|
renia
|
A tutaj? "Wyniki badań informują, iż kobiety jedzące jedno jajko dziennie są szczuplejsze od kobiet jedzących jaja znacznie rzadziej". http://cojesc.net/dlaczego-warto-jesc-kurze-jaja/Teraz wszystko można badaniami udowodnić - co się chce - za czy przeciw. Lepiej sprawdzać w praktyce, niż przerzucać się linkami...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
łój? ja sobie nie wyobrażam frytek lub placków ziemniaczanych na czymś innym. To nie smakuje tak jak trza. A o tych strączkowych to nie wiem czy na pryma aprylis napisali, że mięso tym zastąpić oraz zbożem ? . O wiatrach też nic nie piszą. To w pakiecie antycholesterolowym chyba Teraz wszystko można badaniami udowodnić najgorzej, że te odkrycia wszyscy łykają jak koń owies
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A potem czkawką im się odbija, albo czym innym...
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Po tych strączkowych to na pewno się atmosfera zmienia w domu, może przez to się jeść odechciewa i ludzie chudną?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Kryanna
Go
|
Może tak być, bo powszechnie wiadomo, że grubasy nie jedzą, tylko tyją z powietrza. Przy zagęszczonej atmosferze czystego tlenu jest mniej i... chudną. Co za tematy przy śniadaniu - jeść się odechciewa Z drugiej strony patrząc bardzo naukowo to powyżej wyjaśnione, Blackend szacun!
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Potreningowo trzy plastry karkówki, posmarowanej majonezem i ćwikłą. Mniam
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
po pływalni, 2 gofry , z 60-70 gr masła , 6-7 plastrów sera (ceko - jakieś franse) . Nać.
Na obiad będzie biały żurek. Żółtka, boczek pieczony, śmietanka do środka. Białej kiełbasy nie kupowałem. Wywar z gęsi korpusu. Kartofel pod jakąś postacią ( frytki? ) Optykawa i 2 duże śliwki w czoko z bidronki.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Diogenes, a jak wygląda Twoja proporcja i gramatura dzienna? Tak pi razy oko, bo smacznie sobie jadasz, tylko wydaje się sporo węgli, a mało białka. Nie czepiam się, ciekaw jestem.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
bo tak jest, muszę jeść więcej węglowodanów. Po długotrwałych pomiarach, gdy miałem 1:1 B:W byłem z ketozie. Mniej więcej tak jak u Adampio mi wychodzi. BTW 1 : 2,5 - 5 : 1 - 1,5 przy białkach najlepszych ( twaróg i mięso rzadko jadam) . Węgle ze skrobi/ proste 50/50 więcej niż 50 gr białka nie jadam chyba . Przy odpowiednim zatłuszczeniu nie wchodzi więcej . I do niczego nie jest mi potrzebne. Siły i wydolność mam na najwyższym poziomie. Lepiej niż 20 lat temu w wieku 30 paru lat. 173 cm / 71-72 kg. Mięśni niedużo mam. Czuję się doskonale i nic nie zmieniam póki co i słucham swojego organizmu. Ale już np Zosia nie zjada tyle węgli, po 3 kostkach czekolady nie daje rady . Ale ja się więcej ruszam. a dziś faktycznie mało białka, ale w razie '' W '' sernik mało słodki mam w pogotowiu , w lodówce
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
przytyłem parę kilo dopiero, gdy zwiększyłem ilość węglowodanów. Bez tego, ani drgnąć w górę nie chciało . Uprzednio 30 kilo schudłem, gdy ograniczyłem je drastycznie (proces - ciągu 2-3 lata) plus wysiłek fizyczny.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
No i dobra, trzeba słuchać siebie i pomagać ciału.
|
|
|
|
|
|
|
|
Kryanna
Go
|
3 żółtka + jedno jajo, cebulka, smalec i na patelnię. Do tego łyżka buraczków kiszonych (czy kwaszonych)? Pół kromki chleba makowo-orzechowego z masłem. Herbata, koniec.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Po treningu, antykatabolicznie, 6 żółtek na twardo, zagryzione kawałkiem odgrzanej karkówki pieczonej i przepite 250ml śmietanki 36%.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Jajecznica z pomidorem, bo... niedziela.
|
|
|
|
|
|
|
|