Gavroche
|
Dlatego chłop się tak sypie.
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Byle nie potajemnie i na boku
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Optykakao z cukrem. Na kolację.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Piwo, bo cukier jest mi za słodki.
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
Kakao ze smietanka?
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Wino nie suplementuje krzemu tak dobrze jak piwo. Piwo tylko po maratonach, w nagrodę A za pierwsze miejsce kratka
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Kakao ze smietanka? 250-350 ml śmietanki z kubeczka (używam z Sretto z Czarnkowa czystą - taka lekka 30 vol) - jedna czubata łyżeczka kakao , i jednak czubata cukru. Śpię po tym jak suseł
2 gofry (z jajek i masła i twarogu śmiet. ) dziś z masłem. Jako, że w Sretto jest masło extra po 2 zł (10zł za kila wychodzi) pozwoliłem sobie rozsmarować jego pół . 120 gr sera ementaler. Natka i kisz og. Zosia przygotowała mus rabarbarowy i bitą śmietankę UHT do optykawy (ze zwykłą śmietanką 100 ml ) . Prażone wiórki kokosowe nadadzą smak egzotyczny tym pędom zielska.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nie dodajecie orzechów do gofrów?
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
raz tak, raz nie. Nie przepadam już za nimi. Zosia lubi bo dają smak. Jak się upraży przed mieleniem. Włoskie albo laskowe. Chyba z racji, że jestem obieraczem mniejszą miłości do nich pałam.
|
|
|
|
|
|
|
Mirek
Go
|
Kakao ze smietanka? Kakao ze śmietanki, bez cukru. Jest słodkie i mniam niam.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
też dobre, ale ma za mało cukru. Zosia takie pije. Ja z cukrem. Aż wykrzywia . Ale to jest nic z porównaniu z ciastem z marketu. Tamto jest 600 razy słodsze od cukru
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Ja dziś też miałem słodko; kluski lane. -6 żółtek rozbełtane z łyżką mąki -250ml śmietanki i 1/3 kostki masła zagotowane -trzy łyżeczki cukru posłodzone. Pyszna zupka.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
........ -trzy łyżeczki cukru posłodzone. ............
Nawet cukier słodzisz?
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Piwa nie piję, to nawet cukier jest mi mało słodki.
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
posłodziłem se życie 2 łychami ugotowanej kaszy jaglanej, którą zblanszowałem na pół kostce masła z dodatkiem szczypiorku. Na to zapodałem 10 żółtek od kur szczęśliwych. Żeby być pewien najedzeności - zjadłem z 4 plastry boczku pieczonego. Zosia nie, ale widzę że teraz wciąga kabanosy . Więc na jedno wyszło. Zbliża się 17:00 więc pora na herbatę. wieczorkiem coś zrobię z bitą śmietanką bo jest przygotowana, została z rana. Kiwi i łyżka dżemu czereśniowego powinny być ok.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|