renia
|
U nas też dzisiaj były pieczone gofry. Mąż je znowu polubił (albo raczej zaczął mnie słuchać ). Ja rzadko je jem, ale jem... Się chwali, że teraz 4 kilo zgubił, bo zimą mu się przytyło... ale jadł dość często zwykły chleb... ale ten "zdrowy"...
|
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
U nas też dzisiaj były pieczone gofry. Mąż je znowu polubił (albo raczej zaczął mnie słuchać ). Ja rzadko je jem, ale jem... Się chwali, że teraz 4 kilo zgubił, bo zimą mu się przytyło... ale jadł dość często zwykły chleb... ale ten "zdrowy"... Ale jak to na zdrowym chlebie przytył
|
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
My dziś będziemy dojadać wczorajszą karkóweczkę, pyszna wyszła, dzięki Reniu za pomysł! a dodatkowo zrobiłam bigos i babkę makową i mam z głowy gotowanie do końca tygodnia
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Sporo narobiłaś. Ja dzisiaj zamówiłam sernik na nasze niedzielne spotkanie Optymalnych. Próbowaliśmy różnych ciast (z KK-700) i wróciliśmy do sernika...
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
Orzechowiec też pychotka
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Chyba nie jadłam... Jaki nr przepisu? Czy to nie jest z KK-700?
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
Nie pamiętam numeru, ale przepis z KK - 700 wrócę z pracy, to sprawdzę.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Masz fajną pracę, że możesz z nami pisać... Ja przed nosem mam Książkę Kucharską to zerknę. Dzisiaj kupiłam orzechy laskowe do gofrów, to tych mam trochę zapasu w domu. Czy to włoskie mają być?
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Ty też Reniu
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
Masz fajną pracę, że możesz z nami pisać... Ja przed nosem mam Książkę Kucharską to zerknę. Dzisiaj kupiłam orzechy laskowe do gofrów, to tych mam trochę zapasu w domu. Czy to włoskie mają być? A kto mi zabroni czytać jak jestem tu szefem? Ja używam orzechów włoskich, ale mogą być laskowe, kiedyś z nich upiekłam i też był pyszny.
|
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
Kupuję orzechy włoskieod pewnej pani, która zatrudnia do łuskania własnego męża, nigdy nie było w nich tych łusek
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A 'moja pani' jest młoda (32 lata) i niby ma dobry wzrok, a zawsze jakieś przeoczyła...A z laskowymi spokój. Ale tylko te łuskane kupuję, bo ostatnia w tych w łupinkach dużo spleśniałych było...
|
|
|
|
|
|
|
vvv
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
Przepis na biszkopt orzechowy nr 531. z KK-700 (O ten mi chodziło)
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dzięki, już patrzę...
|
|