Gavroche
|
A ja twarożek na słodko: -250g twarogu tłustego -6 żółtek -200ml śmietanki 36% -100g miękkiego masła -4 łyżeczki cukru -olejek wanilinowy. Wszystko zmiksowane na gładka masę i łyżeczką do samiuśkiego dna, opycha!
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
A ja twarożek na słodko:
dokładnie to co my. Jota w jotę (śmietanka do kawy poszła). Tylko ty się nie podzieliłeś, a ja tak. Z Zosią.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A ja twarożek na słodko: -250g twarogu tłustego -6 żółtek -200ml śmietanki 36% -100g miękkiego masła -4 łyżeczki cukru -olejek wanilinowy. Wszystko zmiksowane na gładka masę i łyżeczką do samiuśkiego dna, opycha! Na patelnię to wrzuciłeś czy na zimno jadłeś?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A ja twarożek na słodko:
dokładnie to co my. Jota w jotę (śmietanka do kawy poszła). Tylko ty się nie podzieliłeś, a ja tak. Z Zosią. Ja śmietanki do kawy nie liczę, gdyż to nie jest w jednym "zestawie"...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A ja twarożek na słodko: -250g twarogu tłustego -6 żółtek -200ml śmietanki 36% -100g miękkiego masła -4 łyżeczki cukru -olejek wanilinowy. Wszystko zmiksowane na gładka masę i łyżeczką do samiuśkiego dna, opycha! Na patelnię to wrzuciłeś czy na zimno jadłeś? Twarożek to na zimno. Na ciepło byłby serniczek.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Ja śmietanki do kawy nie liczę, gdyż to nie jest w jednym "zestawie"... czyli wliczasz dopiero do bilansu tygodniowego ? Ja też nie liczyłem tylko tak wyszło przez przypadek. A może nie przypadek. W markecie są 4-5 produktów do jedzenia dla mnie. Więc szału ni ma.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
W Kwestii bilansow tygodniowych, kwartalnych, dekadowych itp zwoccie sie do Adama po werdykt, on ma to obcykane. Moze sie okazac Renia, ze teraz w ramach dobilansowania bedziesz musiala jesc przez miesiac smietanke zeby zdazyc przed koncem kwartalu
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Omlet: jajko i trzy małe żołtka, masła nie żałując, łyżka wiśni i cynamon. Do tego kawa z masłem.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A ja twarożek na słodko: -250g twarogu tłustego -6 żółtek -200ml śmietanki 36% -100g miękkiego masła -4 łyżeczki cukru -olejek wanilinowy. Wszystko zmiksowane na gładka masę i łyżeczką do samiuśkiego dna, opycha! Na patelnię to wrzuciłeś czy na zimno jadłeś? Twarożek to na zimno. Na ciepło byłby serniczek. Ano tak. Mnie by ta druga opcja bardziej pasowała...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja śmietanki do kawy nie liczę, gdyż to nie jest w jednym "zestawie"... czyli wliczasz dopiero do bilansu tygodniowego ? Ja też nie liczyłem tylko tak wyszło przez przypadek. A może nie przypadek. W markecie są 4-5 produktów do jedzenia dla mnie. Więc szału ni ma. Pamiętam jak w arkadiach mówili o śmietance do kawy. W jednej, żeby wliczać do bilansu dziennego, w drugiej, żeby nie liczyć. Ale jak się pije dziennie kilka kaw ze śmietaną 30%, to niemała ilość tłuszczu w sumie się z tego uzbiera...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
W Kwestii bilansow tygodniowych, kwartalnych, dekadowych itp zwoccie sie do Adama po werdykt, on ma to obcykane. Moze sie okazac Renia, ze teraz w ramach dobilansowania bedziesz musiala jesc przez miesiac smietanke zeby zdazyc przed koncem kwartalu Ciekawe gdzie te sprawozdania kwartalne trzeba wysyłać?
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
Bo: - białka roślinnego - tłuszczu mlecznego i - węglowodanów z warzyw się nie liczy.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Omlet: jajko i trzy małe żołtka, masła nie żałując, łyżka wiśni i cynamon. Do tego kawa z masłem.
Ja na początku mojej "przygody" z DO codziennie jadłam omlet z 4 żółtek i jednego białka, na maśle i z łyżeczką dżemu. To było jedyne danie, którego BTW znałam na pamięć... a kawa ze śmietanką przed śniadaniem.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Bo: - białka roślinnego - tłuszczu mlecznego i - węglowodanów z warzyw się nie liczy. Kto Ci takich głupot nagadał? I do jakiej diety to się tyczy?
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
jakiej diety to się tyczy?
Dziwacznej.
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
W Kwestii bilansow tygodniowych, kwartalnych, dekadowych itp zwoccie sie do Adama po werdykt, on ma to obcykane. Moze sie okazac Renia, ze teraz w ramach dobilansowania bedziesz musiala jesc przez miesiac smietanke zeby zdazyc przed koncem kwartalu Ciekawe gdzie te sprawozdania kwartalne trzeba wysyłać? Do centrum rozliczeniowo-ksiegowego w kwaterze glownej DDP Musisz wypelnic druk Fibo-PIT i tam podliczyc bilanse a potem dosrutowac brakujacego skladnika zeby kwartal proporcjumem zamknac
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
vvv
Go
|
Już lepsza rotacja niż kręciek wokół rotacji.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
To się nazywa fun. A fun to zdrowie, w przeciwieństwie do idola.
|
|
|
|
|
|
|
|