|
Diogenes z Synopy
Go
|
a mnie to smakuje co jem. A mortadela dobra jest chyba droższa teraz niż polędwica z soją.
|
|
|
|
|
|
|
Kryanna
Go
|
Zjadłam wyjątkowo pyszny sernik gotowany, kawką ze śmietanką popiłam i pod samo podgardle mam Tera czas wsiąść na rowerek, spalić ten dobrobyt!
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
na obiadzik pokroiłem dwa pętka kiełbaski boczkowej, lekko przysmażyłem na smalczyku, dodałem 8 żółtek i szczypiorek. I frytki. I keczup.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
A w Afryce głodują...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Bono ich karmi i Gates poi (buduje studnie ) . Śrutą kukurydzianą. Monsato zarabia.
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
|
|
|
|
|
|
|
Anulka177
Jr. Member
Pe:
wiadomoci: 3981
|
U nas dziś żeberka na obiad, do tego kalafior z masłem i sałata ze śmietaną. Deser oczywisty- lody z truskawkami Jutro dokładnie to samo.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nie jadłam w tym roku jeszcze salaty ze śmietaną... Raz, dla urozmaicenia, by można było ją zrobić. U nas w domu jadło się ją z cukrem, a u męża z solą...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Bardzo dobrze, tylko zamiast śmietany, to jogurt grecki, aby było "naukowiej"...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Też dawno nie jadłem. I chyba nie będę jadł. 1,5 gofra z masłem i wątrobianką. Pom i szcz. Lody ukręcone z rana, więc nie ma się co objadać. Kakaowe, czekoladowe, truskawkowe i jakieś jeszcze . Żółte. 900 ml śmietanki z 12 żółtek. O 2 za mało. Pora odebrać jajka na weekend. U mojej pani sałatę jedzą kury.
|
|
|
|
|
|
|
Kryanna
Go
|
Wieki całe już nie jadłam sałaty ze śmietaną i nie mam ochoty, a kiedyś to była norma latem! Zjadłabym liść na surowo, taki chrupiący z lodowej sałaty - ale dla jednego liścia będę całą główkę kupować? Kur nie posiadam?! Odpuszczę sobie natenczas. Teraz zjadłam sernik i kawką zapiłam, uważam dzionek za optymalnie rozpoczęty!
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Spytałam się syna Oliwiera, czy chce sałatę w śmietanie do obiadu. Odpowiedział zdecydowanie - nie! Nie lubi on nic zielonego, nawet pietruszki posiekanej, szczypiorku czy koperku do obiadu czy twarogu ze śmietaną. A jak się spytałam - na co by miał ochotę - również zdecydowanie odpowiedział - na kapustę kiszoną. Lubię podpowiedzi, bo już nie wiem co wymyślać. Ostatnio to w kółko brokuł, albo kalafior na przystawkę był... Już kupiłam młodą kapustę kiszoną. Jak szaleć to szaleć...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Spytałam się syna Oliwiera, czy chce sałatę w śmietanie do obiadu. Odpowiedział zdecydowanie - nie! Nie lubi on nic zielonego, nawet pietruszki posiekanej, szczypiorku czy koperku do obiadu czy twarogu ze śmietaną.
pewnie, że nie. Żadne dzieci tego nie lubią. Wolą słodycze.
|
|
|
|
|
|
|
Bobby
Go
|
Szczególnie wczesno oderwane od cyca.
|
|
|
|
|
|
|
Gavroche
|
Spytałam się syna Oliwiera, czy chce sałatę w śmietanie do obiadu. Odpowiedział zdecydowanie - nie! Nie lubi on nic zielonego, nawet pietruszki posiekanej, szczypiorku czy koperku do obiadu czy twarogu ze śmietaną.
pewnie, że nie. Żadne dzieci tego nie lubią. Wolą słodycze. Jeśli je znają, jeśli nie, to wybierają to, co jadła matka w ciąży i laktacji, ale fakt, że owoce, miód i słodkie "szybko wchodzi" jesli dziecko ma do nich dostęp.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
pokroiłem pachnącą słoninkę wędzoną podsmażyłem, dodałem resztę mortadeli w kostkę uciętą, i 8 żółtek się ścięło samo na patelce. Szczypiorek i koperek dodał smaku. I cały szał . Mam botwinkę świeżą, ale jutro ją przygotuje w chłodniku, bo dziś zimno. Może lody zjemy wieczorem
|
|
|
|
|
|
|
|
|