renia
|
gulasz mięsny wieprzowy (słoninka extra) z gęsta kwaśną śmietaną. I do tego boskie placki ziemniaczane na smalczyku, 3 ostatnie zjadłem na słodko, jako deser. Łyżeczka buraczków, ogórek z beczki. Kolacji nie będzie, bo Zosia nie ubiła śmietanki do galaretki jagodowej. Post. Tanio jest smacznie. Smacznie, bo tanio. Tanio bo nikt nie chce tego jeść. ( taki ciąg przyczynowo- skutkowy ) Ile to już dni pod rząd jecie ten gulasz z chudej słoniny?
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Mówiłem Ci Renia, że młode pędy sosny z wydm będą najlepsze ( vit C)
Gulasz? Z 4 dni na pewno. Może 5 z przerwą . Zmieniamy dekorację do niego. Część poporcjowana i zamrożona i jak się nie chce pichcić długo to jak znalazł. Prozdrowotny. Tak jakoś wyszło, zamachnąłem się tasakiem i ukroił się duży kawał. A że dziubiemy mięsko po trochu, to na długo starcza.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Próbowałeś je?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Żółtkownica na maśle ze szczypiorkiem z doniczki... Do tego 2 cm swojskiej kiełbasy. W doniczce to ludzie paschę robią
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
A to dobrze, a gleba skąd, bo to najwięcej mikroelementów ma gleba przy autostradach, hutach itp. ... Jo-jo
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
jedna kromka chleba (z jajek i masła i twarogu) z podpuszczkowym serem i masłem. Drugi kromal z ze smalcem skwarkowym doprawionym smakowo w słoiku, na wiejsko. Liść pasztetu swojskiego z żurawiną. Ogórek z beczki i natka.
Kawa ze śmietanką . Rodzynki sparzone.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A u nas właśnie się pieką (same ) gofry orzechowo-twarogowo-jajowo-maślane...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jak takiego gofra posmaruję masłem i obłożę np. bekonem, to będzie mięsny...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Próbowałeś je? Patrzyłem dziś, ale te pędy są w maju dopiero chyba. A stare to raczej za twarde
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
poczekam, będzie smakowało lepij. A znasz może genezę powiedzenia - apetyt rośnie w miarę jedzenia - bo teraz wydaje mi się to niedorzeczne.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jeśli się je nieprawidłowo, to na pewno apetyt rośnie...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
A jeśli się przestrzega BTW , a apetyt rośnie, i się ulega , to co to jest ?
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Popędliwość znana jako słaba silna wola.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A jeśli się przestrzega BTW , a apetyt rośnie, i się ulega , to co to jest ? To jest ŻrO, czyli czysta bezrozumna patologia.
|
|
|
|
|
|
|
|