|
renia
|
Przepis na biszkopt orzechowy nr 531. z KK-700 (O ten mi chodziło) Brzmi smakowicie, żałuję, że w kawiarni nie zamówiłam tego biszkoptu, ale już nie będę kobiecinie głowy zawracała, bo może mieć składniki na sernik kupione. Muszę w domu zrobić. Same składniki są takie jakie lubię, to i ciasto musi być dobre.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Kupiłem ser żółty, naturalnie wędzony i zrobiłem na nim jajecznicę na maśle i skwarkach. Ale wypas, chyba już wiem co jutro zjem na śniadanie.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Ementaler, Lurpark, gofer x 2. Nać.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nie przeklinaj.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Wczoraj na podstawie zachowania męża zaobserwowałam jak działa jedzenie intuicyjne na ŻO Po powrocie z roweru powiedział, że brakowało mu siły. Na obiad był tlusty bigos, więc mu go podałam. Odmówił zjedzenia (pierwszy raz w życiu) i powiedział, że ma ogromną ochotę na twaróg ze smietaną i szczypiorem. Zjadł wielką michę, popił kieliszkiem wina i poczuł się o wiele lepiej Na dziś zamowił pomidorową na wywarze białkowym, zabielaną i frytki. Nie zostaje mi nic innego jak samotnie dojeść ten bigos
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Wczoraj na podstawie zachowania męża zaobserwowałam jak działa jedzenie intuicyjne na ŻO Po powrocie z roweru powiedział, że brakowało mu siły. Na obiad był tlusty bigos, więc mu go podałam. Odmówił zjedzenia (pierwszy raz w życiu) i powiedział, że ma ogromną ochotę na twaróg ze smietaną i szczypiorem. Zjadł wielką michę, popił kieliszkiem wina i poczuł się o wiele lepiej Na dziś zamowił pomidorową na wywarze białkowym, zabielaną i frytki. Nie zostaje mi nic innego jak samotnie dojeść ten bigos Toś se bigosu narobiła...
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Ementaler, Lurpark, gofer x 2. Nać.
śniadanie to samo, tylko zamiast ementalera - Kasztelan z Sierpca Clasic - be! słabszy od powyższego. Na obiad podsmażane pyry na skwarkach, po 2 kotlety mielone i sos zagęszczany żółtkami. 2 razy kawa po 125 ml śmietanki. Śliwka w czoko. Wieczorem coś słodkiego także. Pyrek albo czoko.
bigos zjadliwy jest, gdy jest w nim więcej tłustych kawałków i skórek niż kapusty. Kapusty nie lubię w bigosie. Jako akcent - tak .
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
my trzy dni po kolei . Pachniało PRL em. . Co tu by jutro zrobić . Mięsa - nie .
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
U nas najmłodszy dostał schabowe, bo mielonych nie je...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
nie ufa . Też kiedyś nie zawierzałem tym specjałom, bo w barach był w nich przekrój tygodnia
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
U nas najmłodszy dostał schabowe, bo mielonych nie je... Naszej przeszkadzają tłuścinki z karczku.
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Pomidorówka była pyszna, zagęszczona żółtkami, na rosole kolagenowym i z przecierem ze swoich pomidorów, do tego duuużo pietruchy! Wrzuciłam jeszcze groszku, który dopełnił smaku Skusiłam się dzisiaj i kupiłam młodą kapustę, będą gołąbki
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
nie ufa . Też kiedyś nie zawierzałem tym specjałom, bo w barach był w nich przekrój tygodnia Nie o to mu chodzi. Ja nie kupuję gotowego mielonego. Albo daję mięso zmielić w sklepie (zawsze jest przewaga świeżego boczku), albo mielimy w domu. Jemu nie smakuje i od maleńkości tak miał. Kaprys. Bo to samo mielone w formie spaghetti czy lazanii to je. Klopsików w sosie też nie ruszy. Pewnie jak się ożeni to się odmieni i nie będzie wymyślał...
|
|
|
|
|
|
|
jukor
Go
|
Trzy żółtka z gotowanych jajek, z kawałkami zimnego masła, kawałeczek pomidora malinowego. Teraz dopijam kawę ze śmietanką. Nie jem na śniadanie nic, co zawiera mąkę, np.gofra. Mam wrażenie, że zjadłem jakąś kluchę. Poza tym, nawet jeden gofr, to dla mnie za dużo na śniadanie.
|
|
|
|
|
|
|
|