renia
|
Chaos taki, że nie wiem nic...
|
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Chaos taki, że nie wiem nic... A po co Ci wiedzieć? Od tego to tylko głowa może rozboleć...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Czasami ból głowy może być przydatny...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Ja tam za wszelkie bóle dziękuję...
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Jak głowa od spokoju zaczyna boleć ,to nic lepszego jak nowy problem
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
gofry z samych żółtek, masełko, pasztetowa i wątrobianka. Ogórek kiszony, szczypiorek i koperek. Sporo WiO
Zaparzam kawę. Lody się rozmrażają. Śmietankę podgrzewam do kawy. Położę z dwie truskawki na lody.
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
zrobię zagłębienie
|
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
gofry z samych żółtek
Jak to sie robi?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Kryanna
Go
|
gofry z samych żółtek, masełko, pasztetowa i wątrobianka. Ogórek kiszony, szczypiorek i koperek. Sporo WiO
Zaparzam kawę. Lody się rozmrażają. Śmietankę podgrzewam do kawy. Położę z dwie truskawki na lody. Sporo tego ale i ja sobie pozwoliłam dzisiaj. 3 żółtka + jedno jajko (duże), 2 łyżki smalcu, 4 plasterki boczku wędzonego, cebula mała, pół pomidorka - na patelnię. Potem placuszek opty z masłem i ... chyba to wsio, oczywiście kawką ze śmietanką podlane Lodów już nie ośmielę się, bo pęknę. Odczekam na nie do popołudnia (z jęzorem do pasa)!
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
gofry z samych żółtek
Jak to sie robi? normalnie, tak samo - tylko wszystkie białka (lub prawie wszystkie) wywala się do kosza. Wychodzą takie pyszne ciasteczka, gdy dodaje także odrobinkę proszku do pieczenia to rosną. (masło, twaróg, można odrobinę krupczatki i orzechy miel) Lodów już nie ośmielę się, bo pęknę. Odczekam na nie do popołudnia (z jęzorem do pasa)!
przypomniało mi się, że te lody można kroić w razie czego nożem do mrożonego mięsa. Ja mam taki elektryczny, ale widziałem też zwykłe.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
gofry z samych żółtek
Jak to sie robi? normalnie, tak samo - Czyli jak?
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
154 raz. GOFRYbiałka (gdy ktoś lubi ubija się) - ja wyrzucam, lub parę zostawiam. np z 10 jojek. Ewentualne białka miesza się z żółtkami , dodaje się z 100 gr twarogu + - ( smakowo pod siebie trza dopasować) wlewa się pół roztopionego masła ( można 3/4 ) , można dodać 2 łyżki stółowe krupczatki lub jakiejkolwiek innej mąki, nawet bezglutenowej. Mi smakuje krupczatka na pół ze zwykłą. 3 łychy jakiś orzechów (ja daje włoskie lub laskowe bo mam za darmochę). Maź wlać do gofrownicy i upiec ( jak kto lubi - na miękko lub chrupiąco) Do smarowania jakąś pasztetową z masłem powinno Ci starczyć na 3 dni - ta porcja. Albo dłużej. ps Odrobina sody czy amoniaku sprawi, że rosną jak wariaty.
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Dzieksy Diogenes, kupie se gofrownice i sprobuje. Mam takie cos do zapiekania trojkatnych kanapel czy jak to sie zwie, "sandwichy", moze sprobuje to w koncu uzyc
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Gavroche
|
Ale podobno pieczenie w gofrownicy jest do rzyci, w przeciwieństwie do smażenia na patelni. Admin mówili, a podobno trzeba pamiętać co on rzecze.
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
U mnie dziś luzik, jak na razie czarna kawa i 2 szklanki wody z cytryną i miętą. W sam raz na tę pogodę Po południu pieczona kaczka, młody ziemniaczek i sałata ze śmietaną. No i lody oczywiście, polane musem z truskawek, bo jak by tak bez lodów?
|
|
|
|
|
|
|
Zyon
|
Ale podobno pieczenie w gofrownicy jest do rzyci, w przeciwieństwie do smażenia na patelni. Admin mówili, a podobno trzeba pamiętać co on rzecze. Zdanie admina mnie nie interesuje, ja slucham tylko toana
|
|
|
|
Work Buy Consume Die
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Ale podobno pieczenie w gofrownicy jest do rzyci, w przeciwieństwie do smażenia na patelni. Admin mówili, a podobno trzeba pamiętać co on rzecze. gdybym słuchał wszystkiego to co Admin mówi, to pewnie w soboty na manifestacje bym chodził i bryłkę złota bym zakopał w ogródku w oczekiwaniu na koniec świata Ale fakt, że są tacy forumowicze co wszystko biorą dosłownie . Podejrzewam, że nawet Yes słuchają gofrownicy przynajmniej przeważnie jest nieobdrapana Mam takie cos do zapiekania trojkatnych kanapel czy jak to sie zwie, "sandwichy", moze sprobuje to w koncu uzyc
cienko to widzę. Ja to wywaliłem do kosza. Gofrownica kosztuje 60-70 zł (średnia) i ta się nada, b dobra 350 . Ja posiadam za 120-140 co 4 gofry duże na raz robi. Przypadkiem nie kupuj te w serduszka . Bo ... w dziurki mało masła wchodzi!
|
|
|
|
|
|
|
|