forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-26, 14:53:31

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
3. Białka jako materiał do budowy i przebudowy ciała powinno mieć możliwie wysoką wartość biologiczną, powinno to być białko zwierzęce, a nie roślinne.
669764 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  Sniadanie
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 165 166 167 168 169 [170] 171 172 173 174 175 ... 504 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Sniadanie  (Przeczytany 3167305 razy)
Blackend
Hero Member
wiadomoci: 57199

Odp: Sniadanie
« Odpowiedz #3380 : 2016-01-23, 13:11:56 »

A to faktycznie monotonna ta dieta. Wink
Diogenes z Synopy
Go

Email
« Odpowiedz #3381 : 2016-01-23, 15:21:31 »

u mnie urozmaicenie.  Tumult w kuchni i gwar i podekscytowanie  Wink

Obgryzłem korpus z gęsi.  Zosia nie chciała . Średni.  Same kości, czyli umiem trybować  Wink  . Warzywa rozgotowane niesmaczne.

Jedną ręką Zosia warzy zupę. Z papryką letnią grillowaną, zagęszczona w krem ziemniakami.  Z masłem i ukwaszoną śmietaną. 

Druga ręka tez zajętą na przemian miesza jagody do kremu (na skoki Stocha będzie) , i uciera żółtka, które doda bo bitej śmietany (lekko zesztywniałej od żelatyny).   Podane będę miał w pucharkach. Czego i Stochowi życzę  Wink
Jarek
Go

Email
« Odpowiedz #3382 : 2016-01-23, 16:39:49 »

A to faktycznie monotonna ta dieta. Wink
O tak pieskie życie ,jedno i to samo  Laughing
renia
Hero Member
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72246

« Odpowiedz #3383 : 2016-01-23, 17:04:08 »

A tu dzisiaj były cztery różne śniadania.  Shocked
Co za rozpusta w tej ruinie.  Confused Wink  Laughing

U nas codziennie jest pięć różnych śniadań z żółtek, ale obiad przynajmniej wspólny, a kolacja jak komu pasuje... Wink

U nas jeszcze cdzęsto obiad jest w dwóch wersjach... (dzisiaj dla mnie i męża była golonka pieczona - w sosie), a dla dzieci udka z "kurczaka" (a faktycznie to z wiejskiej kury). W tygodniu była dla nich lazania, a dla nas... Rolling Eyes już nawet nie pamiętam co...Confused chyba wątróbka... Cool

renia
Hero Member

« Odpowiedz #3384 : 2016-01-23, 17:06:46 »

A nie, przypomniałam sobie, Cool wtedy był smażony boczek wędzony z cebulką (z ziemniakami i ogórkiem kiszonym)... Very Happy Cool
Z kolacja u nas tak samo.
Dzisiaj mam zamiar zjeść kawał ciasta z bitą śmietaną i kawusię do tego... Very Happy

Diogenes z Synopy
Go

Email
« Odpowiedz #3385 : 2016-01-23, 17:10:05 »

A u nas tyrania panuje. Kto przyjeżdża, przychodzi musi jeść to co my. Nie słyszałem, aby kto narzekał.  Cool  Przynajmniej nie przy mnie.  Wink.
Nie bawimy się w kilka kuchni. Już. Wreszcie .
renia
Hero Member

« Odpowiedz #3386 : 2016-01-23, 17:23:10 »

Jakbym sama pitrasiła, to też bym pewnie się nie bawiła. Cool Ale jak jest taka możliwość, to niech mają sobie dobrze... Very Happy

Jarek
Go

Email
« Odpowiedz #3387 : 2016-01-23, 17:43:08 »

A u nas tyrania panuje. Kto przyjeżdża, przychodzi musi jeść to co my. Nie słyszałem, aby kto narzekał.  Cool  Przynajmniej nie przy mnie.  Wink.
Tiramisu ,to typowa srajdka emocjonalna .
Tylko się nie obrażaj . Laughing
Jarek
Go

Email
« Odpowiedz #3388 : 2016-01-23, 17:48:28 »

Jakbym sama pitrasiła, to też bym pewnie się nie bawiła. Cool Ale jak jest taka możliwość, to niech mają sobie dobrze... Very Happy
Wcale tak nie musi być ,można robić obiady opty dla dzieciaków ,ale nic nie mówić że to opty ,a swoje robić w ciszy i pokorze  Cool
renia
Hero Member

« Odpowiedz #3389 : 2016-01-23, 17:50:34 »

A pisz sobie co chcesz. Ja mam dzisiaj http://optymalni.hol.es/kuchnia-optymalna/128-biszkopt-z-bita-smietana-i-jagodami.html
ale z brzoskwiniami z puszki. Chyba to ciasto ma u nas największe wzięcie... Rolling Eyes
A Tiramisu też mi smakowało... Razz

renia
Hero Member

« Odpowiedz #3390 : 2016-01-23, 17:55:56 »

Wcale tak nie musi być ,można robić obiady opty dla dzieciaków ,ale nic nie mówić że to opty ,a swoje robić w ciszy i pokorze  Cool

Dużo im przemycam czego nie wiedzą. Ale już coraz mniej ich to interesuje z czego ja te potrawy robię... Very Happy

Jarek
Go

Email
« Odpowiedz #3391 : 2016-01-23, 18:00:36 »

A pisz sobie co chcesz. Ja mam dzisiaj http://optymalni.hol.es/kuchnia-optymalna/128-biszkopt-z-bita-smietana-i-jagodami.html
ale z brzoskwiniami z puszki. Chyba to ciasto ma u nas największe wzięcie... Rolling Eyes
Ale Ty przecież nawracasz wszystkich na drogę optymalną ,a jak szkodliwe jest jedzenie z puszek ,to Renia linka poszuka ,by inni się nie zatruli  . Laughing
renia
Hero Member

« Odpowiedz #3392 : 2016-01-23, 18:39:14 »

Ja wszystkich nawracam? Shocked Dawno mi przeszło... Cool

Diogenes z Synopy
Go

Email
« Odpowiedz #3393 : 2016-01-23, 19:30:17 »

ja już dawno fochów nie stroję  Very Happy . Ale Zosia by Ci powiedziała, żeś leniuszek lub stary kawaler  Wink

Można żółtko wciągnąć sute, popić z kartonika śmietankę.

