Mirek
Go
|
Co Ty się uwziąłeś na te pędy sosny dla mnie? Praktycznie to wczoraj W LDLu były kiwi po 0.49PLN za sztukę. Zrobiłem slalom miedzy pączkami (nie sosny) i łaps dwa kiwi. A ja przychodzę do domu, a tu 3 pączki. I łaps jednego. (tuż po skromnym, tłuściutkim obiadku ok. 17-tej) potem już nic nie jadłem A waga na to (dzisiaj rano) 0,3 kg w górę. Pączek ważył 0,08kg
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
To dzisiaj wsiadaj w kajak i "odmawiaj pokutę"
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
kiwi na dużo szczawianów, więc witamina C nie jest przekonywująca. Natka dziś.
gofry z masłem i serem z Sierpca. Dziś smaczny. Zosia pasztecik swój z żurawinką i masłem.
do kawy ze śmiet. gofer z masłem i konfiturą z czereśni - grubo, bo niesłodka.
|
|
|
|
|
|
|
Mirek
Go
|
To dzisiaj wsiadaj w kajak i "odmawiaj pokutę" O, tak zrobię. Przedwczoraj sprawdzałem lód na Motławie przy przystani -> dzisiaj wodowanie powinno być już możliwe.
|
|
|
|
|
|
|
Mirek
Go
|
kiwi na dużo szczawianów, więc witamina C nie jest przekonywująca. Natka dziś.
gofry z masłem i serem z Sierpca. Dziś smaczny. Zosia pasztecik swój z żurawinką i masłem.
do kawy ze śmiet. gofer z masłem i konfiturą z czereśni - grubo, bo niesłodka.
A ten gofer, to z czego jest zrobiony?
|
|
|
|
|
|
|
|
Mirek
Go
|
Dziękuję. Wyglądają smacznie. Zrobię.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dzieciom smakują świeżo upieczone z masłem i cienko dżemem...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jako, że wczoraj pożarłem dwa pączki z masłem na kolację, dzisiaj dopiero zgłodniałem, drożdżowa klucha jakoś długo leżała na żołądku. Na śniadanko nie chciało mi się dużo tłuszczu, więc 6 żółtek na maźniętej smalcem patelni i gruby plaster pasztetu mamuni, maźnięty keczupem.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Dziękuję. Wyglądają smacznie. Zrobię. wywal część białek. Ja daję max połowę. I zamiast, dorzucam dodatkowe żółtka. Wtedy zdrowszy chlebek wychodzi.
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Ja zrobiłem, te adminowe gofry. Ale to bardziej takie ciasteczka. Pulchniutkie, takie herbatniki żółtkowe. ''Twoje'' się nadają jako podkład kanapkowy. Można posmarować masłem , skwarkami , pasztetem , położyć cwaniaka i ogóraska. Takie bardziej uniwersalne bo sztywne. Ale jak deser - to adminowe.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Ale sobie dogadzacie
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
właśnie trzy takie wciągnąłem z czereśnią - z pudrem też dobre . I krem z bitej z galaretką z porzeczek czerwonych polany ucieranym żółtkiem.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Cuda łał
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
5 żółtek na skwarkach ze świeżej słoninki extra, z dodatkiem skwarek smakowych z cebulką. Łyżka masła na to. Natka . 3 plastry cwaniaka białego. Musztarda kielecka sarepska. Do picia pół kubka wody z kiszonych ogórków. Niesłona, o dziwo.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Obiadzik zaliczony: Kapusta kiszona, sauté. Frytki na letnim łoju z młodych opasów rasy Charoles . Keczup w szkle. Ser Rycki plastry. Natka.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Zabijać krowy to grzech, będziesz się smażył w piekle. Na łoju z młodych opasów.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|