Autor
|
Wtek: Sniadanie (Przeczytany 3170601 razy)
|
Kryanna
Go
|
Ale jest coś takiego, że z czasem te optymalne potrawy coraz bardziej smakują... ... i aż żal, że tak mało można zjeść ... przydał by się zapasowy żołądek
|
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Ha! Dziś zrobiłam flaczki, zięć zjadł i mówi, że pyszne! To ja lecę z dokładką, a on, że już niestety nie zmieści, bo tłuste i czuje się bardzo syty, nie zmieści więcej ani grama I nawet chlebem nie zagryzał, jak to mają w zwyczaju zjadacze flaczków Sernik też mu smakował, jeszcze sosem malinowym sobie "omaścił" A żeby się jeszcze bardziej podlizać to mu załatwiłam mleko prosto od krowy, bo on uwielbia mleko! Przywiózł ze sobą to kartonowe, więc myślę, a co mi tam? Niech chłopak popróbuje wiejskich smaków. Wygląda na zadowolonego, póki co
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Pogoni go jutro, że hej!
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Tylko aby nie z zębami!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ha! Dziś zrobiłam flaczki, zięć zjadł i mówi, że pyszne! To ja lecę z dokładką, a on, że już niestety nie zmieści, bo tłuste i czuje się bardzo syty, nie zmieści więcej ani grama I nawet chlebem nie zagryzał, jak to mają w zwyczaju zjadacze flaczków Sernik też mu smakował, jeszcze sosem malinowym sobie "omaścił" A żeby się jeszcze bardziej podlizać to mu załatwiłam mleko prosto od krowy, bo on uwielbia mleko! Przywiózł ze sobą to kartonowe, więc myślę, a co mi tam? Niech chłopak popróbuje wiejskich smaków. Wygląda na zadowolonego, póki co Za bardzo zięcia rozpieszczasz... potem będzie narzekał, że żona tak mu nie dogadza...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Tylko aby nie z zębami! Nie miał rwania, to chyba tak źle nie będzie...
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
Ha! Dziś zrobiłam flaczki, zięć zjadł i mówi, że pyszne! To ja lecę z dokładką, a on, że już niestety nie zmieści, bo tłuste i czuje się bardzo syty, nie zmieści więcej ani grama I nawet chlebem nie zagryzał, jak to mają w zwyczaju zjadacze flaczków Sernik też mu smakował, jeszcze sosem malinowym sobie "omaścił" A żeby się jeszcze bardziej podlizać to mu załatwiłam mleko prosto od krowy, bo on uwielbia mleko! Przywiózł ze sobą to kartonowe, więc myślę, a co mi tam? Niech chłopak popróbuje wiejskich smaków. Wygląda na zadowolonego, póki co Za bardzo zięcia rozpieszczasz... potem będzie narzekał, że żona tak mu nie dogadza... Żona ma inne możliwości dogadzania
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Kuchnia jest najważniejsza... przez żołądek do serca...
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
Są kobiety, które znają krótszą drogę ...
|
|
|
|
|
|
|
Kryanna
Go
|
Budyń z 3 żółtek na śmietance 30% + łyżeczka kakao i pół łyżeczki cukru. Drugi raz coś takiego zrobiłam i to będzie ostatni. Za słodkie jak dla mnie ale zmęczę to, jedzenia się nie wyrzuca
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Zosia też tej konsystencji nie polubiła. Robimy raz na pół roku. Mnie wsio ryba, ale sam nie będę jadł.
Dziś gofra z masłem i pasztetem, a drugiego z żółtym Kasztelanem z Sierpca (może by ) . Ogórek kisz.
Na obiad będą pewnie frytki na łoju z młodych opasów, żółtka posadzone na skwarkach z młodej świni i młoda kapusta kiszona ( nie ukiszona mocno).
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Budyń z 3 żółtek na śmietance 30% + łyżeczka kakao i pół łyżeczki cukru. Drugi raz coś takiego zrobiłam i to będzie ostatni. Za słodkie jak dla mnie ale zmęczę to, jedzenia się nie wyrzuca Nie wyrzucać jeść
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Kryanna
Go
|
Budyń z 3 żółtek na śmietance 30% + łyżeczka kakao i pół łyżeczki cukru. Drugi raz coś takiego zrobiłam i to będzie ostatni. Za słodkie jak dla mnie ale zmęczę to, jedzenia się nie wyrzuca Nie wyrzucać jeść Łyżeczkę za mężusia... za synusia... za wnusia... w końcu zjadłam! W nagrodę kupię sobie snikersa albo i dwa
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
tak ''mamałyga'' wychodzi, jeśli chodzi o konsystencję. Jak ktoś zębów nie ma to świetne danie
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Budyń z 3 żółtek na śmietance 30% + łyżeczka kakao i pół łyżeczki cukru. Drugi raz coś takiego zrobiłam i to będzie ostatni. Za słodkie jak dla mnie ale zmęczę to, jedzenia się nie wyrzuca Nie wyrzucać jeść Łyżeczkę za mężusia... za synusia... za wnusia... w końcu zjadłam! W nagrodę kupię sobie snikersa albo i dwa Snikersy jak najbardziej ,to dobry wybór jeśli chodzi o nagrodę .
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
(...) monotonna śniadaniowo ta dieta (...)
Pewne produkty codzienne nie podlegają dyskusji czy mogą się nudzić czy są monotonne, produkty te budują treść dnia i obyć się bez nich nie można, z bardziej znanych, zależnie od upodobań, kolejność przypadkowa, przykładowo: - kawa - herbata - cukier - pieczywo suche lub posmarowane - piwo - jaja - soczek Kubuś - czekolada - zabielacz do kawy (niekoniecznie w proszku) - coca-cola - wino do obiadu Znałem gościa, co w pracy w terenie, codziennie bez wyjątku wcinał rybę z konserwy. (nie byłem wiele mniej monotonny ze swoją codzienną kiełbasą + ser żółty + popić śmietaną/śmietanką)
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Monotonia to równowaga jakaś może ? A jak się tak nie wie czego chce ,to może problem jaki .
|
|
|
|
|
|
|
|
|