forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-27, 11:25:59

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
2. Należy jeść wtedy, gdy się chce jeść i zjadać tyle, by nie czuć potrzeby dalszego jedzenia.
669777 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  Sniadanie
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 214 215 216 217 218 [219] 220 221 222 223 224 ... 504 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Sniadanie  (Przeczytany 3169430 razy)
Zyon
Hero Member
wiadomoci: 25643

pindżar ryskow wyszy

Odp: Sniadanie
« Odpowiedz #4360 : 2016-03-08, 08:24:37 »

Szczególnie lekarka mieszała ludziom w głowach, czasami takie bzdury wypisywała, że oczy mi na wierz wychodziły. Co dziwne, miała sporo zwolenników, którzy by za nią w ogień wskoczyli. Jeszcze twierdzili, że ona ULEPSZYŁA DO!  Shocked Very Happy No cóż! Co kto lubi  Cool Aż takiej jazdy w tym temacie nie mam!
Do tej pory ma jednego super wyznawce, co by za nia nawet w kosiarke rotacyjna wskoczyl  Laughing

Work Buy Consume Die
Zyon
Hero Member

pindżar ryskow wyszy

« Odpowiedz #4361 : 2016-03-08, 08:29:05 »

Tutaj na Forum pisała Ewa (jeszcze od czasu do czasu się odzywa) też z nietolerancją mlecznych.
Pisała, że "nie bawiła" się w żadne rotacje, tylko mleczne po prostu odstawiła.
Na DO nietolerancja może przejść, ale nie musi. Uważam, że nie te rotacje mogą pomóc, tylko sama DO.
 Ale jak poczytasz stare wpisy na Forum, to zobaczysz, że to jest "temat rzeka..." Cool
Renia, bo z tymi genami to jest tak, ze reaguja na okreslone srodowisko a tutaj nieraz bylo pisane, ze substrat i jego stezenie steruje ekspresja genowa.
No jak ktos nie je mlecznych, to pewnie do konca zycia bedzie je musial rotowac albo nie jesc, bo skad te biedne geny maja wiedziec, ze sie maja uruchomic, jak nie wiedza po co? Very Happy

Work Buy Consume Die
renia
Hero Member
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72247

« Odpowiedz #4362 : 2016-03-08, 08:29:53 »

To ma sens... Rolling Eyes

administ
Go

Email
« Odpowiedz #4363 : 2016-03-08, 08:43:38 »

"Nietolerancja mlecznych" to stan umysłu... Wink
Zyon
Hero Member

pindżar ryskow wyszy

« Odpowiedz #4364 : 2016-03-08, 08:46:27 »

O tak, jak Rosja, Szwecja i Rotacja  Laughing Laughing

Work Buy Consume Die
Kryanna
Go

Email
« Odpowiedz #4365 : 2016-03-08, 08:53:32 »

Całkiem zamąciliście mi w głowie  Confused
Będę dzisiaj rotować - piję teraz kawę ze śmietanką, do obiadu dodam śmietankę do zupy, a potem bitą śmietankę do jakiegoś owocu (maliny lub truskawki mrożone). Może być taka rotacja, bo mi bardzo pasuje?  Very Happy
Zyon
Hero Member

pindżar ryskow wyszy

« Odpowiedz #4366 : 2016-03-08, 09:09:10 »

Moze byc Very Happy Najlepsza rotacja, to stanac na srodku pokoju i obrocic sie pare razy wokol wlasnej osi zeby te durnoty sie odczepily za pomoca sily odsrodkowej Very Happy

Work Buy Consume Die
administ
Go

Email
« Odpowiedz #4367 : 2016-03-08, 09:12:42 »

Całkiem zamąciliście mi w głowie  Confused
Będę dzisiaj rotować - piję teraz kawę ze śmietanką, do obiadu dodam śmietankę do zupy, a potem bitą śmietankę do jakiegoś owocu (maliny lub truskawki mrożone). Może być taka rotacja, bo mi bardzo pasuje?  Very Happy

Kup w aptece jakiego dobrego lacidophilusa, łyknij ze dwa, trzy dni i "nietolerancja mlecznych" cudownie minie, a jak nie minie, to należysz do 2% populacji "wykluczonych"... Wink  Laughing
Ale z tym też da się żyć, jakby co, także to żaden problem do zmartwień.
Jeśli "nietolerancja" cudownie nie minie, to żadne "rotacje", tylko unikanie tego, co szkodzi jest sposobem na zdrowie.  Cool
Kryanna
Go

Email
« Odpowiedz #4368 : 2016-03-08, 09:25:21 »

A co to jest ta "apteka"?  Shocked
Czy to co omijam szerokim łukiem, bo mam na to nietolerancję?  Laughing
Pozdrówka i zmykam, bo właśnie lecę śmietanki zapasik uzupełnić, a może po drodze i kości jakie mi się trafią.
Kiedyś były w ciągłej sprzedaży w intermarszu, że niby "kości dla psa" - teraz nie widziałam już dawno Sad
administ
Go

Email
« Odpowiedz #4369 : 2016-03-08, 09:31:31 »

Wpisz w googlu frazę "pharmacy po polsku" to wyjdzie...Wink
Diogenes z Synopy
Go

Email
« Odpowiedz #4370 : 2016-03-08, 10:02:30 »

