Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Ja tam wit c w proszku biorę czasem, np po operacji była bardzo przydatna, albo po dużym wysiłku, córce dalam, jak miała usuwane osemki, pięknie się wygoiło wszystko bez antybiotyku, który bardzo zalecał dentysta.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ilościowo cos jak vvv Ilość nie ma znaczenia, je się do syta.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Nasze dziecko codziennie łyka wit.C ze sklepu z chemią spożywczą, no ale przecież skądś tą pochodną cukru trzeba czerpać. Tak to jest jak się warzyw i owoców wcale nie jada! A codziennie dlatego, że nastolaty potrzebują więcej/częściej? Kiedyś Toan zalecał raz w tygodniu...
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ilościowo cos jak vvv Ilość nie ma znaczenia, je się do syta. Adasko je do przesyta, bo u niego wiadomo, czary w jelitach sie dzieja, wchlanianie w jelitach, porcjowanie po 30g na dzien a reszta bialka czeka w kolejce...
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Ja nie mam takich sprytnych jelit, ale ja też o nie tak nie dbam, wiesz; sporo pieprzu, kapusta duszona, koncentrat pomidorowy czy oliwa, no nie lubię tego badziewia. A już po DoppelHerz mnie mgli, że o budyniu z jąder nie wspomnę.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
No i niesmiertelna mikrowele, nawet tutaj jest pare przepisow z mikrowele od Adaska Ale dla zdrowia wszystko warto robic
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
Nic nie przebije swojskiej, gryczanej kaszanki, mówcie, co chcecie. Nie dość, że pyszne to jeszcze błyskawiczne w przygotowaniu. Oj ludzie nie wiedzą, co dobre i jedzą piersi z kurczaka oraz ryby 3 razy w tygodniu! Budyniu z pestek nie wspominam, bo tego to nawet pastwiskowcy nie tkną.
|
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
Ta, żeby na policję zakablował?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Żartuję... Nie jestem za surowym wychowywaniem.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Właśnie z surowego podobno najwięcej witaminy C się przyswaja.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Czyli co? Trzeba zbić dzieciaka na kwaśne jabłko?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Nie mam pewności, czy aby w tej obtłuczonej części nie utleni się za wiele... Ale może w jelicie potem bakterie zredukują?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
, gryczanej kaszanki, O właśnie, nie trzeba później Anry zażywać i piwa też.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
No i niesmiertelna mikrowele, nawet tutaj jest pare przepisow z mikrowele od Adaska Ale dla zdrowia wszystko warto robic Co ty nie powiesz ?
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Dawno nie jadłem. Zupa na wywarze woł - wieprz - z grillowanej letniej papryki z dodatkiem soku z pomidorów. Zapachniało latem niesamowicie. Kosmicznie smaczna. Kartofelek, żółteczko, szponder pokrojony, podsmażone na maśle. Gęsta śmietana, doprawione na ostro. Zosię pocałowałem w rączkę.
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
Resztki kaszanki gryczanej, jajko sadzone i leczo prosto ze spiżarki- też pachniało wybitnie, ogródkową papryką, cukinią i pomidorem malinowym. Kości szpikowe i łapki kurzęce już się rozmrażają, jutro idą do szybkowaru. Będzie baza do zup na cały tydzień.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Też dzisiaj miałam kaszankę. Ziemniaki poduszone z zasmażką i zieleniną (koperek, szczypiorek i pietruszka), ogórek kiszony i jajka sadzone. Jeszcze maślanka wymieszana ze śmietaną.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Resztki kaszanki gryczanej, jajko sadzone i leczo prosto ze spiżarki- też pachniało wybitnie, ogródkową papryką, cukinią i pomidorem malinowym. Kości szpikowe i łapki kurzęce już się rozmrażają, jutro idą do szybkowaru. Będzie baza do zup na cały tydzień.
Puryny was zabiją, znaczy Ciebie i Diogenesa.
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|