Diogenes z Synopy
Go
|
na obiad: barszcz z odpadkami z okrojonych kości i omlet z żółtek po wydmuszkach. Frytki z keczupem. Zagryzłem kap. kisz. z natką.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Chcę się tylko pochwalić, że sernik wyszedł wybitny, wcale nie opadł ale z wierzchu trochę pękło mu się W każdym razie pycha!
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja zamroziłam twarożek półtłusty na świąteczny sernik. Chyba tamu twarogowi, a potem sernikowi to nie zaszkodzi?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
Ja zamroziłam twarożek półtłusty na świąteczny sernik. Chyba tamu twarogowi, a potem sernikowi to nie zaszkodzi? Z takim avatarem to strach ci nie odpowiedzieć! tyle, że się nie znam i nie mam pojęcia czy się nada taki ser
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
nóżki w galarecie. Gofer z żółtek z Edamem z Ryk. Ćwiartkę masła. Kap kisz , natka.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nie brakuje Tobie śniadań na ciepło...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
gofra miałem na ciepło, masło się ociepliło na nim. Galaretę wyłożyłem z lodówki pół godziny przed konsumpcją. Zosi nóżki ciepłe jeszcze są (bo w łóżku). Zje gołąbka na ciepło. Bo nóżek cudzych nie lubi. na obiad zrobię kluseczki żółtkowe, bo mam dobry twaróg, a dawno ich nie jadłem. Na ciepło i słodko. Z roztopionym masłem.
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
W każdym bądź razie - ciepło mi jest
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
I dobrze. Wiosna jest odczuwalna...
|
|
|
|
|
|
|
jukor
Go
|
Śniadanie bez wydziwiania co na czym się topi, albo chodzi. Chodzi o to, by nie mieszać za dużo. Wystarczy żółtka na patelni, aby masełko ładnie się wchłonęło. Do tego kawałek ementalera i pomidorek. I prawie biała kawa, aby taka kwaśna nie była.
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
Serniczek na śniadanie- to jest to!!! Maźnięty powidłem śliwkowym! Do tego kawka i nic więcej człowiekowi do szczęścia nie jest potrzebne! Mąż jeszcze śmietankę zatankował, drugą do kieszeni i tyle go widziałam....Pojechał się rowerować...
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ja potreningowo: -6 żółtek -200ml śmietanki -100g masła -dwie łyżeczki cukru. Budyń.
|
|
|
|
|
|
|
|