2 gofry (gł. żółtka, twaróg, masło, orzech, nieco munki) z masłem duńskim i serem ryckim z bidronki.   Kawa z UHT 30, i 6 śliwek suszonych wypłukanych wrzątkiem.  Niewielka ilość soku z kiszonego buraka przed śniadaniem.
''Na oko'' z 40 gr białka. Trochę kaszanki na obiad ze skwarami i cebulą i wystarczy na dziś. Ogórek kisz - ew. No i obowiązkowo herbatka owocowa z cukrem.
Gavroche
Hero Member
wiadomoci: 41595

« Odpowiedz #4371 : 2016-03-08, 10:03:40 »

Wpisz w googlu frazę "pharmacy po polsku" to wyjdzie...Wink
Laughing
Super!
Kryanna
Go

Email
« Odpowiedz #4372 : 2016-03-08, 12:13:49 »

2 gofry (gł. żółtka, twaróg, masło, orzech, nieco munki) z masłem duńskim i serem ryckim z bidronki.   Kawa z UHT 30, i 6 śliwek suszonych wypłukanych wrzątkiem.  Niewielka ilość soku z kiszonego buraka przed śniadaniem.
''Na oko'' z 40 gr białka. Trochę kaszanki na obiad ze skwarami i cebulą i wystarczy na dziś. Ogórek kisz - ew. No i obowiązkowo herbatka owocowa z cukrem.

My by się chyba zgodzili z tym menu. Lubię wszystko co można podpiąć pod słodycze chociaż i konkretem nie pogardzę Smile
Tera wrócilim właśnie z zakupów i jem śniadanie - prezydencka śmietanka ukwaszona, twaróg, 2 śliwki i łyżka jagód (zamrożonych). Posypane orzechami włoskimi.
Gofrownicę kupiłam w zeszłym tygodniu ale dzieciaki mi zarekwirowali - dzisiaj im wydrę i będzie próba optygofrów (już mi ślinka kapie na klawiaturę).
Lubię wszystko co zimne prosto z lodówki, masło np. kroję na plastry, bo co tu smarować?
Przy okazji mam pytanko: Diogenesku, gdzie kupujesz te pyszne kości, które zachwalasz już n-ty raz?
Diogenes z Synopy
Go

Email
« Odpowiedz #4373 : 2016-03-08, 15:43:31 »

Przy okazji mam pytanko: Diogenesku, gdzie kupujesz te pyszne kości, które zachwalasz już n-ty raz?

chyba już podawałem parę razy, np w wątku ''gdzie dostać szpik''

http://www.agrofirmawitkowo.pl/handel/sklepy#hurtownie

ja kupuje w hurtowni. Ostatnio zamówiłem  4 kg wątroby wołowej po 2 zł , dostałem 10-12 kg. Jem i jem ten pasztet. Ale nie żałuje. Superowy wołowo-podgardlano-słoninkowy. O pięciu smakach. Serca jeszcze dodałem.

trzeba zamawiać 1-2 dni wcześniej. Telefonicznie można.  Łój mają przepyszny także, krowy karmione trawą, a nie kukurydzą GMO.

http://www.agrofirmawitkowo.pl/produkcja-zwierzeca1/bydlo-miesne

głaskałem je   Very Happy
Gavroche
Hero Member
wiadomoci: 41595

« Odpowiedz #4374 : 2016-03-08, 15:59:54 »

Brrrr, wołowina mi śmierdzi jakoś. Confused
Diogenes z Synopy
Go

Email
« Odpowiedz #4375 : 2016-03-08, 16:08:23 »

ale naturalnie karmione.  Ale faktem, że podroby to chyba idą na pokarm dla psów lub mączkę, bo przeraźliwie tanie, więc wzięcia nie mają ( trzeba zamawiać). Zupa na kościach wieprzowych mi kompletnie nie smakuje.  Frytki nie łoju, to nie frytki.  Wątroba wołowa ma najwięcej wit i minerałów.  Ale... pół roku ciągłego jedzenia to i zapach bydlęcy się nudzi. Miałem przerwę i znów zamawiam kosteczki ze szpikiem.   Very Happy
Anulka177
Jr. Member
**
wiadomoci: 3981

« Odpowiedz #4376 : 2016-03-08, 17:39:10 »

Kup w aptece jakiego dobrego lacidophilusa, łyknij ze dwa, trzy dni i "nietolerancja mlecznych" cudownie minie, a jak nie minie, to należysz do 2% populacji "wykluczonych"... Wink  Laughing
Ale z tym też da się żyć, jakby co, także to żaden problem do zmartwień.
Jeśli "nietolerancja" cudownie nie minie, to żadne "rotacje", tylko unikanie tego, co szkodzi jest sposobem na zdrowie.  Cool

Nie jest to takie proste, jakby mogło się wydawać. Probiotyków próbowałam i niestety, nie pomogły, a powolne i systematyczne wprowadzanie nabiału i owszem. Ale ja z jelitami miałam problemy przez lata (ZJD, podejrzenia SIBO), więc wyleczenia tego z dnia na dzień się raczej nie spodziewałam. Tak czy owak jest o niebo lepiej niż przed wprowadzeniem DO, a ja mam czas...  Smile

administ
Go

Email
« Odpowiedz #4377 : 2016-03-08, 17:43:07 »

Spokojnie do przodu, bo to "dobra zmiana"... Wink
Anulka177
Jr. Member
**
wiadomoci: 3981

« Odpowiedz #4378 : 2016-03-08, 17:55:53 »

Najlepsza jaka mogła mi się przytrafić  Very Happy

administ
Go

Email
« Odpowiedz #4379 : 2016-03-08, 18:31:57 »

Very Happy
Strony: 1 ... 214 215 216 217 218 [219] 220 221 222 223 224 ... 504 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 3.263 sekund z 20 zapytaniami.