Diogenes z Synopy
Go
|
3 kawałki pasztetu z wątroby wołowej. Gofra z masłem. Borówka brusznica, szczypiorek. Łyżka musztardy. Już se przypominam skąd mi się kojarzy ten smak. Za PRL-u takie duże konserwy (400-500g) były z pasztetem wołowym i galaretką z wierzchu.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Kryanna
Go
|
Za PRL-u były naprawdę dobre te konserwy. Lubiłam i turystyczną i pasztety i wszelkie gulasze angielskie ... ech, łza się w oku kręci Teraz pies chyba by nie zjadł tych pyszności z blaszanych pudełek. Ja w każdym razie dziękuję, proszę mi nawet nie proponować. Sama robię co tam mi wyjdzie i to mi smakuje wystarczająco. Dzisiaj 2 jaja z sosem czosnkowym na śniadanie i więcej nie zmieściłam ... potem śmietankę bitą z galaretką zjadłam ze smakiem. Teraz może obiad czy cóś?! Nie wiem
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Ja mam w planie kanapeczki z gofra sobie na kolację zrobić... Ale po spacerze... Chyba, że zmienię zdanie...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
pasztet wołowy ponad 100 gr, borówka, łyżka koperku siekanego. 1,5 gofra z masłem i z 50 gr kabanosa suchego wieprz. Pół ogórka kisz. na obiad wcziera miałem jak często ostatnio frytki na łoju i żółtka na maśle. Wypiłem piwo dark z lodówki. Niedobre.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Zyon
|
No i jak codziennie to jest cukrogenny, jak zoltka, nie wolno jesc codziennie, trza rotowac, bo sie szlaki metaboliczne za bardzo przecieraja.
|
|
|
Zapisane
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
renia
|
Narobi sobie pasztetu...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
jak codziennie ? . Mam półkilowe kawałki zamrożone i jak wyciągnę to zjadamy w dwie osoby. Raz na 2 - 3 tygodnie. Wątroba pół na pół ze słoniną. Adam wpyla to na raz i Ty mnie straszysz po takim kawaluniu małym
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
zamierzałem jutro zjeść na śniadanie kaszankę z wątroba, chyba zjem pojutrze . Bo mi się ta A witamina przeje.
zostały mi placki serowo jajeczne. Podsmażę je na smalcu z cebulką. Po opróżnieniu patelni wrzucę jeszcze parę żółtek. I będzie obiad. Ogórek kisz, koperek i już.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
U mnie dla odmiany pasta makrelowo- jajeczna, zapomniałam wkroić ogórka i muszę z tym żyć. Zjadłam tego niewiele, ze 100 g i bylam syta. A na uzupełnienie WiO wybrałam truskawki, 100g po 9.90zl za kg, więc w miarę tanio wyszło.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
jak codziennie ? . Mam półkilowe kawałki zamrożone i jak wyciągnę to zjadamy w dwie osoby. Raz na 2 - 3 tygodnie. Wątroba pół na pół ze słoniną. Adam wpyla to na raz i Ty mnie straszysz po takim kawaluniu małym Ufffff....
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
120 gr sera Edam z Ryk. Z 60 gr masła i dwa gofry. Koper i og.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
ogórek kiszony. Dwie kawy i 200 ml śmietanki. Na obiad będzie to co zwykle. Frytki i żółtka na masle, chyba posypie startym smacznym cheddarem .
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Gavroche
|
Ja bym posypał niesmacznym, a co?! Nie masz?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
4 żółtka na maśle i gofra z masłem i kindziukiem. Dojrzałe mocno pomidorki koktajlowe, koperek.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
kawa z 100 ml śmietanki. Krem w pucharku ok 200 gr ( 50/50 mascarpone, śmietanka ubita) polany utartymi żółtkami z cukrem. Jako dodatek WiO - posypałem prażonymi wiórkami kokosowym i skropiłem cytryną. Reszta kremu poszła do biszkoptu. Bo Zosia kręciła z rana tort. No bo święto.
na obiad kaszanka z wątróbką (12 %), bo skwarki zostaną z topienia słoniny (5 kila musim przetopić), a ze skwarkami niezła na ciepło. Część skwarków pójdzie do startych gotowanych buraczków, będzie na parę dni jako WiO.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
My się szykujemy do Ostrzyc, więc trzeba dziś resztki z lodówki powyjadać, coby się nie zepsuły. Dlatego na śniadanie były omlety z "mydłem i powidłem"
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|