|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Jedząc watrobkę co drugi tydzień nic się nie poknoci, a slowo "rotacja" jest stanowczo przereklamowane
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Jakie sa w ogole objawy toksycznosci puryn i pirymidyn? Bo "raz na tydzien" to Adasko wciaga sobie kilo watroby na przyklad a kto inny moze i 5x na tydzien sobie zjesc po 50 albo 100gram i tak bedzie miniej? Wiec jezeli mowimy o konkretach to ile konkretnie?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
Łysienie, często błędnie tłumaczone innymi czynnikami... Prócz standardu oczywiście typu podagra, niewydolność nerek i inne przypadłości ...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ale to juz sytuacje takie bardziej ekstremalne powiedzmy. A tak wczesniej, przed wyraznymi "syndromami" zauwazyc?
Ja np czasami nie mam zupelnie pomyslu co w pracy zjesc i jak zajrze do baru, ze jest znowu ta watrobka, to wole pol porcji wziac (w domysle wg karty 50g) niz sie czyms tam na sile katowac. Co prawda 2 porcje na tydzien po 50 a nawet 100 gram to i tak daleko do kilograma naraz, ale czy to juz nadmiar czy w zaleznosci od okolicznosci (sport) moze byc inaczej?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
sporo jem podrobów (ale nieduże dawki), mało mięsa. I jakoś mi włosy nie wypadają. Może już niedługo? Jeżeli zamiast śmietanki pije się do tego wino to może być odwrotnie.
wydmuszki. wydmuchałem dziś 12 sztuk. Świetnie oddzielają się żółtka od białek. Trzeba dmuchać powolutku, pierwsze wychodzi białko, gdy pojawi się sprężynka (cholina?) wtedy trzeba przestawić miseczkę na żóltka. Białka w kosz, lub dla przeciwników
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Dobry! Mała jajecznica na maśle. Do tego kawałek salcesonu + wit. C dla kości, chrząstek, stawów itd. Nie trzeba mi ale tak na wszelki wypadek . A teraz poszukam sobie odrobinę węglowodanów. Nara!
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Nasze dziecko codziennie łyka wit.C ze sklepu z chemią spożywczą, no ale przecież skądś tą pochodną cukru trzeba czerpać. Tak to jest jak się warzyw i owoców wcale nie jada!
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Nasze dziecko codziennie łyka wit.C ze sklepu z chemią spożywczą, no ale przecież skądś tą pochodną cukru trzeba czerpać. Tak to jest jak się warzyw i owoców wcale nie jada! Ja żongluję.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
gofry z żółtek zawsze pod ręką. Dziś na gorąco, świeże. Masło z Kopenhagi. Ogórek z beczki. I ... deska serów. W właściwie test 2 serów na wagę. Pierwszy to Antek ( chyba na cześć ) z CEKO ( po 19.9zł wcześniej bywał po 32) , a drugi to Kasztelan z jakieś wsi Sierpc czy coś takiego ( po 14,99 wcześniej bywał po 29) . Cenowa dobra zmiana. Z przykrością muszę przyznać, że Antoś mimo, iż droższy był nieco gorszy, choć i tak niezły.
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
Omlet śniadaniowy już się trawi, kawa wypita, wieczorem będzie kaszanka swojska z kaszą gryczaną i surówka z kapusty pekinskiej, papryki, marchwi, ogórka kiszonego, zmieszane z majonezem i oliwą z oliwek. Lubię takie jedzonko
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A ja właśnie wszamałem śniadanie: -dwa małe schabowe na smalcu -trzy żółtka na maśle z masłem -frytki z żółty serem i majonezem.
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
Ilościowo cos jak vvv
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
kaszą gryczaną i surówka z kapusty pekinskiej, papryki, marchwi, ogórka kiszonego, zmieszane z majonezem i oliwą z oliwek. Lubię takie jedzonko ja już takich rzeczy nie jadam. Przejdzie i Ci. Szukam skoncentrowanych węglowodanów.
Nastawiłem z trzech kości połamanych ze szpikiem i ze szpondera wywar i se pyrkoce. Dziś kości poobgryzam, a jutro zrobię jakąś zaliwajkę. Frytki obowiązkowo. Natka pietruszki pełna witamin i minerałów z niewielką ilością pestycydów doda uroku potrawie . Na pojutrze moczą się już nogi z włosami. Ciekawe czy zejdą pieczątki niebieskie
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Zyon
|
Nasze dziecko codziennie łyka wit.C ze sklepu z chemią spożywczą, no ale przecież skądś tą pochodną cukru trzeba czerpać. Tak to jest jak się warzyw i owoców wcale nie jada! A ty jadasz warzywa i owoce? czy tez suplamentujesz?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
Niestety, to zbyt osobiste pytanie, abym mógł odpowiedzieć, ale radzę sobie jakoś...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
też by nie powiedział - bo dobra zmiana forumowa zaraz wykryje glifosat w papryce i pomidorkach i rtęć w dawkach większych niż w szczepionkach
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Wiadomo, cooles sledzi forko z wypiekami i zaraz by pogrubiona czcionka cos nasmarowal obok
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|