Mirek
Go
|
Hmm, kilka sklepów... mam dwa w pobliżu. No dobra, masz mnie - nie chciało mi się szukać. Ruszę swoje "4litery" jutro i poszukam na rynku (i tak tam będę, bo jajka się kończą).
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
panie w sklepie potwierdziły to co mówisz. Że już staroci nie będzie . (Mam koło siebie z 6 sklepików)
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Wszelkie gotowe wędliny są dla mnie za słone. Czasem kupię coś, co wydaje się dobre i jednak kończy to w przepastnej jamie ustnej panamężowej. Wolę wędzony boczuś albo upieczone przeze mnie miąseczko czy pasztetową PS. Packa Reniu to na muchy dobra, na męską zachłanną łapę tylko solidna kopyść drewniana może być skuteczna! Oj, jesteś "nie do pobicia"...
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
My też już w sklepie starych ziemniaków nie mamy, a placki najlepsze są z młodych. Jutro robimy. Córa by chciała po cygańsku. Każdy u nas z czymś innym lubi je jeść...
|
|
|
|
|
|
|
Mirek
Go
|
panie w sklepie potwierdziły to co mówisz. Że już staroci nie będzie . (Mam koło siebie z 6 sklepików) W rynku ostatnia nadzieja. A za 2 miesiące będą już (dopiero) polskie z polskiego pola.
|
|
|
|
|
|
|
Mirek
Go
|
My też już w sklepie starych ziemniaków nie mamy, a placki najlepsze są z młodych. Jutro robimy. Córa by chciała po cygańsku. Każdy u nas z czymś innym lubi je jeść... Z młodych tak. Ale polskich, rosnących pod niebem. Jednak to co jest teraz w handlu - mutanty z Izraela i z Hiszpanii - nie daje dobrych placków.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Nie wiem czy mamy polskie. Wyglądają na to, niemyte, skórka się łuszczy jak przy świeżo wybieranych. Jak mąż wróci to się go spytam co sprzedajemy...
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Nie ma się czym martwić, co sprzedajecie, ważniejsze, co jecie...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kryanna
Go
|
Nie ma się co śmiać co w końcu jeść na tym przednówku? Może by tak ... skoro do chleba dodają trocin to da się ich też sypnąć do placków ziemniaczanych?!
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
no tak, bo nie powie przecież, że białko z chrabąszczy pasterskie śniadanko. twarożek ze śmietaną i szczypiorkiem, pół pomidorka, 4 plastry sera żółtego. Gofr z masłem.
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Ja dwa duże piwa, i dużo masła klarowanego
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Zapomniałam o plackach ziemniaczanych i jest zmiana "repertuaru". W szybkowarze wywar gotuje się na pomidorówkę (z pomidorów ).
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
Ja dwa duże piwa, i dużo masła klarowanego Czyli węglowodany na dziś uzupełnione. Jeszcze trochę białka i będzie ok
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Ja dwa duże piwa, i dużo masła klarowanego Czyli węglowodany na dziś uzupełnione. Jeszcze trochę białka i będzie ok Mogłem nie klarować tego masła .Byłby spokój na cały dzień
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
powtórnie, gdy będziesz robił, to zbierz sobie te białko z klarowania, schowaj do lodówki i dodaj w razie potrzeby . Będą witaminki i minerały jak znalazł
kawę z laktozą ''niezdrową'' wypiłem (pure z Łobżenicy 30). Zosia przyniosła truskawki. I se stoją . Czekają, aż zmienię zdanie. Na obiad frytki w planie na łoju i żółtka na słonince. Sprawdzę też czy mięso dowieźli jakieś normalne. Podgardle w piwie, ktoś mi taki przepis podrzucił. . Ale piwa nie mam. Może zrobię w śmietance z grzybami?
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Coś podobnego ? Ale mnie picujesz z tym białkiem A piwa ile można ?
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
limit wg mnie już wyczerpałeś chyba, a jak liczysz tygodniowo proporcje to ew golnij se wieczorem jeszcze jedno, dwa
|
|
|
|
|
|
|
|