|
|
renia
|
Musi odpowiednio dojrzeć... Już go nie ma, skończył marnie nieskonsumowany...
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Dobry bigos jest rewelacyjny pół na pół ze smalcem.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Dobry bigos jest rewelacyjny pół na pół ze smalcem.
Mój wyszedł b smaczny. Acz za chudy. Połowę zostawię (dla ''lepszych gości '') , a połowę zoptymalizuję dziś powtórka z wczoraj: a ja tradycyjnie po pisowsku
podgardle świeżo wędzone, pokrojone na skwarki i zółtka. Natka.
Do kawy ze śmietaną tortową czekolada z migdałami. o przepraszam, czekolada z orzechami laskowymi dziś była. Czyli nie monotonicznie.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A ja dziś bez przesady, sześć żółteczek na maśle posadzonych i przykrytych kołderką z masła.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
wędzone podgardle, super natural nieprzesolone i nieprzewędzone. Pokrojone w kostkę. Chude (faktycznie Jarek) jak karkówka. Dodałem skwarków ze słoniny, i śladową ilość pora. Usmażyłem na chrupko. Dodałem żółtka, popaprykowałem ostro. Poezja . przed: łyżka kapusty kiszonej z dna beczki . Ciekło po podbródku
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
I poplamiłeś sobie muszkę...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Właśnie dlatego dobrze mieć brodę Mikołaja... Wtedy nic nie skapnie.
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale wygodna jest. A jak się ma psa albo kota, to z lubością panu wyliżą.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Na patelni rozgrzałem smalec ze skwarkami, dodałem pokrojone (z wczoraj) gotowane 2 kartofle. Przesmażyłem, dodałem delikatnie pora , zalałem żółtkami i poczekałem na zetnięcie. Papryka ostra, ocupinkę soli himalajskiej. I do ust. Ciepło się zrobiło, ale tak optymalnie. Kawa ze śmietanką tortową i kostą czekolady z migdałami, dopełniły dzieła uzupełnienia zapasów po nocy.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Pacierz przed jedzeniem zmówiłeś?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Dziś witaminowe purynowe śniadanko. Pasztet wołowy ( wątroba i podgardle ) posmarowany masłem x 2 . 2 łyżki jagód usmażonych. Kiszonej kapusty przed, 1,5 łychy .
|
|
|
|
|
|
|
|