|
Gavroche
|
A mnie tam ten bekon nowoczesny też smakuje. Do jajek na maśle - rewelacja.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Piękny. Spał bym z nim Jeszcze, gdy lekko uwędzony - to nic do życia więcej nie potrzeba (oprócz żółtka).
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Kiedyś to i polio było i dur brzuszny, a tera ni ma. Teraz masz Cukrzycę
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
A co jest do naprawy ?
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
A to ten nowoczesny ,u niemca tego pełno .Chuda karkówka boczek i słonina tłusta .
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
renia
|
Robiłam frytki z młodych ziemniaków. Strasznie długo to trwało, zanim woda z nich odparowała... A w smaku ani gorsze ani lepsze...
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
bo się z młodych nie robi frytek. Mają mało skrobi, a dużo azotynów. U nas dziś liście buraczków. Też wodę odparowałem, na masełku. Kopru dodałem z 4 łyżki stołowe, 10 żółtek na twardawo, dwie ukwaszone śmietany, trochę śmietanki, szczypior, sól i pieprz. Wyszedł chłodnik botwinka. Zosia poprawiła lodami z truskawkami, bo mówiła, że coś mało zrobiłem . Ja opty-kawę z czekolodą wcześniej wypiłem.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
gofry 2 szt (gofry w trakcie smażenie w gofrownicy przekłada się na druga stronę wtedy równomiernie dopieczone są ). Z masłem. 1,5 z serem żółtym i 0,5 z pasztetową. Szczypiorek i pomidor niesmaczny. Już niedługo będę miał swoje. W donicach, koktajlowe. Byłem z rana na szopingu, aby kupić jakieś mięsiwo, ale nie nadawało się do jedzenia żadno.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
i jakżem pomyślał, tak żem zrobił, na Zosinej słonince, z tym że frytki zjem na kolację . Zamiast nich zjadłem z 200 gr truskawek z śmietaną ukwaszoną. Gdyby dziś był fajny mecz - to mam lody na wszelki wypadek, zamiast czipsów
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Kryanna
Go
|
A ja czipsy robię tak: boczuś wędzony (ale w prawdziwym dymie, nie w płynnym) kroję na plasterki/mgiełki i to wcinam na surowo, mąż tylko stanowi konkurencję do talerzyka ... muszę po łapach dawać, bo On łyka bez gryzienia
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|
Gavroche
|
A ja czipsy robię tak: boczuś wędzony (ale w prawdziwym dymie, nie w płynnym) kroję na plasterki/mgiełki i to wcinam na surowo, mąż tylko stanowi konkurencję do talerzyka ... muszę po łapach dawać, bo On łyka bez gryzienia A ja robię "chipsy salamiowe", moja córa lubi. Plasterki-mgiełki dobrej salami z lamy lub osła (mało słone są) prażę po minutce z obu stron na suchej patelni i wcinamy. Słone diabelnie, ja popijam śmietanką, a dziewczyny wodą gazowaną i piwkiem.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Kryanna
Go
|
Wszelkie gotowe wędliny są dla mnie za słone. Czasem kupię coś, co wydaje się dobre i jednak kończy to w przepastnej jamie ustnej panamężowej. Wolę wędzony boczuś albo upieczone przeze mnie miąseczko czy pasztetową PS. Packa Reniu to na muchy dobra, na męską zachłanną łapę tylko solidna kopyść drewniana może być skuteczna!
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Mirek
Go
|
Robiłam frytki z młodych ziemniaków. Strasznie długo to trwało, zanim woda z nich odparowała... A w smaku ani gorsze ani lepsze... A placki ziemniaczane jaka nędza. Starych nie ma w sklepach, nie ma więc wyboru.
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
a tam nie ma. Dziś objechałem kilka sklepów i znalazłem u pani Jadzi. Szału nie ma. Ale lepszy rydz ....
|
|
|
Zapisane
|
|
|
|
|