administ
Go
|
Z łąki można sporo metali ciężkich w dziób złapać...
|
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
kur biegających po łące... gdy tam kury biegają to już dawno tej łąki nie ma. Chyba, że jest 10 na hektar . U mojej pani jest ''spalona'' goła ziemia. Obornik kurzy jest tak mocno koncentryczny, że prawie nic nie urośnie gdzie kury skikają.
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Mają 50 kur...Nawet w małych jajkach często są 2 żółtka.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
moja ma z 200. Ale podwójne żółtka jakoś do mnie nie docierają. Za to nieraz mi się trafi białe żółtko. ( znaczy się kremowe) . I ma 3 koguty z takimi owłosionymi nogami. Wyglądają jak szamani poprzebierani w Afryce
|
|
|
|
|
|
|
renia
|
Ja tych właścicieli znam od 30 lat, ale u nich nie byłam, wierzę im na słowo.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
ja nie wierzę nikomu. Często przeprowadzam inspekcje na miejscu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarek
Go
|
Mnie już nikt o nic nie pyta ,bo pytany nie chcę być .
|
|
|
|
|
|
|
Bobby
Go
|
Z łąki można sporo metali ciężkich w dziób złapać... Na szczęście do jajek mało przechodzi.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
kawałek wiejskiej kiłbasy, kawałek frankfurterka, pętko krupnioka, plaster czarnego cwaniaka, masła kawałek. A to wszystko prawie jeszcze ciepłe. Świeżyzna pachnąca. Pomidor ze szcz. 150 gr bitej śmietanki 33 % z truskawkami. świetnie się ubija, jak do rurek z kremem, nie ma posmaku UHT. Smaczna. Ale nie dla Jarka, bo z karagenem.
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
wciągnąłem brokuła z 400 gr z masłem. Z 80 gr podgardełka upieczonego. Za Chiny Ludowe nie mogłem wcisnąć kotleta z serduszka. Nie wbiłbym go nawet młotkiem . Widocznie dzienny limit białka na śniadanko zaspokoiłem, lub białko z brokuła sycące . Ale śmietanę ukwaszoną z truskawkami jeszcze zjadłem. W ramach obiadu.
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
260mg vit. C, nie licząc truskawki! Potrafi zasycić...
|
|
|
|
|
|
|
Diogenes z Synopy
Go
|
260mg cieniutko . Na opty pejsbuku podobno walą po parę gram
|
|
|
|
|
|
|
Mirek
Go
|
Mają 50 kur...Nawet w małych jajkach często są 2 żółtka.
Coś tu zmutowaniem nieładnie pachnie.
|
|
|
|
|
|
|
Mirek
Go
|
Ja tych właścicieli znam od 30 lat, ale u nich nie byłam, wierzę im na słowo. Kiedyś prof Pieniążek strofował gospodynię posypującą kapustę azotoxem: "Co pani robi! Przecież to jest do jedzenia". - "Nie panie, to nie do jedzenia, to na sprzedaż".
|
|
|
|
|
|
|
administ
Go
|
Na opty pejsbuku podobno walą po parę gram A bo tam lubią suplementację w tabletkach.
|
|
|
|
|
|
|
Mirek
Go
|
Na opty pejsbuku podobno walą po parę gram A bo tam lubią suplementację w tabletkach. Jest już coś lepszego na rynku niż pixy po 100mg albo nawet 200mg - lewoskrętna w kilogramowych torbach. 1000 gramulców = 1000 x 5szt x 200mg/szt.
|
|
|
|
|
|
|
|