forum.dr-kwasniewski.pl
Witamy, Go. Zaloguj si, lub zarejestruj prosz.
2024-11-27, 19:32:45

Zaloguj si podajc nazw uytkownika, haso i dugo sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
8. Życie bez ruchu nie jest życiem. Starajmy się ruszać w każdym wieku, dostosowując rodzaj i wielkość wysiłku do możliwości naszego organizmu.
669808 wiadomoci w 4061 wtkach; wysane przez 34 uytkownikw
Najnowszy uytkownik: root
* Strona gwna Pomoc Szukaj Kalendarz Zaloguj si Rejestracja
+  forum.dr-kwasniewski.pl
|-+  Działy Forum
| |-+  Kuchnia Optymalna.
| | |-+  Sniadanie
« poprzedni nastpny »
Strony: 1 ... 234 235 236 237 238 [239] 240 241 242 243 244 ... 504 Do dou Drukuj
Autor Wtek: Sniadanie  (Przeczytany 3170317 razy)
Diogenes z Synopy
Go

Email
Odp: Sniadanie
« Odpowiedz #4760 : 2016-04-04, 11:21:27 »

Jakie delicje? Shocked  Rolling Eyes  Laughing  Supertanie proste produkty optymalne. No może poza śliwką z bidronki  Wink  . Ta faktycznie z Bizancjum  Wink
renia
Hero Member
Pe: Kobieta
wiadomoci: 72257

« Odpowiedz #4761 : 2016-04-04, 11:23:43 »

To nazwijmy to smakołyki, a miało być tak brzydko, tłusto, ble... Wink
Tak od innych nieraz słyszę...

Diogenes z Synopy
Go

Email
« Odpowiedz #4762 : 2016-04-04, 11:32:25 »

właśnie, gdy wcześnie jadł ktoś w miarę  ''estetycznie'' i ''normalnie '' ,  i zobaczy zdjęcie np Radzia  jajecznicy z zupie z masła lub smalcu, to dostanie wątpliwości. To może być barierą nie do pokonania.  Przecież omleta można zrobić tak, aby nie wyglądał jak ponton na jeziorze  Wink .  Frittata , zapiekanka itp.
renia
Hero Member

« Odpowiedz #4763 : 2016-04-04, 12:29:24 »

Niektórzy jak usłyszą o żółtkach codziennie, to już mówią fuj... Confused "A bez chleba żyć się nie da". A smalec i boczek też jest fuj... Confused Laughing A słowo "podgardle" nawet przez gardło nie chce przejść... Confused Laughing Salceson? Kaszanka? Toż to nie jest dla ludzi... Shocked Laughing

Gavroche
Hero Member
wiadomoci: 41595

« Odpowiedz #4764 : 2016-04-04, 13:00:09 »

Dokładnie, optymalne potrawy wcale nie muszą chlapać ubrania tłuszczem. Very Happy
Z drugiej strony chlebek ze schabikiem czy chudym twarogiem też jest ok, nawet zapity Colą, choć trudno w to uwierzyć.

Myśleliście kiedyś czemu DO jest taka skuteczna w przywracaniu zdrowia?
Bo to zdrowie było zepsute głównie nadmiarem węglowodanów i niedostatkiem wartościowego białka w różnych formach.
Ale gdyby prewencyjnie zastosować DJ, jeszcze u zdrowych, nie byłoby powodów do nabijania się z chlebka. Razz
renia
Hero Member

« Odpowiedz #4765 : 2016-04-04, 13:40:00 »

A ja właśnie "prewencyjnie" zajadam wątróbkę z cebulką - z dodatkiem buraczków. Wątróbka wieprzowa 3 PLN/kg.

Diogenes z Synopy
Go

Email
« Odpowiedz #4766 : 2016-04-04, 13:47:29 »

Ale gdyby prewencyjnie zastosować DJ, jeszcze u zdrowych, nie byłoby powodów do nabijania się z chlebka. Razz
u zdrowych może tak. Ale gdy ktoś ma tarczycę zepsutą, to bym o tym nawet nie myślał.

A ja właśnie "prewencyjnie" zajadam wątróbkę z cebulką - z dodatkiem buraczków. Wątróbka wieprzowa 3 PLN/kg.
no to przepłaciłaś  Shocked  Wink   u mnie oferty są już po 1,99.   Nerki też.   Czym tańsze tym mocniej ludzie nie kupują, bo uważa się, że tanie jest niezdrowe. Taki zaklęty krąg, z którego wyjść trudno. Jako handlowcy pewnie wiecie, że produkt który się nie sprzedaje, często po drastycznej podwyżce zaczyna się sprzedawać wspaniale. Tak, nie pomyliłem się . Podwyżce  Wink  Cool
renia
Hero Member

« Odpowiedz #4767 : 2016-04-04, 13:51:30 »

Wiem o tym... Cool

Blackend
Hero Member
wiadomoci: 57206

« Odpowiedz #4768 : 2016-04-04, 15:10:18 »

I z czym go jecie... Rolling Eyes

Najczęściej do obiadu.  Cool
Anulka177
Jr. Member
**
wiadomoci: 3981

« Odpowiedz #4769 : 2016-04-04, 17:31:26 »

Niedawno dopiero śniadanie jadłam, sernik optymalny, jeszcze cieplutki, pyszny... Gdybym jeszcze zgłodniała, to jest bigos na przegryzkę. Mąż pojechał do pracy wyposażony w omlet z 6 żółtek, śmietanki, ostrych papryczek i cheddara na maśle.

renia
Hero Member

« Odpowiedz #4770 : 2016-04-04, 17:38:01 »

Nie komentują u niego w pracy jego "dziwnego" śniadania? Rolling Eyes

Anulka177
Jr. Member
**
wiadomoci: 3981

« Odpowiedz #4771 : 2016-04-04, 18:20:50 »

