renia
|
Śniadanie bez wydziwiania co na czym się topi, albo chodzi. Chodzi o to, by nie mieszać za dużo. Wystarczy żółtka na patelni, aby masełko ładnie się wchłonęło. Do tego kawałek ementalera i pomidorek. I prawie biała kawa, aby taka kwaśna nie była. I tak to u mnie wygląda. Ale "Ser Królewski" z Sierpca. Apiać na okrągło. I szczypiorek z domowej uprawy...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Ale "Ser Królewski" z Sierpca. teraz ten chlorek wapnia walą prawie wszyscy (słaby surowiec?). Wybieram bez, a jak nie ma - to trudno.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Trochę chemii musimy mieć, abyśmy umieli ją zwalczać. Inaczej organizm się rozleniwi... I osteoporoza nie grozi...
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Cheddar z Lidla ma dobry skład i smaczny jest, jakby co
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
wiemy, wiemy. Starty - super dodatek do potraw.
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
Zrobiłam dziś krupnik, zamiast kaszy dałam zmielone skórki wieprzowe i nikt się nie połapał, że jest coś nie tak, stwierdzili, że pyszny!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A te zmielone skórki pływają na powierzchni, czy toną...
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
Część pływa, część tonie
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
i jak z Partią od przetargów autostradowych
Dziś śniadanie na ciepło.kluseczki żółtkowe, sos z gołąbków, pół gołąbka, 4 żółtka i masło. Natka i kap kisz.
|
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja dzisiaj mam sernik luksusowy z kruchym podkładem (KK-540). Po wczorajszym spotkaniu Optymalnych został. Ja zawsze niezjedzone kawałki kupuję do domu, żeby właścicielka kawiarni nie traciła.....
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
Taaaa, na pewno się martwisz tą właścicielką kawiarni, podziwiam twoją empatię....
|
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
Zazdroszczę wam tych spotkań, u nas są jedynie w Złotym Stoku, ale tam się dziwne nauki szerzy
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
My nie skręcamy na żadne strony. Idziemy prostą drogą, jaką wytoczył dr Kwaśniewski. Żadnych chaszczy, aby nie wyjść na manowce...
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
I to jest jedyna, słuszna koncepcja Dlatego nie pojadę do tego Złotego Stoku, bo nie mam zamiaru kopać się z koniem
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
My czasami też rozmawiamy o różnych nowych trendach, ale nic nie wprowadzamy i nie zalecamy nowości... i tak nowi są zakręceni jak słoik...
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
Mogę coś na ten temat powiedzieć po wczorajszej debacie na fejsie nt obliczania BTW. Ale po kilku godzinach tłumaczenia chłopak zajarzył
|
|
|
|
|
|
|
|