Kryanna
Go
|
Super obiad! A co do tych gotowych "wypieków" to ja bym się ze wstydu schowała proponując takie cóś ludziom do jedzenia i to za pieniądze, fuj! Już nieraz się zastanawiałam jak to być może, sami fachowcy: dietetycy, kucharze, cukiernicy, pomocnicy i piorun wie kto jeszcze. Nadają się te ichnie produkty prosto do kibelka bez drogi pośredniej (jama gębowa-odbyt). W domu zanim człowiek się naumie, to niejedno przypali, zakalca natworzy i inne takie dzieła - i da się to jednak zjeść mimo błędów. Czyli psu na budes te kształcone specjalisty?! Nie wyklinam w czambuł ale ... jednak wolę każdego domowego gniota niż wszelkie frykasy z renomowanych kuchni. Nie trzeba mnie naśladować, bo ja bardzo dziwaczę (może to już starość? chociaż trochę mi brakuje do setki)!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A to się kooleś ucieszy, że cebulę śrutujesz... A co? Ona jest na czarnej liście? Rzadko ją jem, ale dzisiaj syn smażył boczek z cebulką i mi zapachu narobi. Ale dobra jest żółtkownica z cebulą.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Smażona cebula ma smalcu, czy maśle jest super do niektórych dań. Na surowo do pomidora też.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dziś na obiad - na bogato? To zależy Gdy komuś bym powiedział na ulicy, to odrzekłby mi, że mam nierówno pod deklem. . Kogel mogel. 12 Żółtek utartych z cukrem, część kakaowego, część basic. Pierzyna z śmietanki bitej z wiórkami kokosowymi podprażonymi w celu uwolnienia aromatu. Zjedli my oglądając się za dokładką U nas na obiad dzisiaj były (jak przyjechałam do domu to ich już nie było ) polędwiczki z porem w śmietanie. Ziemniaki, buraczki zasmażane i kotlety mielone smażone. Jadłam obiad odgrzewany w mikrofalówce... Cooleś - proszę o komentarz, może tak być?...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Smażona cebula ma smalcu, czy maśle jest super do niektórych dań. Na surowo do pomidora też. Otóż to. Np. z wątróbką, to wolę tę cebulę z tłuszczem bardziej od samej wątróbki. A do pomidora mi bardziej pasuje cebulka niż szczypiorek. Nawet na wiosnę...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Do wątróbki smażona cebulka pasuje idealnie.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Najlepiej smakuje wątróbka bez niczego . Kiedyś to jadłem z pietruszką i cebulą ,a teraz wrzutka na patelnie i gotowe .
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
czy ja wiem, czy rarytasy? u mnie kosztuje wątróbka cielęca 10,9 zł (czyli 2 euro) i nikt nie kupuje. Bynajmniej nie z biedy. wątróbkę wieprzową często spotykam świeżutką po 1,99 zł. Wołową tez kupuję po 2,19 zł za kilo. Nie ma na te części zwierząt chętnych.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
To dzięki dobrej zmianie ceny niskie
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
A to razem w parze idzie
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A można się dowiedzieć...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
jasne. W kręgach dobrej zmiany .
wczoraj zgłodniałem po obiedzie koglomoglowym, więc wieczorem zarzuciłem 3 serdelki. Rano trzy serdelki zarzuciła Zosia i pół gofra z 20 gr masła z lata. Ja zjadłem 2 gofry z masłem i serem żółtym z Ryk. Kiszony ogórek i nać dopełniła smaku. Czekam na optykawę. A tu musu dziś nie ma
|
|
|
|
|
|
|
RafałS
|
Wśród przedszkolaków i polityków?
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Doktor mówił, że Optymalny nie może być politykiem! To jest niemożliwe. Ciężko z tym się nie zgodzić w 100 % . Natomiast nic o przedszkolakach nie było . Więc całkiem możliwe, że logują się z ul. Jacka i Agatki
|
|
|
|
|
|
|
Teresa Stachurska
Go
|
|
|