vvv
Go
|
Wbity kołek to równowaga nie jest, równowaga to jest wtedy jak są wychylenia w granicach rozsądku i tym bardziej automatyczne powracanie do pionu. Żeby nie było jak z windsurferem się nie wywala tylko wtedy jak wieje z lewej strony.
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Zjedli my. Pasztet swój. Po 2 kiełbaski wiedeńskie z musztardą kielecką. Ogórek kisz, nać. Gofer z dobrym masłem.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A ja dwa kotlety mielone, po grubym plastrze sera żółtego na każdym i dwa jaja sadzone.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Optykawa na świeżym powietrzu. 6 kostek czoko dark z orzechami, śliwka w czoko.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
...i spoco...
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Omlet z 4 żółtek i kawałek orzechowca. Kawa czarna.
|
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Piję, ale ten orzechowiec wyczerpał mój limit tłuszczu na śniadanie, bo ja na diecie jestem
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ja dzisiaj też. Najczęściej pierwszy posiłek mam najbogatszy w tłuszcz, ale dzisiaj miałem smaka na białko bardziej. Minus jest taki, że się szybciej głodnieje.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Piję, ale ten orzechowiec wyczerpał mój limit tłuszczu na śniadanie, bo ja na diecie jestem Ja po tłustym posiłku też nie mam ochoty na kawę ze śmietanką... Ale przed śniadaniem śmietanka do kawy musi być...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja dzisiaj też. Najczęściej pierwszy posiłek mam najbogatszy w tłuszcz, ale dzisiaj miałem smaka na białko bardziej. Minus jest taki, że się szybciej głodnieje. Ostatnio też zjadałam za dużo białka na śniadanie (żółtka, ser i galareta wieprzowa). Lepiej (lżej) się czuję po mniejszej ilości białka w jednym posiłku...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Jasne, ja jak przesadzę z białkiem, to mi bęben wywala, jakbym miał wzdęcie, ale raz na jakiś czas nie ma konsekwencji.
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
3 kiełbaski wiedeńskie z keczupem, gofer , masło ćwiartka , 4 plastry sera Kasztelana, ogórek kisz. Nać.
|
|
|
|
|
|
|
Kryanna
Go
|
3 kiełbaski wiedeńskie z keczupem, gofer , masło ćwiartka , 4 plastry sera Kasztelana, ogórek kisz. Nać.
Szukam weny śniadaniowej ... kiełbasek nie chcę, jaja usmażę, ser Królewski w lodówce jest, ogórek też, masło ... i już wiem! Usmażyłam wczoraj placki serowo-jajeczne ale zamiast mąki dałam orzechy włoskie zmielone, dla mnie fajne są (te placuszki), zapas będzie na tydzień albo o wiele krócej jak wnukom zasmakują
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Słabiutko, i jeszcze ten keczup
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Słabiutko, i jeszcze ten keczup dla mnie wystarczy, za dużo białka nie mogę wepchnąć. Keczup jest lepszy niż pomidory, bo koncentrat ( zamiast wody z pestycydą) . Na przetwory pomidory z pola są mniej zchemizowane i mniej sztuczne. Likopen jest przyswajalny głównie z przetworów pomidorowych, i jest go 3 razy więcej niż w pomidorach. Wolniej się zestarzeję
Na obiad będzie też keczup z frytkami na łoju z młodych opasów, żółtka na skwarkach z masłem i cheddarem. Kap kisz.
W międzyczasie połknąłem kawę z czystą śmietanką i śliwę w czoko i orzechy w czoko. Na świeżym powietrzu.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Przekonująco napisałeś o tym keczupie. Dlatego moja córka uwielbia keczup, a pomidorów nie jada.
|
|
|
|
|
|
|
|