naraz. Majonez i oliwę wyrzuciłem do śmieci. Wczoraj cały słoik. Stał pół roku.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Bo ja pewnie jedno szlakowy
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Ale tylko jeden ,gorzej jak kilka na raz
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Pasztet wołowy swojego wyrobu z masłem, natka , dżem aroniowy. Po dwa żółtka. Ogórek kisz. Kawa na biało. Nie chce mi się robić obiadu , więc na obiad będzie sernik optymalny z masłem.
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
papryka czy pomidor. Strzelam - papryka.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Piwo albo pilot...
|