Diogenes z Synopy
Go
|
j/w dodatkowo 3 żółtka roztarte z masłem.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Gotowane na twardo? Masło wieprzowe?
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Masło wieprzowe?
? masło jest dobre na wszystko. żółtko na półtwardo. Bo na miękko nie można jeść na śniadanie
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nawet nie bardzo by było jak je rozetrzeć z masłem...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
dziś mleczne śniadanie. Sery, twarogi, masło, śmietanka do kawy i chleb z jajek i masła. Ale jutro już deska wyrobów wędliniarskich. Salceson czarny, mortadela wieprzowa, słonina mięsna wędzona ( też się zdziwiłem, co to )
na obiadzik będzie krupniok na skwarkach ze słoninką wędzoną do smaku i może odrobina cebulki. Kapusta kiszona, 2 łyżki.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Idealny zestaw, jaki najbardziej lubię.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Idealny zestaw, jaki najbardziej lubię. Ja na śniadanie oprócz zółtek sera i masła nic nie przełknę ,pewnie to fanatyzm, wiem .
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
To ja mam fana tyż...
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
3 żółtka (z dużych jaj) masło (na oko 30g ) grubszy plaster sera i pół pomidora malinowego. To wszystko posypane szczypiorkiem i zjedzone...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
a mi się kończyła natka, więc czarny salceson pokryłem Adaśkowym kiwi. Nawet pasowało. Dziś zamówione ogórki kiszone wiadro przyjedzie, więc koniec egzotyki. Czekolada z migdałami jako dodatek kawy dostarczyła mi brakującego B17
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ja pasztet mamuni, grubo posmarowany maslem, do tego czosnek i ogorek kiszony. Pyszota
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
ja daje do pasztetu pół na pół wątroba z podgardlem i słoniną , więc proporcje wychodzą ok. Słodka borówka brusznica i już . Ale i tak nieraz za suchy mi jest więc daje dobrego masła.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
No ten jest oczywiscie z watroba i slonina, jest tlusty. Znam takich co robia bardzo chudy, bo taki jest"zdrowy". Da sie zjesc ale to trocina, taki pasztet najlepszy jest na zagryzke pod wodke.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
czorny salceson, mortadela wieprz. Chleb z masła i jajek, z masłem. Trochę musztardy kieleckiej, odrobina chrzanu. Ogórek kiszony.
Kawa z 130 ml śmietanki, dużo czekolady z orzechami laskowymi.
na obiad to co wczoraj. Frytki na łoju, buraczki ze skwarkami na ciepło i 4 żółtka na słonince mięsnej wędzonej. Herbata z maliny z dodatkiem spirytu na kolację.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ja pare plastrow pasztetu mamuni (juz ostatnie kawalki ) z maslem i ogorkiem, i pol miski galarety. Wegli tu za malo, wrecz prawie wcale, tylko nie mam czym dojesc. Zostawic na wieczor do bilansowania? Czy na tydzien?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
ja staram się bilansować przy każdym posiłku, bo na raz to dla mnie za dużo. Owoce są dla mnie już niejadalne, całej czekolady nie zjem. Nawet frytek na raz mogę tylko ograniczoną ilość wciągnąć.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ja frytki bardzo lubie, ziemniaki tez, wiec tego problemu nie mam. Zawsze moge tez kasza gryczana "wyrobic norme"
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
grenis
Go
|
ja staram się bilansować przy każdym posiłku, bo na raz to dla mnie za dużo. Owoce są dla mnie już niejadalne, całej czekolady nie zjem. Nawet frytek na raz mogę tylko ograniczoną ilość wciągnąć.
Omlet z zoltek i sera zoltego z dodatkiem pasty ze zmiskowanych suszonych daktyli i wody nie ma sobie rownych
|
|
|
|
|
|
|
|