Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Teraz masło jest takie tanie, że jest to całkiem możliwe, że podadzą prawdziwe
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Już śniadanie zaliczone. Jak szybko wstaję, to szybciej głodnieję. Dzisiaj była żóltkownica na boczku z 3 żółtek i 1 białka (masła zabrakło ) i plasterek sera. Bez dodatku pomidora, bo go też w domu nie było. Na patelnię dodałam smalcu, bo boczek był za chudy...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
2 gofry masło ementaler. Nać. Na obiad nie mam pomysłu, więc będą frytki na łoju i żółtka na słonince wędzonej. I kap kisz.
|
|
|
|
|
|
|
Kryanna
Go
|
Po serniczku gotowanym i kawce już dzionek zaczynam. Chciałam w końcu upiec Wasz zachwalany pod niebiosa sernik ale po co mam się trudzić jak mój gotowany nie ma sobie równego! I pracy przy nim tyle co nic, a ja leniem jestem przecież?!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
2 gofry masło ementaler. Nać. Na obiad nie mam pomysłu, więc będą frytki na łoju i żółtka na słonince wędzonej. I kap kisz.
U nas schabów z niedzieli zostało. Ja za nimi nie przepadam i też sobie żółtka zrobię...
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
U nas flaczki. Miałam trochę mięsa z wywaru, do tego flaczki wołowe, skórki wieprzowe i szybkowar w ruch. Na 17 tą się wyrobię Na deser biszkopt orzechowy, nadrobimy tłuszcze
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
takie kiepskie pyry, że z 1 kg wyszło nam może po 150 gr frytek , ale smaczne . 10 żółtek i 100-150 gr słoninki pachnącej, lekko przysmażonej. B:T:W ok 1 : 6,2 : 1,3 - aha jeszcze keczup jako WiO , kiedyś jadłem z majonezem, ale tera mi to nie smakuje. Jajka kupiłem w bidronce, bo mojej pani od jajek od kur szczęśliwych ( bo 3 koguty są ) nie było. Do lekarza chyba pojechała . W smaku nie zauważyłem różnicy.
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
takie kiepskie pyry, że z 1 kg wyszło nam może po 150 gr frytek , ale smaczne . 10 żółtek i 100-150 gr słoninki pachnącej, lekko przysmażonej. B:T:W ok 1 : 6,2 : 1,3 - aha jeszcze keczup jako WiO , kiedyś jadłem z majonezem, ale tera mi to nie smakuje. Jajka kupiłem w bidronce, bo mojej pani od jajek od kur szczęśliwych ( bo 3 koguty są ) nie było. Do lekarza chyba pojechała . W smaku nie zauważyłem różnicy. Po tych z biedronki dostaje się kropki na całym ciele...
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
skorupki mają takie twarde, że rozważałem coś cięższego niż nóż . Dla lepszego samopoczucia przed rozbiciem można pieczątki zmyć, schodzą pod ciepłą wodą
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
Zmyj i jedź pod Halę Mirowską, parę groszy zarobisz
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
i wg Admina lepsze jajka ludzie dostaną
dziś pasztet z wątroby wołowej, gofer, ser żółty i żurawina i masło .
Na obiad nie mam czasu, więc powtórka z wczoraj , frytki na łoju i żółtka na słonince.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
U nas powtórka z zeszłego tygodnia - zupa z młodej kapusty... Ale zupa świeżo ugotowana, a nie tydzień przetrzymywana... (mąż chciał bigos, ale był w mniejszości... )
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
Jakby co, to mam jeszcze bigos, na który już nikt nawet patrzeć nie chciał, więc go zamroziłam, mogę ci oddać U nas dziś gołąbki, wyszły wyśmienite, z młodej kapustki. Piekłam w piekarniku, a spód garnka wyłożyłam skórkami wieprzowymi, podawałam z grubymi plastrami masła. Sycące.
|
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe: