Autor
|
Wtek: Sniadanie (Przeczytany 3170753 razy)
|
Diogenes z Synopy
Go
|
właśnie mnie ją robi . Są takie chwile, gdy kobieta nie lubi, gdy ktoś jej się pałęta po kuchni.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Rozumiem. Też, jak już coś robię w kuchni, to na ogół wolę być sama. Tym bardziej, że mamy małą kuchnię...
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Ja też nie cierpię gotować z mężem u boku, bo chodzi za mną i sprząta, chowa garnki, miski. Raz było tak, że zniosłam sobie ze spiżarki puste słoiki, żeby przelać w nie wywar, wyszłam na moment, a gdy wróciłam, to słoiki były z powrotem w spiżarce
|
|
|
|
|
|
|
|
Kryanna
Go
|
Mój połówek to tylko bałagan robi - przydaje się czasem za robota, obierze ziemniaki, zetrze co trzeba na tarce, pomerda mikserem bitą śmietankę itp. głupotki. Ja całą resztę wolę sama wykonać. Krócej trwa potem ogarnianie chlewika Wczoraj zrobiłam coś, co chyba adampio zapodał tutaj - cebulka, brokuł, czosnek na patelnię, potem zalane to jajcami i ... nie dało rady zjeść na raz, było na 2 raty i jeszcze mąż się przyssał, wrr... (ale i patelnia jest słusznej wielkości)! Z keczupem - oczywiście mojej roboty. Pyszne to żarełko cokolwiek by człowiek nie napichcił.
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Mój połówek to tylko bałagan robi - przydaje się czasem za robota, obierze ziemniaki, zetrze co trzeba na tarce, pomerda mikserem bitą śmietankę itp. głupotki. Ja całą resztę wolę sama wykonać. Krócej trwa potem ogarnianie chlewika Wczoraj zrobiłam coś, co chyba adampio zapodał tutaj - cebulka, brokuł, czosnek na patelnię, potem zalane to jajcami i ... nie dało rady zjeść na raz, było na 2 raty i jeszcze mąż się przyssał, wrr... (ale i patelnia jest słusznej wielkości)! Z keczupem - oczywiście mojej roboty. Pyszne to żarełko cokolwiek by człowiek nie napichcił. A o tym brokule tyle czytam, że chyba jutro go kupię...
|
|
|
|
|
|
|
Kryanna
Go
|
Wczoraj zrobiłam coś, co chyba adampio zapodał tutaj - cebulka, brokuł, czosnek na patelnię, potem zalane to jajcami i ... nie dało rady zjeść na raz, było na 2 raty i jeszcze mąż się przyssał, wrr... (ale i patelnia jest słusznej wielkości)! Z keczupem - oczywiście mojej roboty. Pyszne to żarełko cokolwiek by człowiek nie napichcił.
A o tym brokule tyle czytam, że chyba jutro go kupię... Pierwszy raz jak go kupiłam, to wylądował w koszu na śmieci - nie smakował mi wcale. Potem niedługo, nie wiem czemu? drugi raz brokuł ugotowałam i od tej pory wolę go niż kalafiora. Tak to czasem smaki niespodzianki robią. Podobno i zawartość żelastwa ma sporą ale głowy nie dam
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Żelastwo na nic, hemoglobina w cenie
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
W zeszłym roku pierwszy raz zasadziłam brokuły w ogródku i okazało się, że wyglądem, a przede wszystkim smakiem bardzo odbiegały od tych "sklepowych"
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
I właśnie miały one smak szparagów, co mnie bardzo zdziwiło!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
widziałeś dziś w Srauflandzie te Twoje mrożonki. Kupiłem se półlitrowe łaciate uht po 4,29 za pół litra ( do sierpnia data).
Dziś proste i szybkie śniadanie.
Kawa ze śmietanką i Tiramisu 2 kawały . BTW ciasta to ok 1 : 4,2 : 1. Białka dojem na obiad. Gołąbek, ogon z ogórkowej lub salceson biały lub czarny. No i oczywiście frytki.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ja trzy plastry boczku podsmażonego i ogórek plus pomidor plus majonez. Nic innego jadalnego w lodówce nie było.
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
A ja dziś zrobiłam ulepszenie i do omleta z 4 żółtek dorzuciłam łyżkę mąki kokosowej, ale prawdę mówiąc szału nie było (czyli trudno to nazwać ulepszeniem)
|
|
|
|
|
|
|
|
|