jukor
Go
|
Żółtka, masło, pomidorek. No i kawa na ławę z mocno zmienionym kolorem. I nikt mi nie powie, że czarne nie może być białe.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
ale, że białe może być czarne to powiedzieć można. Piękne czasy dla optymalnych. Cała żywność lekko podrożała, tylko produkty optymalne mocno potaniały. Jak się cieszę, że nie jem już WiO zalecanych.
|
|
|
|
|
|
|
Mirek
Go
|
A propos "...Jak się cieszę, że nie jem już WiO zalecanych. Cool" Wczoraj ze znajomym zgłodnieliśmy w podróży. Na prośbę zatrzymałem się przy siecówce ...Drive. W sklepie obok kupiłem kubeczek 400g Piątnica 30%. On - zajadając ogromną bułę z kotletem - zapytał co mam. - Jogurcik. Nie dał za wygraną i drążył, że to raczej śmietana bo ma 30%. Spytałem - a to nie to samo? Ubaw miałem przez godzinę. Tłumaczył mi o szkodliwości "takiego postępowania" zamiast "zjeść coś wartościowego". (znamy się długo - jest przekonany o słuszności swoich poglądów, przy czym nie odróżnia poglądów od wiedzy)
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
- Jogurcik.
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
U nas dziś na śniadanie rządził biszkopt orzechowy, coś pysznego, a poza tym syty niemiłosiernie! Do tego kawa ze śmietanką UHT, pierwszy raz tej śmietanki użyłam, efekty zobaczę za dwa dni, czy mi ta laktuloza sprzyja
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
obiad bezceremonialny, nie niedzielny, bez ceregieli. Galantyna z nóżek z octem jabłkowym i natką pietruszki. A później frytki z keczupem ze szkła.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
U nas kotlet, kartofelki (odgotowane i smażone w głębokim smalcu), ogórek kiszony i sos z majonezu, ketchupu i czosnku. Już prawie to jest u nas niedzielnym obiadowym standardem.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
gdy się przechodzi koło bloków mieszkalnych, to wszyscy dookoła tłuką w niedziele schabowe. Tradycja. Na pierwszy rzut oka wygląda to jakby w dzień wolny przeprowadzano masowo remonty
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
gdy się przechodzi koło bloków mieszkalnych, to wszyscy dookoła tłuką w niedziele schabowe. Tradycja. Na pierwszy rzut oka wygląda to jakby w dzień wolny przeprowadzano masowo remonty U nas są tłuczone zawsze w sobotę. Panierowane też. Ja bez hałasu wrzucam je na patelnię... Też lubię je smażyć w głębokim tłuszczu (smalcu oczywiście).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Trudno! Nie każdy widocznie wierzy "naukowcom", że tylko jedynie słuszny jest olej i to na samym szczycie piramidy!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
Na obiad była zupa pieczarkowa z żółtkami, na wywarze z kości, do tego śmietanka UHT. Na drugie sałatka jarzynowa. Gdzie tu miejsce na jakieś schabowe?
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Znajdzie się ,tylko trzeba dobrze wciskać
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Na obiad była zupa pieczarkowa z żółtkami, na wywarze z kości, do tego śmietanka UHT. Na drugie sałatka jarzynowa. Gdzie tu miejsce na jakieś schabowe? Parę dni temu mieliśmy zupę ogórkową. Wrzuciłam sobie w nią (na talerz) 3 żółtka ścięte na maśle. I pasowało. Na jutro planuję dla nas móżdżek (mam w zamrażalniku - raz już planowałam i nie zrobiłam ) a młodzież sobie "zażyczyła" lazanię...
|
|
|
|
|
|
|
|