|
Diogenes z Synopy
Go
|
wolałem pojechać nad jezioro niż do sklepu, więc masła nie miałem w dalszym ciągu. Wobec tego zesmażyłem na smalcu kalafiora trochu, pokryłem plastrami sera cheddara ( innego niż ten wczoraj ) . To przystawka była. Dip zrobiłem ze śmietany Presidenta ukwaszonej 30. Dorzuciłem 2 łychy stołowe czubate koperku i popieprzyłem i lekko soli dałem ( oczywiście himalajskiej ) na danie główne były po 5 żółtek na skwarkach smalcowych. Także przykryte cheddarem w plastrach. I koper. ( Dostałem dziś snopek kopru ) Na kolację wypiję kakao-opty albo zjem krówkę . Albo nic ( tak jak wczoraj). A tera pora na herbatę z pokrzywy. Bo cytryny też nie mam
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
Dip zrobiłem ze śmietany Presidenta ukwaszonej 30. Dorzuciłem 2 łychy stołowe czubate koperku i popieprzyłem i lekko soli dałem ( oczywiście himalajskiej ) ja wspieram polska gospodarke i kupuje sol klodawska za cale 0,79 pln
|
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
Do przetworów jodowana? Dziwne.
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
nie robie przetworow
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
lekko soli dałem ( oczywiście himalajskiej ) ja wspieram polska gospodarke i kupuje sol klodawska za cale 0,79 pln a ja dbam o zdrowie . Nie jem prawie w ogóle.
|
|
|
|
|
|
|
grenis
Go
|
A w czym dla zdrowia sol Himalajska jest lepsza od Klodawskiej?
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
W cenie, bo "lekarstwo" zawsze musi drożej kosztować, wtedy jest skuteczniejsze...
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
I koniecznie na receptę, wtedy dopiero jest wiarygodne.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
wolałem pojechać nad jezioro niż do sklepu, więc masła nie miałem w dalszym ciągu.
A u nas odmiana z maslem jest. Mamy 2 "bochenki" półkilowe masła od "baby"...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Jasne. Zawsze to 2 zł mniej w kieszeni. Dowartościowany człowiek. A w czym dla zdrowia sol Himalajska jest lepsza od Klodawskiej Na różową są badania, a na Kłodawską nie ma. Jeśli chodzi o zawartość minerałów. Nie jem soli prawie. 1 kg na dekadę.
masła od "baby
w Sretto po 6,39 zł za 0,5 kg. Mlekowity. Nie od baby.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A w czym dla zdrowia sol Himalajska jest lepsza od Klodawskiej? W niczym, też jest jodowana.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Jasne. Zawsze to 2 zł mniej w kieszeni. Dowartościowany człowiek. A w czym dla zdrowia sol Himalajska jest lepsza od Klodawskiej Na różową są badania, a na Kłodawską nie ma. Jeśli chodzi o zawartość minerałów. Nie jem soli prawie. 1 kg na dekadę.
masła od "baby
w Sretto po 6,39 zł za 0,5 kg. Mlekowity. Nie od baby. Ja przy maśle nie patrzę na cenę...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Doktor kazał nie przepłacać.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Ja przy maśle nie patrzę na cenę...
Tylko na Babę.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Tak. Jak ma mleko, twaróg i masło, to biorę tylko masło. Reszta jest niskotłuszczowa.
|
|
|
|
|
|
|
Blackend
|
Niskotłuszczowa Baba jest nieopłacalna, bo trzeba będzie w nią sporo zainwestować.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ja przy maśle nie patrzę na cenę...
Tylko na Babę.