Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
To mogliście obok warsztatu sklep spożywczy otworzyć... A po co sklep? Zjadaliśmy te smakołyki, nawet kartek nie trzeba było wykorzystywać, bo w domu nic nie brakowało, nawet w najgorszych czasach jechaliśmy na pełnym korycie
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
Monopolowy od 13.00. W monopolowym też miał chody, milicjanci mu gorzałę przywozili i pili razem z nim, więc żadnych ograniczeń godzinowych nie było
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
To były porządne czasy, kiedy milicja była bliżej obywatela.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
2,5 gofra posmarowane z 50-70 gr masła duńskiego przykryte 6- 7 plastrami sera dojrzewającego podpuszczkowego. Ogórek kisz. i natka.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jeszcze gofry się nie nudzą...
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
Omlet się nie nudzi! przynajmniej mnie, bo mąż mi się zbuntował i zajada jajecznice ostatnio
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Jeszcze gofry się nie nudzą... a chleb się nie nudzi? żółtka pod jakąś postacią trza jeść. Poprawię w kluseczkach żółtkowych na obiad, bo mam dobry twaróg. I masło. I śmietanę ukwaszoną. Omletów nie lubię za mocno, bo są z białkami. A z samych żółtek to żółmlet . Tak nieraz robię. Choć omlet puszysty więcej masła wpija, ale ja nie mam z tym problemu. Więc nie za często, białkomleta jem.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jeszcze gofry się nie nudzą... a chleb się nie nudzi? ........... Mnie się znudził...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jeszcze gofry się nie nudzą... a chleb się nie nudzi? żółtka pod jakąś postacią trza jeść. Poprawię w kluseczkach żółtkowych na obiad, bo mam dobry twaróg. I masło. I śmietanę ukwaszoną. Omletów nie lubię za mocno, bo są z białkami. A z samych żółtek to żółmlet . Tak nieraz robię. Choć omlet puszysty więcej masła wpija, ale ja nie mam z tym problemu. Więc nie za często, białkomleta jem. Faza omletów mnie też "puściła"...
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
Tyle, że w moim omlecie jest jedno, jedyne białko, 3 żółtka i trochę śmietanki, wszystko bełtam widelcem i wylewam na masełko, potem tylko smaruję powidłem i już
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
omleta prawdziwego to się napowietrza białko, jak do biszkoptu. Tak jak poduszka. Wtedy i kostkę masła można ukryć w tej gąbce.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Tyle, że w moim omlecie jest jedno, jedyne białko, 3 żółtka i trochę śmietanki, wszystko bełtam widelcem i wylewam na masełko, potem tylko smaruję powidłem i już Ja chyba przez rok na początku DO robiłam codziennie na śniadanie omleta z 4 żółtek i jednego białka na maśle, posmarowanego łyżką (płaską) dżemu. Miałam na to BTW obliczone, a z innymi obliczankami tak łatwo mi nie szło. Smak był nieważny, wszystko mi smakowało, aby tylko optymalnie było...
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
Jakbym o sobie czytała
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
to samo co wczoraj. Bo pasztet nie odmroził się. Na obiad odmrażają się gołąbki. Szkoda dnia na gotowanie, bo przecudnie.
|
|
|
|
|
|
|
|
Kryanna
Go
|
Normalnie wioska u mnie - cebula, smalec, 3 żółtka i 1 jajo. Koniec. Teraz kawa ze śmietanką i kawałek ciasta orzechowego. Nie wiem czy obiad jaki będzie ... w sumie to za późno Za to w lesie było cudnie, upsko aż podskakiwało na rowerku, hej!
|
|
|
|
|
|
|
|