Gavroche
|
No chyba intranetu na Polskę nie zrobią?
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
z 15-20 deka słoniny extra lekko przywędzonej, pachnącej, 10 żółtek , 1 kartofel duży, cebulka niewielka. Usmażone - nie mieszane lecz lekko wstrząśnięte na patelni. Obficie posypałem natką. Salceson biały z kminkiem kosmicznie smaczny, z musztardą kielecką ze Społem robił dziś za chleb. zjedli my to z Zosią ze smakiem. Tradycyjnie na deser śmietanka z kawą. I trochę rodzynków(ek). Ja mam do kawy serniczek, he... Kawa: czarna, gorzka i kwaśna...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Słoninka extra lekko muśnięta dymem. 10 żółtek. Resztka kaszy gryczanej od wczorajszego gulaszu. Cebulka, parę pieczarek z bidry (promocja 2.9 za pół kila). Salceson biały cudowny z kminkiem. Natka, ogórek kisz. Na patelni - wstrząśnięte, nie mieszane śmietanka z kawą. Rodzynki hetmańskie sparzone. Dwie gęby zadowolone.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
zjadłem sobie fajny peerelowski obiad barowy. Gulasz ze słoniny extra uzupełniłem pieczarkami na maśle i śmietaną kwaśną 30. Ziemniaki z wody i buraczki na skwarkach smakowych. Zosia ogórkiem kiszonym się uraczyła, a ja buraczki lubię na ciepło. . Kompotu nie było.
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A jak ja dzisiaj żrę! Rano 35 deka salcesonu i ze 100ml majonezu, teraz 250g twarogu, 6 żółtek i 0,5 literka śmietany. No ze 4000kcal wpadło, ale potrzebowałem każdej, bo smakowało strasznie i przejedzony nie jestem.
|
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
A jak ja dzisiaj żrę! Rano 35 deka salcesonu i ze 100ml majonezu, teraz 250g twarogu, 6 żółtek i 0,5 literka śmietany. No ze 4000kcal wpadło, ale potrzebowałem każdej, bo smakowało strasznie i przejedzony nie jestem. A ja wrecz przeciwnie, mam jakies grypsko i jeszcze obiadu nie zjadlem.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
A taka niedziela morelowa i optymalna w dodatku :lol:A co będzie omawiane ?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Co będą chcieli, żadnego planu, programu, ani wytycznych nie ma.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A jak ja dzisiaj żrę! Rano 35 deka salcesonu i ze 100ml majonezu, teraz 250g twarogu, 6 żółtek i 0,5 literka śmietany. No ze 4000kcal wpadło, ale potrzebowałem każdej, bo smakowało strasznie i przejedzony nie jestem. A ja wrecz przeciwnie, mam jakies grypsko i jeszcze obiadu nie zjadlem. Trzyma Cię za gardło i dusi? No ja rozumiem brak apetytu, ale rosołek z żółteczkami i masełkiem to sam wchodzi przecież. Potem askorbiniany i salicylany i gitara.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
A to super, pełny luzik kawunia mały kawałek serniczka ,nic więcej nie trzeba A ten serniczek to sama zrobisz ? Czy sama kupisz ?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A to super, pełny luzik kawunia mały kawałek serniczka ,nic więcej nie trzeba A ten serniczek to sama zrobisz ? Czy sama kupisz ? Przecież serniczek jest dzisiaj, na spotkanie będzie inne ciasto.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|