Gavroche
|
Ostatnio sobie parę razy policzyłem proporcję i mi wyszło za każdym razem 1:3,8-4,2:0,2-0,3, plus jakieś węgle na noc. A w gramach to szok, jak mało, 70-90:280-360:60-70, no chyba ze 30 lat tak niewiele nie jadłem.
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
A o jakim smaku? To one mają smak?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Nie wiem, ale z reklamy "haribo" wynika, że się oprzeć nie można, bo są takie pyszne!
|
|
|
|
|
|
|
Mirek
Go
|
Ostatnio sobie parę razy policzyłem proporcję i mi wyszło za każdym razem 1:3,8-4,2:0,2-0,3, plus jakieś węgle na noc. A w gramach to szok, jak mało, 70-90:280-360:60-70, no chyba ze 30 lat tak niewiele nie jadłem. A ciała ketonowe w moczu sprawdzasz? Przy takich proporcjach - a często takie są też i moim udziałem - ketony mam na "++", lub nawet "+++".
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A to świetny dopalacz jak się ma bezobjawowo w siuśkach trzy krzyżyki. W syndromie zaś cukrzycy typ I jest to niebezpieczne dla zdrowia, jakby co.
|
|
|
|
|
|
|
Mirek
Go
|
A o jakim smaku? To one mają smak? Mają. Niedawno spróbowałem. Wyplułem. Tak sobie wyobrażam smak żówna.
|
|
|
|
|
|
|
|
Mirek
Go
|
A to świetny dopalacz jak się ma bezobjawowo w siuśkach trzy krzyżyki. W syndromie zaś cukrzycy typ I jest to niebezpieczne dla zdrowia, jakby co. Dzięki. Bezobjawowo. Jednak "poprawiam" proporcje na dzisiaj - jeśli stwierdzam +++ rano - w kierunku "złotej proporcji".
|
|
|
|
|
|
|
Mirek
Go
|
Jak to co zrobić? To, co robi się z żównem A na poważnie, rozdaję tym, co i tak to jadają i jeszcze z tego przyjemność mają.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Córa mówiła, że znajomych poczęstuje jak do niej przyjdą... Dawniej dawałam "mojej Pani", ale źle się z tym czułam, że jej dzieci truję...
|
|
|
|
|
|
|
Mirek
Go
|
Córa mówiła, że znajomych poczęstuje jak do niej przyjdą... Dawniej dawałam "mojej Pani", ale źle się z tym czułam, że jej dzieci truję... Rozterki rozumiem. Jednak... każdy ma wybór... w granicach swojej wiedzy (niewiedzy?)
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ostatnio sobie parę razy policzyłem proporcję i mi wyszło za każdym razem 1:3,8-4,2:0,2-0,3, plus jakieś węgle na noc. A w gramach to szok, jak mało, 70-90:280-360:60-70, no chyba ze 30 lat tak niewiele nie jadłem. A ciała ketonowe w moczu sprawdzasz? Przy takich proporcjach - a często takie są też i moim udziałem - ketony mam na "++", lub nawet "+++". Nie, zupełnie mnie to nie interesuje. Nawet nie wiem czy umiem dobrze tę proporcję wyliczyć.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
Niewiedza ma szersze granice więc i rozmach szerszy?
|
|
|
|
|
|
|
Mirek
Go
|
Niestety tak.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Można się opierać na wiedzy, a można na intuicji. Ja mam niezłą intuicję, która nie pozwala mi zbytnio zejść z obranych współrzędnych. No i nigdy nie byłem chory, aptekarską dokładność zostawiam innym, żelki Haribo lubię.
|
|
|
|
|
|
|
Mirek
Go
|
Można się opierać na wiedzy, a można na intuicji. Ja mam niezłą intuicję, która nie pozwala mi zbytnio zejść z obranych współrzędnych. No i nigdy nie byłem chory, aptekarską dokładność zostawiam innym, żelki Haribo lubię. A ja lubię chałwę. Jednak wciągana ilość jest na tyle mała, że nie wpływa znacząco na osiągane BTW.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Po kartofelku na skwarkach, po 3 żółtka z masłem i 5 plasterków salcesonu białego zjadłem z chrzanem tartym od prywaciarza i a Zosia 4 plasterki czarnego. Optykawa z uht, śliwka w czoko i czoko z laskowymi. Tiramisu ostatni kawałeczek. De facto sam zjadłem tort.
Na obiad w planie kaszanka na skwarkach z cebulką, kapusta kisz na słonince. Wczoraj zadowoliłem się ogonami z ogórkowej i nią samą.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
My dzisiaj na obiad mamy "resztki" po wczorajszym wystawnym obiedzie. I gołąbki i pieczeń. I buraczki i groszek z marchewką. I młode bulwy... I koperek. I nic więcej...
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|