Gavroche
|
Daj pani od lodów do poczytania Forum i gotowe.
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Super. Ta druga i trzecia wersja by mi odpowiadała. Do tych śmietankowych trochę wanilii bym jeszcze dodała... Cytryny ani mięty niet... w zamrażarce dobrze jest je napowietrzyć, czyli pomieszać parę razy, zanim zamarzną na amen. Najlepsze są po paru godzinach, jak nie są mocno jeszcze zamrożone. Gdy się mocno zetną, 20 min przed konsumpcją wyjąć z lodówy. aromat, sprawa dyskusyjna. Mnie po aromatach sztucznych odbija się, bez aromatu są leciutkie. Wanilia prawdziwa może nie jest taka.
|
|
|
|
|
|
|
Kryanna
Go
|
Właśnie jem lody truskawkowe i tak sobie myślę, że to największa ich wada - ukroić porcję po wyjęciu z zamrażalnika Ręka mnie boli, nóż prawie złamany ... muszę jakieś naczynka mniejsze wymyślić na przyszłość. Tylko ja lubię dużo zrobić i potem mieć długo spokój. Dzięki za powyższy przepis - nie ucierałam nigdy żółtek na parze, spróbuję raz Lody mogę rano, w południe i wieczorem, no i jeszcze na podwieczorek
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Można kupić kubeczki plastikowe jednorazowe...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
można nie na parze. To zboczenie z czasów, gdy żółtka były niezdrowe i z salmonellą. . Lepiej się trawią w organiźmie, bo już są wstępnie ''strawione'' z lekka. Pojemniki po śmietance 400 ml spokojnie wystarczą, nawet dla najbardziej wymagających. Bez żółtek to takie niepełne te lody. Półprodukt
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Zgadza się. Ale nawet z samej śmietanki są zdrowsze niż te sklepowe, które ani żółtek ani śmietanki nie widziały... Ale mam plan przemycić połowę żółtek... Dzieciom już się apetyt zmienia. Optymalny sernik polubili, to może z lodami też się uda...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Właśnie jem lody truskawkowe i tak sobie myślę, że to największa ich wada - ukroić porcję po wyjęciu z zamrażalnika Ręka mnie boli, nóż prawie złamany ... muszę jakieś naczynka mniejsze wymyślić na przyszłość. Tylko ja lubię dużo zrobić i potem mieć długo spokój. Dzięki za powyższy przepis - nie ucierałam nigdy żółtek na parze, spróbuję raz Lody mogę rano, w południe i wieczorem, no i jeszcze na podwieczorek Tyle pracy przy tych lodach ,tylko podziwiać zapał
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
żółtek nie czuć w lodach. Poprawiają zdecydowanie smak. Ale mam plan przemycić połowę żółtek...
|
|
|
|
|
|
|
Kryanna
Go
|
No i wszystko jasne - za pojemniczkami się rozejrzę albo po śmietance faktycznie wykorzystam, teraz takie litrowe puszki mam to na jeden raz za dużo (mimo mojego apetytu) Zrobiłam z truskawkami, bo mąż przyniósł je z rynku ale to nie to, ja jednak wolę normalne smaki, z żółtkami i ew. z kakałkiem. Wanilię dodaję, a z cytryną nie próbowałam ale już chyba nie będę eksperymentować, lepiej trzymać się sprawdzonych smaków.
|
|
|
|
|
|
|
Kryanna
Go
|
Tyle pracy przy tych lodach ,tylko podziwiać zapał Że tak powiem: najpierw praca (niekoniecznie przy wielkich chęciach) , potem jedzenie z wielkim zapałem Równowaga jednak zachowana - kalorie spalone, kalorie dorzucone!
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
żółtek nie czuć w lodach. Poprawiają zdecydowanie smak. Ale mam plan przemycić połowę żółtek... Może jutro je zdrobię(my)...
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Wychodzi na to, że te lody odchudzają jeszcze zanim się je zje Diogenes, spróbuję zrobić z twojego przepisu, czyli śmietanka 36 zamiast 30, zobaczymy, czy można na tobie polegać w kwestii smaku smak - kwestia indywidualna. Ja od dawna na forum piszę, że czym więcej śmietany, śmietanek jem, tym szybciej chudnę. A to mi nie jest już potrzebne. Myślę, że to wina małej ilości białka w śmietanach i zapewnieniu sytości
|
|
|
|
|
|
|
Kryanna
Go
|
Nie ma co się rozdrabniać - jeść aż do sytości
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Wychodzi na to, że te lody odchudzają jeszcze zanim się je zje Diogenes, spróbuję zrobić z twojego przepisu, czyli śmietanka 36 zamiast 30, zobaczymy, czy można na tobie polegać w kwestii smaku smak - kwestia indywidualna. Ja od dawna na forum piszę, że czym więcej śmietany, śmietanek jem, tym szybciej chudnę. A to mi nie jest już potrzebne. Myślę, że to wina małej ilości białka w śmietanach i zapewnieniu sytości Nie, to nie tak, lody mają ujemne kalorie i dlatego odchudzają. Jedząc tylko lody i pijąc zimne piwo można umrzeć z głodu.
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
|
Nawet nie wspomnę o tym mojemu Darkowi, bo gotów wypróbować
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
pół gofra z masłem z 30 gr. Pół krupnioka. ( 60) Serdelka. (120 ) Plaster mortadeli kapitańskiej. Plaster podwędzanej pasztetowej. 3 plastry pomidora i szczypiorek. Musztarda kielecka sarepska.
Wątrobianka, kiełbasę boczkową i słoninkę pachnącą wędzoną mięsną jutro spróbuję.
|
|
|
|
|
|
|
|