Diogenes z Synopy
Go
|
na kolację zjadłem torta i zagryzłem rodzynkami. Zosia zjadła kabanoski wieprz (mało trujące) 100 gr i pół kiwi. Drugie pół mi zostawiła.
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ale Wy sobie dogadzacie. Ja wszamałam galaretę wieprzową (łącznie cały słoik dzisiaj 0,7 l.... )
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Taką galaretkę też bym zjadł, zaraz poproszę Szefową czy nie zechciałaby zrobić.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
W słoikach to jest dobra rzecz, nie trzeba jeść codziennie, a potem resztę wyrzucać... Ja ją polewam przed jedzeniem sokiem z cytryny...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Ja się wczoraj nakombinowałam z frytkami, chciałam takie superanckie, obgotowane, a potem usmażone i się okazało, że moi domownicy nawet się nie połapali, w czym tkwi różnica Stwierdzili, że takie same, jak zawsze No to sobie daruję następnym razem i je tylko usmażę, jak to robiłam do tej pory. Dziś za to były placki ziemniaczane z gulaszem z karkówki, a do tego pomidor ze szczypiorem i korniszon tzn 3*WiO
|
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja się wczoraj nakombinowałam z frytkami, chciałam takie superanckie, obgotowane, a potem usmażone i się okazało, że moi domownicy nawet się nie połapali, w czym tkwi różnica Stwierdzili, że takie same, jak zawsze No to sobie daruję następnym razem i je tylko usmażę, jak to robiłam do tej pory. Dziś za to były placki ziemniaczane z gulaszem z karkówki, a do tego pomidor ze szczypiorem i korniszon tzn 3*WiO Anulko, ja frytek nie odgotowuję, ale "kartofelki" tak. Lubią je (domownicy) bardziej niż frytki...One są za duże, żeby je tylko smażyć... Mniej więcej tak one wyglądają...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Na placki ziemniaczane też mam ochotę. Dawno ich nie mieliśmy. Teraz z młodych ziemniaków, to by było to... Czy stare lepiej się nadają...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Przed chwilą kawałek sernika z masłem, a za chwilę piwo, bo piwo to moje paliwo. A jakie pijesz ?
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dzień dobry. Pochmurno, noga boli, znaczy, że żyję...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
nogi na śniadanie? . ja dziś uzupełniłem niedobory rtęci w organizmie. Pół wędzonej małej makreli z gofrem i masłem. Taka sobie , z 2 lata nie jadłem. Ogórek kisz i szczypiorek i nać. Majonez kielecki wywaliłem do śmieci. Bo nie smakuje już mi w ogóle.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
O nie tak dawno był dobry .Uważaj bo jeszcze zostaniesz fanatykiem opty
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Mnie też Kielecki przestał smakować, za mocno octowy. Ale Babuni czy Dekoracyjny jest spoko. Sam też zrobię, jak nie mam, nawet dwoma palcami w kubku ukręcę, fajny wychodzi, taki ciężki.
|
|
|
|
|
|
|
Kryanna
Go
|
Na placki ziemniaczane też mam ochotę. Dawno ich nie mieliśmy. Teraz z młodych ziemniaków, to by było to... Czy stare lepiej się nadają... Fajnie Reniu wyglądają te kartofelki smażone. U nas placki ziemniaczane są co tydzień, mąż smaży bo jest w tym mistrzem (przynajmniej ja Go w tym utwierdzam) Z młodych ziemniaków chyba jeszcze za wcześnie, mogą być bardzo wodniste?! Dzisiaj na śniadanko wszamałam sernik gotowany z kawusią, potem zaś będą jaja i rosół do popicia. Ryby mi wcale nie są do szczęścia potrzebne, a majonezu sklepowego nie tknę - swój (opty - znaczy) jem łyżeczką. Czy ja już jestem fanatyczką, czy jeszcze tylko fanką?!
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Fanatykom to się nie chce nawet majonezu robić robić
|