|
Diogenes z Synopy
Go
|
4 gofry, pół masła, 250 gr Ementalera. Szczypiorek. Zjedli my ze smakiem. Popili Optykawą. Na obiad będą frytki. Pewnie z żółtkami, bo nie chce się pichcić w taką pogodę.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
tak jak przypuszczałem. Były trzy rodzaje tłuszczu. Bynajmniej nie roślinnego. Żółtka na maśle. ( z 5 małych ) Frytki na łoju z młodych opasów. ( sporo ) I słoninka, z tłustego boczku. Dojedzona na wszelki wypadek ( 3 kawałki) o nie! Cztery ! Mleczny. Międzyczasie zjadłem bitą śmietankę do kawy z 300ml. dodatek WiO - to keczup.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Dzisiaj mam smażoną kaszankę na świeżej słoninie, z dwiema dużymi cebulami i jeszcze jest za słona. Nic nie dosalałam...Ale i tak jest smaczna...
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Adasiowi cukier z tych nerw skoczy. Zara będzie tabelka jak ta lala. A ja kiełbasa z dzika ze słoninką z wody, frytki na smalcu z żółtym serem, sałata ze śmietaną (posłodzona).
|
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Właśnie, ciekawe czy świnia i dzik to różne białka czy te same?
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
U nas dziś obiad podwójny, dla mnie wątróbka wołowa bo lubię, a dla reszty towarzystwa kotlety mielone z boczku i łopatki zapiekane w piekarniku (nie chciało mi się smażyć) Do tego ziemniak puree z masłem i śmietanką oraz sałata z rzodkiewką i szczypiorem ze śmietaną. Arya zjadła pół szyi z indyka oraz żołądki i serca indycze oraz fasolkę z tłuszczem
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Wszystko bym ze smakiem zjadł, to z Arya'ją też bym się oblizał.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
A bo niektórzy to lepiej karmią zwierzęta od siebie...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
2 razy kawa z 200 ml śmietanki. Z 6 kostek dark czoko.
100 gr kabanosów suchych bez chemii prawie.
na kolację z 200 gr frytek na łoju i keczup. I ogórek kisz.
Piwo ciemne stoi już dwa tygodnie w lodówce. Jest to produkt, którego aktualnie mój organizm nie oczekuje. Trudno. Nie będę pchał na siłę.
Na jutro mam zaplanowany dzień plackowo jajeczny. Ukoronowaniem będą racuchy na słodko (dawno nie jadłem) z dżemem z czereśni nisko.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
gofry na maśle tym razem z orzechami laskowymi lekko podprażonymi w celu uwolnienia aromatu. Masło i ser ementaler. Ale gwoździem programu była żółtkownica na maśle średnio ścięta (sól i pieprz) z odpowiednią ilością świeżo zerwanego szczypiorku. Zosia mówi, żeby po śmierci takie śniadania podawali to nie miała by nic przeciwko . Więc nie napisze - chce się żyć
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
U nas była niedzielna jajecznica na boczku wędzonym (z dodatkiem smalcu - boczek dość chudy był ) i szczypiorkiem. Nieraz (głównie jak goście byli) robiłam wystawne śniadania, ale zawsze "gwoździem programu" była jajecznica. Nie tylko dla mnie...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
e tam, człowiek żuje tą gumę i wymienia chore poglądy z współbiesiadnikami, że wyśmienite. A 90 % nie umie nawet kraba obrać. A znawcy tematu , że zdrowe i przepyszne.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
racuszki na słodko . Przepis nr 14 z KK-700 . Używam połowę białek tylko i tak dobrze rośnie. Do każdego skwierczacego - łyżeczka masła i pół łyżeczki dżemu czereśniowego. Ale żem się zasłodził . Pycha - bo dawno nie jadłem. Smażyłem na dobrym smalcu.
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
My dziś obiadowaliśmy w schronisku, mieli tam całkiem porządne jedzonko, ale porcje przerosły nasze wyobrażenia Darek zamówił "Omlet drwala" który składał się z przypiekanych ziemniaczków, boczku i jaj, ja natomiast zamówiłam schabowego, a zobaczyłam porcję, jakiej oczy me jeszcze nigdy nie widziały- wielgaśny schabowy, na wierzchu miał dwa jaja sadzone, do tego fura ziemniaków pieczonych i kapucha kiszona. Ledwo ten talerz uniosłam! Całe szczęście, że mieli tam opakowania jednorazowe, więc przeważającą część mojego obiadu przywieźliśmy do domu, ziemniaczki jeszcze 3 dni będziemy jeść
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
Wszystko bym ze smakiem zjadł, to z Arya'ją też bym się oblizał. Arya je surowe, więc odradzałabym podążać tą drogą
|
|
|
|
|
|
|
|