Ale można też ładnie je napowietrzyć, zrobić krem odpowiedniej konsystencji rozpływający się w ustach.  Trochę kiultury kulinarnej ! Estetyka to podstawa. Inaczej  u mnie nie przejdzie.  Wink

Ja mam dzisiaj http://optymalni.hol.es/kuchnia-optymalna/128-biszkopt-z-bita-smietana-i-jagodami.html

Zosia podała w pucharkach , 450 ml bitej śmietany, część z żółtkami wymieszane , a część jak krem a`la zabajone, nawierzchniowy. 8-9 sztuk. 5 łyżeczek cukru. Jagody przesmażone, w konfiturę, niesłodkie, nawet lekko kwaskowate. Posypana całość gorzką czekoladą i liść mięty do ozdoby.
Ja dodatkowo w swój puchar wrzuciłem kreskę czekolady z migdałami.

cichcem, niezauważalnie, powoli przechodzi.  Rolling Eyes  Chyba wchodzę w ten etap ? Wink Stan olewania zewnętrznego  Wink
Jarek
Go

Email
« Odpowiedz #3394 : 2016-01-23, 19:49:24 »

Dużo im przemycam czego nie wiedzą. Ale już coraz mniej ich to interesuje z czego ja te potrawy robię... Very Happy
No właśnie działać trzeba dla dobra jak  J 23 cichutko  Laughing
Jarek
Go

Email
« Odpowiedz #3395 : 2016-01-23, 19:53:12 »

ja już dawno fochów nie stroję  Very Happy . Ale Zosia by Ci powiedziała, żeś leniuszek lub stary kawaler  Wink

Można żółtko wciągnąć sute, popić z kartonika śmietankę.

Ale można też ładnie je napowietrzyć, zrobić krem odpowiedniej konsystencji rozpływający się w ustach.  Trochę kiultury kulinarnej ! Estetyka to podstawa. Inaczej  u mnie nie przejdzie.  Wink

Ja mam dzisiaj http://optymalni.hol.es/kuchnia-optymalna/128-biszkopt-z-bita-smietana-i-jagodami.html

Zosia podała w pucharkach , 450 ml bitej śmietany, część z żółtkami wymieszane , a część jak krem a`la zabajone, nawierzchniowy. 8-9 sztuk. 5 łyżeczek cukru. Jagody przesmażone, w konfiturę, niesłodkie, nawet lekko kwaskowate. Posypana całość gorzką czekoladą i liść mięty do ozdoby.
Ja dodatkowo w swój puchar wrzuciłem kreskę czekolady z migdałami.

cichcem, niezauważalnie, powoli przechodzi.  Rolling Eyes  Chyba wchodzę w ten etap ? Wink Stan olewania zewnętrznego  Wink

To właśnie  jest ten kierunek i tylko trzeba cały czas szlifować  Laughing Laughing Laughing
Diogenes z Synopy
Go

Email
« Odpowiedz #3396 : 2016-01-24, 16:00:09 »

Śniadanie było pasterskie.  Ser podpuszczkowy, na chlebku z jajek i masła, z masłem letnim. Ogórek kisz - standard.

Śmietanka 130 ml z mocnym espresso. Czekolada okupanta z orzechami laskowymi.   Wink
obiad chyba tańszy niż w noclegowni dziś był. Kaszanka z wątróbką ze Sridla  (bez konserwantów o dziwo, chyba jedyny produkt  Wink  ) , sama kasza  Surprised. Na słonince mięsnej wędzonej i cebuli. Obiad wyszedł po 2 zł. No i zaszalałem jeszcze z buraczkami na skwarkach i smalcu na ciepło.

Deser wiadomo-  śmietanka, żółtka, jagody, cukero.     Very Happy
renia
Hero Member

« Odpowiedz #3397 : 2016-01-24, 16:08:48 »

Kurczę, ta kaszanka za mną chodzi i chodzi i nic... Confused Zapomniałam, że nie miałam się do Ciebie odzywać... Neutral Cool

Diogenes z Synopy
Go

Email
« Odpowiedz #3398 : 2016-01-24, 16:19:45 »

Zapomniałam, że nie miałam się do Ciebie odzywać... Neutral Cool
to nie ja dałem ten link z przepysznym serem i robakami!  Wink

http://www.masarnia-bielawki.pl/oferta/salcesony-kaszanki   ma dobra kaszankę, kup gdy w Gdańsku będziesz.   Smile  Trochę słoninki i cebulki i gotowe.
renia
Hero Member

« Odpowiedz #3399 : 2016-01-24, 16:23:24 »

Zapomniałam, że nie miałam się do Ciebie odzywać... Neutral Cool
to nie ja dałem ten link z przepysznym serem i robakami!  Wink

Mówiąc bez ogródek, to chodzi o ten ogródek na KOCS-u...  Cool Laughing

Strony: 1 ... 165 166 167 168 169 [170] 171 172 173 174 175 ... 504 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.042 sekund z 20 zapytaniami.