Gavroche
|
A i ja dziś omlety na słodko. Żółtka, białko, sól i masło do smażenia, a na polewę gorzka czekolada, masło i cukier puder. Kilka świeżych truskawek dla dekoracji. Mniam.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Omlet z zoltek i sera zoltego z dodatkiem pasty ze zmiskowanych suszonych daktyli i wody nie ma sobie rownych dreszcz mnie przeszył na myśl o daktylach, to słodsze od cukru wielokrotnie . I co, masło w plastrach na omlet ? Czy olej kokosowy ? Jutro sobie zrobię omlety na słodko. Czekolada okupanta i te sprawy zakupiłem na promocji w Sretto
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
Omlet z zoltek i sera zoltego z dodatkiem pasty ze zmiskowanych suszonych daktyli i wody nie ma sobie rownych dreszcz mnie przeszył na myśl o daktylach, to słodsze od cukru wielokrotnie . I co, masło w plastrach na omlet ? Czy olej kokosowy ? Jutro sobie zrobię omlety na słodko. Czekolada okupanta i te sprawy zakupiłem na promocji w Sretto Na patelni topie maslo w slusznej ilosci i dodaje troche smietanki coby masa lepsza konsystencje zlapala i omlet nie przywieral do patelni. Wrzucam zoltka, mieszam do uzyskania jednolitej masy, ktora przykrywam serem. Calosc dusze ok 10min pod pokrywka na najmniejszym palniku z takim rusztem. http://i.imgur.com/vHvT1h1.jpgDo popicia smietanka
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
u mnie omlet rośnie i jest wysoki. I używam dwóch patelni. I ta gąbka pije masło.
B:T:W dzisiejsze wyszło ok 46:218:71 gr 1: 4,8 :1,5 białko - żółtka i podrobowe, węgle - skrobia z ziemniaków i buraka i czekolada, zaraz dojem 5-10 gr cukru w herbacie tonaż 70-71 kg.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Rano - tradycyjny zestaw śniadaniowy Popołudniu - kotlety mielone z kartoflami i surówką Wieczorem - piwo Życie jest piękne.
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
napowietrzam mikserem na dużych obrotach.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ale po nasączeniu robi się płaski.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Zosia zawsze powiada, powietrze z niego schodzi, dodając złośliwie, jak w twoim przypadku
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Dokończyłem wreszcie tę mortadelę wieprz, na pół roku wystarczy . Lepsza niż parówki. Masełko łaciate lipcowe (rozmroziłem). Ser podpuszczkowy z plasterkami kiwi na chlebie z jajek i masła smakował, niczym tost po hawajsku (ten z ananasem chyba jest, i pieprzem) .
Śmietanka z expresso. Czekolada okupanta z migdałami prażonymi z promocji z Sretto.
Wczoraj zrobiłem omlety z ..... miodem. Ale świństwo. Ohyda . Pół łyżeczki, a odczucia - jakbym cukierniczkę cukru wciągnął . Ociec kupił mi jakiś specjalny z Tater, spadziowy - jodłowy, chyba za 50 zł , ( kilo cukru to 1,5 zł ). Już chyba patologiczna czynność umysłu mu nie ustąpi .
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A ja potreningowo: Salceson w kostkę, żółty ser w kostkę, majonez do tego i ogórek kiszony. Sałatka taka.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
U nas codziennie jest pięć różnych śniadań z żółtek, ale obiad przynajmniej wspólny, a kolacja jak komu pasuje...
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
bo to rozłożone na wiele lat ma być. Przynajmniej taki zamysł.
|
|
|
|
|
|
|
|