Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Zamiast nieoptymalnej lazanii polecam optymalną musakę Dania podobne w smaku.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Na jutro planuję dla nas móżdżek (mam w zamrażalniku - raz już planowałam i nie zrobiłam ) a młodzież sobie "zażyczyła" lazanię... Zrób lazanię z móżdżkiem. - wilk syty, i owca cała
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nie da rady...a może... ale by wyczuli chyba... W pasztecie nie wyczują i móżdzek pasuje...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Z móżdżkiem? Ktoś chory na SM?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Wcześniej zgłodniałem po dzwonkach: -trzy żółtka na maśle -3 plastry boczku -kotlet mielony na maśle -biszkopt z masłem. Uff! Czuć malizną, ale zaraz sygnał dotrze do mózgu, jakieś mam przebicia na mielinie, bo wolno idzie...
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Panie, jak dobre mono, to nie ma co narzekać. Grundig czy Kasprzak były mono i było dobrze.
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
Kasprzak- mój pierwszy sprzęt audio Śniadanie jak zwykle omlet 3 żółtka i jajo, masełko, maliny własnego przerobu. Jako ekstra dodatek śmietanka UHT i do omleta, i do kawy.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Panie, jak dobre mono, to nie ma co narzekać. Grundig czy Kasprzak były mono i było dobrze. Dokładnie, żaden późniejszy sprzęt HIFI tak mnie nie cieszył jak mój pierwszy Grundig.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ja wciagnalem na razie kubek smietany 30% President uprzednio wsypawszy tam spore ilosci pieprzu cayenne, ostrego chili, pieprzu ziolowego, pieprzu czarnego, soli, curry i czosnku Pyszota Tak prowizoryczne na razie mi to styknie
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
|
Zyon
|
Nie wiem tylko czy to byla bogatobialkowa smietana do rotacji! To moze byc kluczowa informacja
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
Dziś rodzina uznała obiad za królewski, zupa czosnkowa na wywarze białkowym, ze śmietanką oraz karkówka a la schaboszczak, ziemniaki puree oraz marchewka z groszkiem. Po kaszance i sałatce jarzynowej mogło to wyglądać bardzo wykwintnie
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
U nas dzisiaj znowu jest sernik (w sobotę był i do niedzieli wieczora starczył). Mąż nie może się go nachwalić.
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
U nas biszkoptu orzechowego też ani kruszynki nie zostało. Ale wcześniej niż w weekend nic piekła nie będę, żeby się nie przyzwyczaili. Może właśnie sernik upiekę? W takim razie muszę twaróg na listę zakupów wciągnąć. Najlepszy, jak dla mnie, jest z GOMI, ani grama zbędnej wody i pyszny smak, mogłabym "wciągnąć" taki klinek bez żadnych dodatków
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja też dłuższą przerwę w pieczeniu ciast zapowiedziałam (pewnie tydzień ). W kolejce czeka jabłecznik z KK-700. Ponoć pyszny...
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
Trzeba będzie upiec, skoro pyszny Obiecałam sobie wypróbować wszystkie przepisy z KK-700 Póki co, jeszcze się na żadnym nie zawiodłam.
|
|
|
|
|
|
|
|
|