|
Mirek
Go
|
po prostu oszukani od kołyski.
A gdzie tam oszukani, podasz na tacy, to i tak cię oplują. Jak chcesz im "świat zburzyć", to cię oplują i żeby tylko to (vide dr Kwaśniewski). Ludzie - nie tylko Polacy - są tak zmanipulowani, że sami z siebie tego stanu strzegą bardziej niż niepodległości.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jakoś dzisiaj wcześniej zgłodniałem. Poszła jajówa z 20 przepiórczych jajeczek (chciałbym zobaczyć, jak ktoś z tych jajek robi żółtkownicę ) na słonince z pomidorem, solą i pieprzem.
|
|
|
|
|
|
|
Mirek
Go
|
Jakoś dzisiaj wcześniej zgłodniałem. Poszła jajówa z 20 przepiórczych jajeczek (chciałbym zobaczyć, jak ktoś z tych jajek robi żółtkownicę ) na słonince z pomidorem, solą i pieprzem. I ja "Jakoś dzisiaj wcześniej zgłodniałem. " Poszedł omlecik z 3 żółtek, z sezamem, żółtym serem i z zylcem (ze Śnieżki).
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ja sobie kupilem po kilogramie chilli mielionego i pieprzu cayennei teraz hojnie sypie do jajecznicy alez to pysznie piecze w ryj
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Mirek
Go
|
Ja sobie kupilem po kilogramie chilli mielionego i pieprzu cayennei teraz hojnie sypie do jajecznicy alez to pysznie piecze w ryj Po kilogramie??? Kuchnię dla wojska prowadzisz?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Nie, po prostu lubie je jesc.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Gavroche
|
Nie, po prostu lubie je jesc.
Podobno ostre przyprawy podnoszą to i owo, oraz działają przeciwzapalnie i dobrotliwie na stawy.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
same dobre wiadomosci
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
bartoche
Go
|
Ja znalazłem fajny przepis na jednej ze stron LCHF i zmodyfikowałem go optymalnie:
- jogurt grecki pełny tłuszcz 200g - śmietana 36% 100g - mrożone jagody 40g - kruszone migdały 20g
BTW 1 : 4,64 : 1,59
22g WW
|
|
|
|
|
|
|
Mirek
Go
|
Ja znalazłem fajny przepis na jednej ze stron LCHF i zmodyfikowałem go optymalnie:
- jogurt grecki pełny tłuszcz 200g - śmietana 36% 100g - mrożone jagody 40g - kruszone migdały 20g
BTW 1 : 4,64 : 1,59
22g WW
i zmiksować?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Mnie się jakoś gryzą orzechy z mlecznymi. Ale dzisiaj na obiad będę miał serniczek z patelni i jagody ze śmietanką. Chwalić Pana za krowy mleczne!
|
|
|
|
|
|
|
bartoche
Go
|
i zmiksować?
Ja zmieszałem łyżką ale na przyszłość będę miksował. Zamiast migdałów bardziej pasują nerkowce ale mają więcej WW zatem zależy na ile możesz sobie pozwolić dziennie. Dla jeszcze lepszego smaku dodałbym więcej jagód i nerkowce, chociaż i tak jest bardzo dobre.
|
|
|
|
|
|
|
Mirek
Go
|
Mnie się jakoś gryzą orzechy z mlecznymi. Ale dzisiaj na obiad będę miał serniczek z patelni i jagody ze śmietanką. Chwalić Pana za krowy mleczne! A ten serniczek z patelni, to długo się robi? I jak, jeśli mogę spytać?
|
|
|
|
|
|
|
Mirek
Go
|
i zmiksować?
Ja zmieszałem łyżką ale na przyszłość będę miksował. Zamiast migdałów bardziej pasują nerkowce ale mają więcej WW zatem zależy na ile możesz sobie pozwolić dziennie. Dla jeszcze lepszego smaku dodałbym więcej jagód i nerkowce, chociaż i tak jest bardzo dobre. dzięki
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja sobie kupilem po kilogramie chilli mielionego i pieprzu cayennei teraz hojnie sypie do jajecznicy alez to pysznie piecze w ryj Po kilogramie??? Kuchnię dla wojska prowadzisz? Nie, po prostu lubie je jesc.
Pewnie masz "gębę niewyparzoną"...
|
|
|
|
|
|
|
bartoche
Go
|
A ten serniczek z patelni, to długo się robi? I jak, jeśli mogę spytać?
W ogóle to jeśli budzę się rano i nie mam ochoty na śniadanie, to rozumiem że mam się nie zmuszać? Czyli nic w domu nie jeść i zabierać ze sobą do pracy?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jakoś dzisiaj wcześniej zgłodniałem. Poszła jajówa z 20 przepiórczych jajeczek (chciałbym zobaczyć, jak ktoś z tych jajek robi żółtkownicę ) na słonince z pomidorem, solą i pieprzem. I ja "Jakoś dzisiaj wcześniej zgłodniałem. " Poszedł omlecik z 3 żółtek, z sezamem, żółtym serem i z zylcem (ze Śnieżki). A ten sezam to dla smaku czy dla zdrowia...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Mnie się jakoś gryzą orzechy z mlecznymi. Ale dzisiaj na obiad będę miał serniczek z patelni i jagody ze śmietanką. Chwalić Pana za krowy mleczne! A ten serniczek z patelni, to długo się robi? I jak, jeśli mogę spytać? No właśnie szybciutko. Pewno wariacji jest sporo, ja zwykle daję kawałek masła, twarogu, kilka żółtek, cukier puder na patelnię i pryczę wolniutko, aż masa będzie miała konsystencje jak lubię. Gorący jest pyszny, w oddzielnej miseczce borówki ze śmietanką 36% na chłodno, jak się to połączy w ustach, to każda szarlotka na ciepło z lodami się chowa.
|
|
|
|
|
|
|
|