Autor
|
Wtek: Sniadanie (Przeczytany 3168268 razy)
|
Mirek
Go
|
Jakoś dzisiaj wcześniej zgłodniałem. Poszła jajówa z 20 przepiórczych jajeczek (chciałbym zobaczyć, jak ktoś z tych jajek robi żółtkownicę ) na słonince z pomidorem, solą i pieprzem. I ja "Jakoś dzisiaj wcześniej zgłodniałem. " Poszedł omlecik z 3 żółtek, z sezamem, żółtym serem i z zylcem (ze Śnieżki). A ten sezam to dla smaku czy dla zdrowia... łosz ęd goł 2in1
|
|
|
|
|
|
|
bartoche
Go
|
Poszedł omlecik z 3 żółtek, z sezamem, żółtym serem i z zylcem (ze Śnieżki).
Zastanawiałem się nad tym - czy ziarna sezamu się trawią w całości? Czy trzeba je jakoś wcześniej obrobić?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A ten serniczek z patelni, to długo się robi? I jak, jeśli mogę spytać?
W ogóle to jeśli budzę się rano i nie mam ochoty na śniadanie, to rozumiem że mam się nie zmuszać? Czyli nic w domu nie jeść i zabierać ze sobą do pracy? No tak. Jak siku się nie chce, to robimy potem, nie?
|
|
|
|
|
|
|
Mirek
Go
|
Poszedł omlecik z 3 żółtek, z sezamem, żółtym serem i z zylcem (ze Śnieżki).
Zastanawiałem się nad tym - czy ziarna sezamu się trawią w całości? Czy trzeba je jakoś wcześniej obrobić? niektóre nie zdążą się strawić... nie obrabiam nic - chyba, że żucie, to tak.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Na optymalnym fejsie koles wrzucal dosc prosty przepis na sernik, pol kilo twarogu, kostka masla, troche skorek pomaranczy, pokruszone migdaly i chyba ksylitol dawal, bo wiadomo cukier truje 30 minut w 200 stopniach i ponoc jest git.
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
A ten serniczek z patelni, to długo się robi? I jak, jeśli mogę spytać?
W ogóle to jeśli budzę się rano i nie mam ochoty na śniadanie, to rozumiem że mam się nie zmuszać? Czyli nic w domu nie jeść i zabierać ze sobą do pracy? Nie ma regół ani nakazów. Masz ochotę jeść - to jesz, jeśli nie czujesz głodu - to się nie zmuszasz, tylko zjesz później w pracy, jak zgłodniejesz. Nic na siłę, tylko lekko młotkiem...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jakoś dzisiaj wcześniej zgłodniałem. Poszła jajówa z 20 przepiórczych jajeczek (chciałbym zobaczyć, jak ktoś z tych jajek robi żółtkownicę ) na słonince z pomidorem, solą i pieprzem. I ja "Jakoś dzisiaj wcześniej zgłodniałem. " Poszedł omlecik z 3 żółtek, z sezamem, żółtym serem i z zylcem (ze Śnieżki). A ten sezam to dla smaku czy dla zdrowia... Wystarczy jak "pestki śrutuję"... łosz ęd goł 2in1 Za komuny to lubiłam sezamki ale sezamu nie jem...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Na optymalnym fejsie koles wrzucal dosc prosty przepis na sernik, pol kilo twarogu, kostka masla, troche skorek pomaranczy, pokruszone migdaly i chyba ksylitol dawal, bo wiadomo cukier truje 30 minut w 200 stopniach i ponoc jest git. Bez żółtek?!
|
|
|
|
|
|
|
Mirek
Go
|
Mnie się jakoś gryzą orzechy z mlecznymi. Ale dzisiaj na obiad będę miał serniczek z patelni i jagody ze śmietanką. Chwalić Pana za krowy mleczne! A ten serniczek z patelni, to długo się robi? I jak, jeśli mogę spytać? No właśnie szybciutko. Pewno wariacji jest sporo, ja zwykle daję kawałek masła, twarogu, kilka żółtek, cukier puder na patelnię i pryczę wolniutko, aż masa będzie miała konsystencje jak lubię. Gorący jest pyszny, w oddzielnej miseczce borówki ze śmietanką 36% na chłodno, jak się to połączy w ustach, to każda szarlotka na ciepło z lodami się chowa. Łał. Mam wszystkie składniki. Z tą technologią dam radę. Dzisiaj o 17-tej.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Na optymalnym fejsie koles wrzucal dosc prosty przepis na sernik, pol kilo twarogu, kostka masla, troche skorek pomaranczy, pokruszone migdaly i chyba ksylitol dawal, bo wiadomo cukier truje 30 minut w 200 stopniach i ponoc jest git. Bez żółtek?! A, no zoltka tez, chyba ze 6
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Mirek
Go
|
Na optymalnym fejsie koles wrzucal dosc prosty przepis na sernik, pol kilo twarogu, kostka masla, troche skorek pomaranczy, pokruszone migdaly i chyba ksylitol dawal, bo wiadomo cukier truje 30 minut w 200 stopniach i ponoc jest git. Ooo. Tę technologię też bym umiał. Będzie sprawdzone na "mojej skórze".
