renia
|
4 żółtka na maśle i gofra z masłem i kindziukiem. Dojrzałe mocno pomidorki koktajlowe, koperek.
My dzisiaj mieliśmy do jajecznicy "kanapeczki" z gofrów z masłem i pomidorem malinowym... Córa z nami jadła, synowi było za wcześnie...
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
zostały skwarki w garnku, więc wrzucę żółtka. Szczypiorek też mam. Dołożę masła do smaku i jakiś ser żółty. Nie ma co się objadać, bo tort jest do kawy.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
nie miałem śmietanki do kawy, więc w bidronce kupiłem. Nawet śmietanki nie mają normalnej . Ta 30-stka w kubeczkach 330 ml (promocja? po 2,29) podśmierduje w kawie. Już drugi raz dałem się naciągnąć bidronce Nie mówiąc już, że nie ubija się w ogóle. Do niczego.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Wiadomo, że lepsze są śmietanki od krów, niż te z biedronki...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nie wierz w napisy, bo Ci drzazga w palec wejdzie...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
A to zależy co oglądam i kogo słucham.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
i w dodatku mają najdroższe optymalne jedzenie. masło po 3,80 ( gdzie większość już zeszła na ok 2,5 zł ) . Śmietanka się nie nadaje do niczego. sery do zjedzenia ew 2 : http://www.biedronka.pl/pl/product,id,22060,name,ser-rycki-edam-plastry-150-gi popularny ''Królewski'' na forum ( chyba z 4 zeta ) smalec - szkoda gadać Gdy chcę markietowe jajka - to jadę do pana Zenka ( '' lewiatan'' chyba ) i kupuje małe po 20 gr za szt. Twarogu też nie ma normalnego. Mascarpone jeszcze jako- tako smakuje. A słodycze do kawy - to szkoda gadać. Lepiej cukier z cukierniczki ćpać. Takie zatrute . Jakie klienty - takie jedzenie, powiedziałbym, gdybym się poprzechadzał dziś po tym ''polskim'' sklepie
|
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
i w dodatku mają najdroższe optymalne jedzenie. masło po 3,80 ( gdzie większość już zeszła na ok 2,5 zł ) . Śmietanka się nie nadaje do niczego. sery do zjedzenia ew 2 : http://www.biedronka.pl/pl/product,id,22060,name,ser-rycki-edam-plastry-150-gi popularny ''Królewski'' na forum ( chyba z 4 zeta ) smalec - szkoda gadać Gdy chcę markietowe jajka - to jadę do pana Zenka ( '' lewiatan'' chyba ) i kupuje małe po 20 gr za szt. Twarogu też nie ma normalnego. Mascarpone jeszcze jako- tako smakuje. A słodycze do kawy - to szkoda gadać. Lepiej cukier z cukierniczki ćpać. Takie zatrute . Jakie klienty - takie jedzenie, powiedziałbym, gdybym się poprzechadzał dziś po tym ''polskim'' sklepie Mnie widok biedronki odrzuca. Nie lubię insektów...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
kupiłem u pana Zenka 90 jajek po 23 gr (termin przydatności 26.06) i jednego dużego pomidora po 1,77zł. Wg współczesnych zaleceń powinienem odwrócić proporcje . wczoraj na TVN24 Biznes oglądałem film dok z Garym Taubesem (ten od nieliczenia kalorii ) ( film o cukrze i korporacjach które wmówiły że tłuste jest szkodliwe) . Mówił, że wyrzucił 10 000 żółtek i ich nie zjadł zanim jarnął się o co chodzi (że przekręt). Same wody płodowe jadł, jak inni.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
O której godzinie go dali?
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Jak wody płodowe, to raczej poczęli.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
chyba o 20:00 był, albo o 21:00 . Chyba nikt nie interesuje się biznesem, bo sporo puszczają dokumentów naukowych i technologicznych i społecznych.
OBIAD. Gofry na ciepło najbardziej lubię. Glutenowe. Zauważyliście pewnie, że odszedłem od bezglutenowych, bo ... smaczniejsze wychodzą (krupczatka i tortowa 50/50 - 2,5 łyżki. ) . 3/4 masła, 170 gr twarogu śmietankowego, 10 żółtek i 5 jajek. 3 łyżki orzechów. Wyrosły - bo napowietrzyłem. Nie widzę żadnej różnicy w objawach, odczuciach, więc wybieram smaczniejsze. Zjadłem 2 szt, kaszankę na zimno z wątróbką, ze 100 gr suszonych kabanosów bekonowych, pół masła z mlekowity i 2 łyżki kopru oraz ogórek kiszony. Smaczne było. Bardzo.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Sporo jesz...
|
|