Diogenes z Synopy
Go
|
a wiatry świadczą o wysokiej wartości białka ( np bobowate w sejmie )
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
coś nowego na śniadanie żółtka na maśle, ale ... z dodatkiem sosu gęsiego . I do tego chleb ( z jajek ) z masłem. I ser żółty kanapkowy dojrzewający podpuszczkowy. I natka. I przed - obowiązkowo sok z kiszonych buraków, większy kieliszek . Dwie kawy ze śmietanką i pianką ( dwie bo na dworzu po kostki wody ) - z nudów . I pierwszy raz od roku zjadłem parę sparzonych rodzynek . Są o wiele słodsze aniżeli cukier ! Szok !! brrr ....
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
O cholerka, sniadanie Kompletnie zapomnialem
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Obiad. Nie tak miało być Miało - Zupa na gąsce, paprykowogrilowana krem z ziemniakami. Chleb ( z jajek ) z masłem i serem Radamer. A było: szyja gęsi ( chude i włókniste ) , chlebek z masłem, i ukradzionymi Zosi ciepłymi skwarkami. Co ukradłem łyżkę stołową, to po łapach dostawałem. Mam sine od podbierania. Nachrupałem się na cały dzień . Obym się nie przewitaminizował
|
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
U nas stoi bigos w garnku od soboty - nietknięty...
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Tak... Jutro dam go "mojej Pani" dla psa. Donek by nie jadł... Ale to nie jest duża porcja i w dodatku rozmrożona.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
U nas stoi bigos w garnku od soboty - nietknięty... Też go nie tknęłaś?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nie miałam na niego ochoty...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ja dziś śniadałem na ciepło: -stek z tuńczyka smażony na smalcu -trzy jaja sadzone też na smalcu -frytki z majonezem -gorąca woda z sokiem z cytryny.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
a ja tradycyjnie po pisowsku podgardle świeżo wędzone, pokrojone na skwarki i zółtka. Natka. Do kawy ze śmietaną tortową czekolada z migdałami.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Ja zaś dostałam kawałek wędzonej słoniny, kroi się jak masło. Próbowałam z galaretą wieprzową: plasterek galarety + plasterek słoniny
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Powinno pasować i smakować...
|
|