Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Nieslodzona ta zurawina?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A ja lecę od paru dni przysmak śniegiem śniadaniowy: -kilka żółtek -kawałek twarogu -smalec -skwarki -dodatki smakowe. Taka jajówa.
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
trochę słodzona, ale najlepsza jaka jest do nabycia .
Żurawinę suszoną z dodatkiem cukru da się odmoczyć, dwukrotnie odlewając wodę robi się już strasznie kwaśna.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
tak traktuję rodzynki i morele suszone ( aby pozbyć się związków siarki), choć ostatnio nieczęsto miewam. Ta żurawina w słoiczku jest w sam raz. Węglowodany i pasztet się kochają. Synergia smaku zachodzi.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
dziś borówka brusznica. jako dodatek do : kawałek pasztetu zwykłego, orzechowego, chleb z jajek i masła i orzechów masło z Kopenhagi. Ser Radamer. Sporo, ale wieczorem byłem już głodnawy. Garstkę kapusty kiszonej krótko przed. Bo moda na fejsie na odkwaszanie. a nie bedę jadł banana przecie.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
mimo, że wczoraj przegryzłem kolację (mleczne tłuszcze) , to po pływaniu zgłodniałem. więc jak na mnie - suto było. Bo: z 8 żółtek łycha skwarek, łycha smalcu smakowego ćwierć kostki masła dodane na talerzu w żółtkownicę
2 kosty czekolady gorzkiej , szklanka czereśni bez cukru ze słoika (z cyjankiem i B17 ) . Kawę ze setką śmietanki ledwom co zmieścił .
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
gofer z jajek i masła . Smaczne masło lekko solone duńskie grubo posmarowane. Ser podpuszczkowy 4 miesięczny z bidronki z promocji http://www.biedronka.pl/pl/product,id,15991,name,ser-w-plastrach-mlekovita księżan old (jest ok) . Kawałek pasztetu z żurawiną tani wyrób - góra 5 zł za kila własnej produkcji, robi się szybciej niż pizzę, i mrozi ). Przed - garstka kapusty kiszonej. do kawy 100 ml śmietanki 30 z Czarnkowa ze Sretto, 10 czereśni ze słoika. Czekolada mi się znudziła.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ja wlasnie wciagnalem sobie salatke, ktora wczoraj zrobilem. 8 jaj gotowanych, 2 sloiki cebulki srebrzystej, 100g sera zoltego startego na tartce, papryka surowa w kostke, mala puszka fasoli czerwonej, 100g szynki w kostke. Wszystko zalane majonezem ze smietana. Pyszne BTW - nie mam bladego pojecia
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
mi po surowej papryce się odbija. A po fasoli chyba też . A popatrz, po surowej kapuście kiszonej nie. Ale umiarkowane ilości . Ale długo szukałem porządnej kapusty kisz.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ja surowa papryke to moge wciagac zawsze i wszedzie. Co prawda ponoc mna mnostwo pestycydow ale zawsze B17 w odwodzie mozna zasrutowac
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
A ja właśnie będę siadał: -3 gotowane jaja -100g śmierdzącej kiełbaski -200g mascarpone -3 kiszone ogórasy.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Bez B17?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Zjem wieczorem garstkę migdałów, dobrze?
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
O, to wystarczy Adaska zapytac. Jemu pomaga
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Są filmiki na YT, że za pestki moreli ludzie/lekarze poszli siedzieć do więzienia. Chyba nie na darmo ?
Ja surowa papryke to moge wciagac zawsze i wszedzie. Co prawda ponoc mna mnostwo pestycydow ale zawsze B17 w odwodzie mozna zasrutowac my sprawę też mamy rozwiązaną. Gdy jest po 2,5 zł za kilo latem grillujemy z 20 kg i zamrażamy w małych pojemniczkach. Zosia mówi, że skórka jest be. Którą się zdejmuje po upieczeniu w folii w piekarniku. Właściwie to sama schodzi. No i smaczniejsza jest o niebo.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Kiedyś też lekarz i pielęgniarki poszli siedzieć za wstrzykiwanie wody zamiast leków. Też działała?
|
|
|
|
|
|
|
|