Obawiał się tego na początku, ale o dziwo nie! Nawet temu się nie dziwią, że codziennie przynosi to samo! Shocked Laughing

Kryanna
Go

Email
« Odpowiedz #4772 : 2016-04-04, 19:33:06 »

Niektórzy jak usłyszą o żółtkach codziennie, to już mówią fuj... Confused "A bez chleba żyć się nie da". A smalec i boczek też jest fuj... Confused Laughing A słowo "podgardle" nawet przez gardło nie chce przejść... Confused Laughing Salceson? Kaszanka? Toż to nie jest dla ludzi... Shocked Laughing
Kiedyś byłam w sklepie mięsnym z siostrą. Zobaczyłam przepiękne podgardle i oczy mi jak świece zapłonęły, a Ona łaps za rękaw mnie i odciąga, ja się nie daję, to w końcu uciekła na drugi koniec sklepu żeby nie widzieć tej mojej hańby! I żeby nie widziano Jej ze mną w takiej sytuacji. Chyba na biedaczkę wyszłam, co tylko na takie ochłapy mnie stać Smile
Diogenes z Synopy
Go

Email
« Odpowiedz #4773 : 2016-04-04, 19:39:21 »

ee,  gdy ja robię zamówienie w sklepie mięsnym, przeprowadzam to ostentacyjnie  Wink  . Wszyscy słyszą doskonale co zamawiam, i nawet przerywają na ten czas swoje monologi z zamówieniami (nie wiem czy z troski o mnie, czy z innych powodów  Rolling Eyes Embarassed  ? )
Nie kryguję się. Wręcz przeciwnie.
Wink
renia
Hero Member

« Odpowiedz #4774 : 2016-04-04, 19:40:55 »

Kiedyś byłam w sklepie mięsnym z siostrą. Zobaczyłam przepiękne podgardle i oczy mi jak świece zapłonęły, a Ona łaps za rękaw mnie i odciąga, ja się nie daję, to w końcu uciekła na drugi koniec sklepu żeby nie widzieć tej mojej hańby! I żeby nie widziano Jej ze mną w takiej sytuacji. Chyba na biedaczkę wyszłam, co tylko na takie ochłapy mnie stać Smile

Laughing Ja pobiłam dzisiaj rekord mojego najniższego rachunku w mięsnym. 1,40 za wątróbkę... Cool Laughing
Przed DO, to ja nawet nie słyszałam o jakiś tam podgardlu...A teraz lubię kupić np. kilo świeżego podgardla i ok. kilograma łopatki i dać zmielić. Nieraz jeszcze świeżego boczku do tego mówię, żeby dołożyli. Na miejscu zmielą, żeberka z boczku odkroją, skóry też (ale zabieram wszystko Cool) Laughing Co za życie, jak w Madrycie... Cool Laughing

renia
Hero Member

« Odpowiedz #4775 : 2016-04-04, 19:42:19 »

Obawiał się tego na początku, ale o dziwo nie! Nawet temu się nie dziwią, że codziennie przynosi to samo! Shocked Laughing

Pewnie jest szefem i boją się komentować... Cool Laughing

renia
Hero Member

« Odpowiedz #4776 : 2016-04-04, 19:43:13 »

ee,  gdy ja robię zamówienie w sklepie mięsnym, przeprowadzam to ostentacyjnie  Wink  . Wszyscy słyszą doskonale co zamawiam, i nawet przerywają na ten czas swoje monologi z zamówieniami (nie wiem czy z troski o mnie, czy z innych powodów  Rolling Eyes Embarassed  ? )
Nie kryguję się. Wręcz przeciwnie.
Wink

Ja chodzę w kominiarce... Cool Laughing

Kryanna
Go

Email
« Odpowiedz #4777 : 2016-04-04, 20:12:44 »

Hahaha, ja tylko mam obawy jak masło kupuję czy śmietankę - żeby mi nie zabrali przy kasie, że niby hurtu nie prowadzą!
Dzisiaj przypadkiem byłam w biedronku i 10 kostek masła nabyłam, bo taniutkie jak barszcz było ... a w lodówce pustki (bo już tylko 6 kostek z poprzedniego rzutu)!
renia
Hero Member

« Odpowiedz #4778 : 2016-04-04, 20:18:49 »

Ja dzisiaj nie planowałam zakupów w mięsnym, bo miałam jeszcze w lodówce mięsa i wędlin w zapasie. Ale przechodziłam i dostałam ochotę na tę świeżutką wątróbkę. Tylko sobie ją zrobiłam a resztę jeszcze zamroziłam. Na obiad mieliśmy żeberka w sosie (od niedzieli) i kotlety, ale ja wolałam wątróbkę. Cool
A masła ja nie mrożę, na bieżąco kupuję.

Kryanna
Go

Email
« Odpowiedz #4779 : 2016-04-04, 20:34:47 »

Jak jest promocja to jednak warto więcej kupić, trochę kaski w kieszeni zostanie i pewność, że nie zabraknie.
Taka zapobiegliwość chyba z ciężkich czasów. Lodówka musi być zapełniona. To już nieuleczalne jest, przynajmniej w moim przypadku  Very Happy
Wątróbka mi się kłania też - muszę jutro zakupić.
Strony: 1 ... 234 235 236 237 238 [239] 240 241 242 243 244 ... 504 Do gry Drukuj 
« poprzedni nastpny »
Skocz do:  

Dziaa na MySQL Dziaa na PHP forum.dr-kwasniewski.pl | Dziaajce na SMF 1.0.8.
© 2001-2005, Lewis Media. Wszystkie prawa zastrzeone.
Prawidowy XHTML 1.0! Prawidowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.215 sekund z 20 zapytaniami.