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Na optymalnym fejsie koles wrzucal dosc prosty przepis na sernik, pol kilo twarogu, kostka masla, troche skorek pomaranczy, pokruszone migdaly i chyba ksylitol dawal, bo wiadomo cukier truje 30 minut w 200 stopniach i ponoc jest git. Bez żółtek?! ...dla zdrowotności. Yarosha spytaj do czego służą żółtka...
|
|
|
|
|
|
|
Mirek
Go
|
Na optymalnym fejsie koles wrzucal dosc prosty przepis na sernik, pol kilo twarogu, kostka masla, troche skorek pomaranczy, pokruszone migdaly i chyba ksylitol dawal, bo wiadomo cukier truje 30 minut w 200 stopniach i ponoc jest git. Ooo. Tę technologię też bym umiał. Będzie sprawdzone na "mojej skórze".
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Mnie się jakoś gryzą orzechy z mlecznymi. Ale dzisiaj na obiad będę miał serniczek z patelni i jagody ze śmietanką. Chwalić Pana za krowy mleczne! A ten serniczek z patelni, to długo się robi? I jak, jeśli mogę spytać? No właśnie szybciutko. Pewno wariacji jest sporo, ja zwykle daję kawałek masła, twarogu, kilka żółtek, cukier puder na patelnię i pryczę wolniutko, aż masa będzie miała konsystencje jak lubię. Gorący jest pyszny, w oddzielnej miseczce borówki ze śmietanką 36% na chłodno, jak się to połączy w ustach, to każda szarlotka na ciepło z lodami się chowa. Łał. Mam wszystkie składniki. Z tą technologią dam radę. Dzisiaj o 17-tej. Najlepszy biały ser od baby, albo chociaż krajanka na wagę, bo te z opakowań są nawalone serwatką i na patelni to wycieka, możesz czekać, aż odparuje, albo odlać, tylko wtedy nie dawaj od razu żółtek i cukru, a i masła mniej, po odlaniu dopiero.
|
|
|
|
|
|
|
Mirek
Go
|
Na optymalnym fejsie koles wrzucal dosc prosty przepis na sernik, pol kilo twarogu, kostka masla, troche skorek pomaranczy, pokruszone migdaly i chyba ksylitol dawal, bo wiadomo cukier truje 30 minut w 200 stopniach i ponoc jest git. Bez żółtek?! A, no zoltka tez, chyba ze 6
|
|
|
|
|
|
|
Mirek
Go
|
Serwatkę odsączę, żółtka dodam. Będzie smaczne. Sezam pasuje mi do wszystkiego, to i tu się znajdzie.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Na optymalnym fejsie koles wrzucal dosc prosty przepis na sernik, pol kilo twarogu, kostka masla, troche skorek pomaranczy, pokruszone migdaly i chyba ksylitol dawal, bo wiadomo cukier truje 30 minut w 200 stopniach i ponoc jest git. Bez żółtek?! ...dla zdrowotności. Yarosha spytaj do czego służą żółtka... A no wlasnie zoltka do kosza, po zoltkach czlowiek sie czuje ociezaly i zamulony, Yarosh raz zjadl i mu zostalo na cale zycie
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
bartoche
Go
|
A czy ktoś próbował robić placki serowe wg książki doktora? Szukam właśnie czegoś takiego co można upiec przechowywać w lodówce przez tydzień i tylko sobie wyciągać w razie potrzeby. Przepis na serniczek z patelni chyba nieco podobny.
|
|
|
|
|
|
|
bartoche
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
W Książce Kucharskiej dr Kwaśniewskiego jest 700 wspaniałych przepisów na optymalne potrawy - bez przeróbek...
|
|
|
|
|
|
|
|
|