Diogenes z Synopy
Go
|
Bez porannego posiedzenia?! Rzeczywiście masz inaczej. A to jakieś prawo biochemii i fizjologii jest? Może reguła tycząca większości, a może nie. Ja tam tez nie mam codziennie kupciania, chociaz codziennie jem bialko, tylko czy to czegos dowodzi? Z tego co pamietam amin i doktor pisali, ze im sie rzadziej kupcia tym lepiej, ale nie przywiazuje do tego uwagi.
wracając do tematu przeważnie mam 4 , nieraz 3, dziś miałem po kiełbaskach i maśle i śmietance z kawą i rodzynkami między 4 a 5 . Które z nich są mydlane? Tyle się mówi o nich, a nikt zdjęcia nie zapoda. Nie wiem jak wyglądają http://zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/51,101580,11606491.html?i=1
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
jedz kiszonki, pójdziesz na czwórkę. Po co się męczyć ? Moja ulubiona 4. Trójka wygląda na za dużo białka
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Męczyć? Nigdy się nie męczę, w zasadzie przysiądę i już mogę wychodzić, nawet papieru nie trzeba używać. Nadmiar białka po kupie oceniasz? Fachura.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
z autopsji. Zakładam, że celulozy/błonnika dużo nie wcinasz. Zrobię zdjęcie i wkleję . Żartowałem . Mam tron z półką do sprawdzania, więc na WiO się trochę naoglądałem . Ale testerem chyba nie mógłbym być
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
U psów nadmiar mięsa sprawia, że odchody są smoliście czarne i lepikowate, a nadmiar kości, że jasne, czasem białawe i piaskowate. Normalne odchody są plastelinowate, oddawane niezbyt często i z łatwością. To bardzo dobry wskaźnik diagnostyczny, zwłaszcza teraz, jak zbieramy kupy. Nadmiaru białka raczej nie widać w ekskrementach u ludzi na ŻO, bo białka się wchłaniają. Nadmiar celulozy czy innych niestrawnych rzeczy lub mydło może być widać, ale to chyba zbyt intymna czynność by mieć szerszy ogląd sprawy.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
W w/w temacie miałam problem tego rodzaju, że po nabiale na 3-4 dni mnie zatykało i nie chciało odetkać Jednak ostatnio po "dniu mlecznym" tego problemu już nie miałam, czyżby powoli szło ku lepszemu?
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
ja mam codziennie dzień mleczny. A gdy przytyka to mam metodę na kapustę kiszoną. Mała ilość na mnie nie działa za wiele, a dużo owszem i po problemie. Mam do niej taką słabość. Lubię, ale nie w nadmiarze. W nadmiarze to lekarstwo . Spora ilość masła w diecie też nie pozwala przytkać, tak mi się wydaje
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Dziś WiO na śniadanie X 2 . Jak zalecił Jarosz. Brokuł ugotowany , groszek z puszki, 7 żółtek i pól masła na koniec. Wstrząśnięte, nie mieszane. Zosia pomogła jeść.
jeszcze tylko 5 X WiO i normę wyrobię. Rodzynki do kawy z kremem śmiet- żółt. będzie 3. Frytki na obiad - 4 . E... nie jest wcale trudno tę normę wyrobić Natka - 5 . Ogórek kisz lub kapusta - 6 . Cytryna do herbaty - 7 . I jest zgodnie z zaleceniami jaroszy i optymalnych.
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
Dziś, za wczorajsze grzechy, tylko kawa z masłem i kawałek salcesonu :
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Na cały dzień?
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
E no, bez przesady, obiadek będzie już normalny
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
Mianowicie pieczeń rzymska i brukselka.
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Mianowicie pieczeń rzymska i brukselka.
Ano już nie pamiętam kiedy miałam pieczeń rzymską... Z dodatkiem śmietanki jest dobra...
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
Chyba że się nie może śmietanki to wtedy jest dobra bez
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ty, Anulko, nie tolerujesz mlecznych?
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Ja zaś słabo toleruje niemleczne. Jakoś nie mogę sobie odmówić zjedzenia mleczności codziennej. Zosia jest jeszcze gorsza niż ja. . Czytałem dziś, że w Italii się robi coraz mniej lodów z mleka (jakieś kokosowe mleko i sojowe), nie mówiąc już o śmietanie. Tego chyba nikt nie zna
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
Ty, Anulko, nie tolerujesz mlecznych?
Niestety, mam nietolerancję mlecznych chociaż je uwielbiam Dlatego stosuję rotację i jest już dużo lepiej niż było. Mogę już jeść orzechy, jabłka, śliwki, truskawki, co rok temu byłoby niemożliwe. Nabiał też już powoli zaczynam tolerować, ale jem go na razie raz w tygodniu. DO jest wszechstronnie pomocna
|
|
|
|
|
|
|
|