administ
Go
|
A można się dowiedzieć... Niestety, adresów ip nie ujawniam...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Wśród przedszkolaków i polityków? Właśnie!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A można się dowiedzieć... Niestety, adresów ip nie ujawniam... Ale jakoś tak ogólnie możesz chyba powiedzieć... nie bądź taki....
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Pewnie ci od piramidy IŻiŻ
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
może pan Zbyszek wcale nie chce aresztować za jedzenie tłuszczu, a podgląda z ukrycia .
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
zwykłe.
podsmażyłem słoninę extra, dodałem smalcu bo za sucha i się suszyła, a nie smażyła. Nie żałowałem, bo duża patelnia. 10 żółtek zabełtałem i dodałem na talerzach szczypiorku i natki. I już.
OPTYkawa z czekoladą.
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
U mnie 2 kromeczki biszkoptu makowego z masłem i pomidorem, już nie pamiętam, kiedy jadłam coś, co by przypominało kanapki Na obiad szczawiowa (bo szczaw się strasznie rozkrzewił) na wywarze białkowym z jajkami + jeden ziemniak na cały garnek zupy. Będzie deser, jak nigdy, bo rozmroziłam cały pojemnik truskawek, więc zmiksuję ze śmietaną na koktajl.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Ja już rozpalam grila .Będzie kawałek boczku , gęsta kwaśna śmietana 32% wymieszana z pokrojonym pomidorkiem . Piwko będzie jako węglowodan .
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
deser na obiad. Kluseczki żółtkowe, pół kostki masła, puder, kiwi w słupki. Twaróg to podstawa smaku. Daję najlepiej nadający się do tego - Mazurski Smak czerwony (tłusty) 275 gr , smaczny i nie zmielony.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
I co z tego wychodzi? Wszystko osobno czy jakaś "takaś" sałatka? Deser?
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Takich nie. Jedynie kopytka i kluski śląskie. Ale z kiwi? Myśmy z zasmażką z boczku i cebuli jedli...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Takich nie. Jedynie kopytka i kluski śląskie. Ale z kiwi? Myśmy z zasmażką z boczku i cebuli jedli... białko z białkiem ? wolę z masłem, lepsze ma proporcje . Te są bez munki
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jak tłusty boczek to jest Ok, a jak trafi się chudszy, to smalcu dodaję (takiego wytopionego ze słoniny).
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
boczek = schab . Mała różnica. Słonina teraz jest za chuda, została mi piętka z 20 deka w ogóle bez tłuszczu
Po gofrze z masłem (po 30-40 gr) . Po cztery plastry sera żółtego z Ryk. Półkilowy pomidor od pana Zenka starczy nam na dwa razy. Nie był zły . Szczypiorek.
Zosia ukręciła krem ( mascarpone, tortowa 36 , żółtka ) . Upiekła biszkopt. I będzie przekładać. A ja w tym czasie optykawę wypiję obok
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
boczek = schab . Mała różnica.
Ja kupuję taki, który bardziej przypomina słoninę, niż schab...
|
|
|
|
|
|
|
Kryanna
Go
|
Trudno dostać prawdziwy boczek, przeważnie boczki są chudziutkie, zdrowe Ja dopiero swoje boczki podniosłam, kawkę wypiłam i kombinuję co by tu na śniadanie ... chyba jednak musowo jajca (na boczku), bo później dnia brakuje żeby je wcisnąć. Ogórek konserwowy lub sok pomidorowy do tego i finito. Coś ta dieta skromna i biedna Co innego lody lub serniczek - te zawsze się zmieszczą.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
boczek = schab . Mała różnica.
Ja kupuję taki, który bardziej przypomina słoninę, niż schab... no to patrz. To jest Słonina Extra wędzoną, kupuję po 6 zł. Fajna. Niesłona, mało wędzona. Nie jest to podgardle ( te jest drogie ( po 8 zł ), ani boczko-schab ( po 20 chyba ). Widok po tygodniu przechowywania w lodówce. Jeszcze pięknie pachnie drzewem owocowym. https://allegro.zapodaj.net/3dd1d68d47e8.jpg.html<a href=https://allegro.zapodaj.net/3dd1d68d47e8.jpg.html> </a> <a href=https://allegro.zapodaj.net/f04841357cf3.jpg.html> </a> na dole boczek pieczony, czyli schab po mojemu. https://allegro.zapodaj.net/f04841357cf3.jpg.html
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Trudno dostać prawdziwy boczek, przeważnie boczki są chudziutkie, zdrowe Ja dopiero swoje boczki podniosłam, kawkę wypiłam i kombinuję co by tu na śniadanie ... chyba jednak musowo jajca (na boczku), bo później dnia brakuje żeby je wcisnąć. Ogórek konserwowy lub sok pomidorowy do tego i finito. Coś ta dieta skromna i biedna Co innego lody lub serniczek - te zawsze się zmieszczą. Ja nie mam problemu co jeść na śniadania. Od poniedziałku do niedzieli jaja - głównie żółtka. Nawet na myśl mi nie przychodzi, żeby jeść co innego... Gdyby jajek w lodówce zabrakło, to jechałabym do sklepu (już tak było ). Tak już jestem od nich uzależniona...
|
|
|
|
|
|
|
|